Chytej.cz

Italská řeka Pád, přívlač ze břehu. necteno

31.3.2014 | Bulldog.o | 9.123 zobrazení | 74 odpovědí

Vážení přátelé, nemůže te mi někdo trochu poradit.,– s kamarádem chceme vyrazit do Itálie na řeku Pád. Jde nám spíše o poznávací výpravu. Naše představa je vláčení ze břehu, podívat se na různá místa kolem řeky, ramena od hlavního toku a pod.. Máme obavu kvůli dostupnosti k vodě – strmý břeh atd.. nemůžete mi někdo poradit jestli např. v oblasti jižně od města Mantova je vůbec vláčení ze břehu proveditelné… díky moc

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   3 2 1
Sobota 9. ledna 2016 v 11:44 ® Bulldog.o reakce na …
Bulldog.o

macek2> „Gnoku“ jsme zkoušeli., nicméně bylo míň vody a jílovitý břeh nás po půl dni přestal bavit a hurá zpátky na Goro, na písek. Přiznám se, že mě to docela dodneška mrzí (zejména díky příběhům co jsem četl). Tak uvidím jak to bude vypadat letos. Pokaždé se za ten týden třikrát stěhujeme.., tak možná najdeme sílu a zkusíme „Gnoku“ znova. Loni jsem zažil něco obdobného., prut který jsem chtěl stáhnout, protože byl zavezen narychlo a na šňůru se evidentně namotala tuna bordelu zůstal díky lenosti na místě. A hle ryba na něj dorána přišla.. Největší problém jsou pro nás vždycky nástražky.,vždycky je to o nervy. Před loni jsem jako první dvě ryby po dni a půl chytl na feeder po sobě dva jakési cca 25cm velké nažloutlé „sumečky“., samozřejmě myslím ty s těmi ostny v ploutvích. Naštěstí jsem o nich četl ale když nám propíchnul podložku a nechtěl „pustit“ nevěřil jsem svým očím, nevědět o něm a vzít ho do ruky.., to by byl zážitek. Naštěstí potom přišlo několik cejnů, tak jsme mohli začít zavážet. Ale ta téměř dvoudenní beznaděj a modlení..,

reagovat
Čtvrtek 7. ledna 2016 ve 21:07 ® vychin reakce na …

Bulldog.o> Když přijedeš s lodí před most,tak po 20–30 minutách vyleze Ital z budky a most ti ochotně zvedne.

reagovat
Čtvrtek 7. ledna 2016 ve 21:04 ® vychin
reagovat
foto/forum/2016/th-img117541.jpg
Čtvrtek 7. ledna 2016 v 18:43 ® macek2 reakce na …
macek2

Bulldog.o> kdykoliv a kdekoliv bych označil za přesné,já nejraději chytám na Gnoce a Goru,já nikdy nezažil situaci hlavu na hlavě vždy jsem měl kde sednout,na pádu se chytaj sumci všude.Přiznám se že za 9 let co na Pád jezdím pokaždé vím kulový a přemýšlim jaká strategie bude nejlepší,chytl jsem sumce i na místě u kterého bys normálně ani nepřibrzdil-písčitý břeh a mělčina cca 7Ocm a protože jsem nevěděl kam dát 12tý prut tak jsem klacek pích do dna a kněmu přivázal hladinovku s cejnem byla s toho sice jen metrovka ale z místa kterému jsem nejmín věřil,tak že bych si s místem hlavu nelámal.

reagovat
Čtvrtek 7. ledna 2016 v 16:52 ® Bulldog.o reakce na …
Bulldog.o

macek2> Zajímavý, někde jsem právě viděl nějakej typ zvedacího mostu, či co to bylo a u toho stála budka.., jestli je to ono to nevím. Každopádně nikde nikdo.., Už třikrát jsem byl na Pádu kontrolován a to policií a (nevím přesně jak je nazvat) rybářskou stráží.., všichni byli o.k. co se týká té rybářské stráže tak auto, výstroj, zbraně a vystupování naprosto profesionální.., i když všechno řešil starší z nich který měl nižší hodnost.., ten jeho nadřízený jen stál, anglicky neuměl nic a koukal. Musím říci, že byli dost důkladní, ale všechno proběhlo v přátelském duchu a chvilku jsme v rámci našich možností tak všeobecně prohodily pár vět. Minule, přijela policie., taky naprosto v pohodě, nicméně rozevláté pomuchlané uniformy., pistole na kovboje, každej „vanu“ a bylo vidět, že by si nejraději sedli do stínu pod deštník a dali si pivko. Všeobecně jsem si všimnul, že místní obyvatelé jsou takový, řekl bych ne moc ve „stresu“ a den sem den tam nic neznamená. Nedovedu si představit, že bych se musel spoléhat na nějakého místního „ředitele“ zvedacího mostu abych se někam mohl dostat lodí.., Pokud můžu tak ještě bych rád pár věcí.., Myslíš, že pořád platí to co všude čtu, že nejlepší místa (oblast) pro lov je okolí Porto Viro a Porto Tolle.., jde mi právě o to aby jsme zbytečně nechtali moc vysoko.., i když má cenu vůbec řešit místo z pohledu ryb řekněme od části Pádu kde se odděluje Goro směrem po proudu dolů. Nebo stále platí pravidlo „kdykoliv a kdekoliv“..?, taky často čtu o velkém rybářském tlaku, ale třeba právě na Goru a na jenom z kanálů jsem potkal jen pár rybářů a na již zmíněném Goru za den tak tři čtyři lodě.., je tam období kdy je opravdu hlavu na hlavě, nebo tyhle „zážitky“ jsou už minulostí??

reagovat
Středa 6. ledna 2016 ve 20:12 ® macek2 reakce na …
macek2

vychin> tak to jsem nevěděl:-)

reagovat
Středa 6. ledna 2016 v 19:45 ® vychin reakce na …

macek2> Na Gnocce ti ten most na levém břehu zvednou a podjedeš i menším hausbotem a dojedeš až k moři .

reagovat
Středa 6. ledna 2016 v 15:17 ® macek2 reakce na …
macek2

Bulldog.o> jo vím,zona C,četl jsem že se sumci dají chytat i v brakické vodě ale zkušenost nemám,na Gnocce se nedostaneš dál s lodí jak u vesnice Santa Giulia řeka je tam zahrazena placeným přejezdem.to samé na Goru u Gorino Veneto

reagovat
Středa 6. ledna 2016 ve 13:06 ® Bulldog.o reakce na …
Bulldog.o

macek2> Předpokládám, že víš proč.., tak snad „nevyšpekuluji“ nějakou pitomost. Jak nejblíž moři si myslíš, že se dá vůbec chytat??

reagovat
Úterý 5. ledna 2016 v 1:16 ® macek2 reakce na …
macek2

Bulldog.o> tak vysoko jsem nikdy nechytal:-((

reagovat
Pondělí 4. ledna 2016 ve 21:11 ® Bulldog.o reakce na …
Bulldog.o

macek2> Prosím tě a neznáš to u města Corbola, na protějším břehu hlavního toku jsou něco jako „ostrůvky“.., koukal jsem že voda u nich blíže ke břehu je hodně klidná, ale zdálo se mi že je tam dle fotek docela malá hloubka??

reagovat
Pondělí 4. ledna 2016 ve 12:25 ® macek2 reakce na …
macek2

Bulldog.o> s těmi mosty nevím já jsem bojky nikdy k mostu nevázal,má cenu chytat po celém Goru,jak jsem psal níže potkal jsem čechy co chytali u městečka Goro byl to tuším konec března.

reagovat
Neděle 3. ledna 2016 ve 21:40 ® Bulldog.o reakce na …
Bulldog.o

macek2> Já se ptal na tu Maistru., protože jsem měl pocit, že některá videa co jsem viděl jsou právě z ní a chytalo se z dosti nedostupného břehu.,a o tom zákazu jsem někde četl, ale nejspíš jsem se u těch videí spletl., každopádně jak je tam zákaz tak do dodržuju.., není to můj styl.., někde se schovávat a nervovat ve křoví.., pravidla jsou prostě daný.. NA Goru jsem narazil na jakousi (Laguno/zátoku, měla vtok i odtok) a nevěděl jsem jestli můžem nebo ne. Pak přijel nějakej Italskej rybář a začal chytat.., Tak jsme začali lovit nástražky a přijeli policajti. Provedli kontrolu., špatnou angličtinou jsme prohodily pár vět a jeli pryč. Já měl pořád blbej pocit, že se tam chytat nesmí, ale byly tam vyřezaný místa. A kontrola byla O.K..,. Nevíš prosím tě jak je to s mostem.., musíš sedět 20m od něj, ale pak nevím jestli můžeš k němu dát bójku nebo musíš nastražit taky min. dvacet metrů od něj.?? Ještě další věc prosím tě.., myslíš, že má cenu se posouvat na Goru po proudu dolů.., nebo se máme držet horní třetiny jako předešlé výpravy.?

reagovat
Neděle 3. ledna 2016 ve 13:14 ® macek2 reakce na …
macek2

Bulldog.o> já myslím že se ryby v chladnějším období stahují do hlubších zon,podle mě nemigrují v závislosti na studené vodě z hlaváku do bočních ramen,nebot se sumci na hlaváku chytají i v zimně, třeba ital Grisendi chytá v zimně převážně na hlaváku,na Maistře se ofic. nesmí ale rybáře jsem tam viděl,já tam raději nechytám.

reagovat
Sobota 2. ledna 2016 v 11:35 ® Bulldog.o reakce na …
Bulldog.o

macek2> Letos chceme zkusit tak 2–3 dny hlavní tok.., máme objevené nějaká místa kde by to ze břehu mohlo jít.., taky jsem koukal na okolí města Corbola, jestli se tam nedá někde chytat ze břehu.., ale osobně jsem se tam ještě podívat nebyl.., každopádně bude záležet na tom jaký bude stav vody. Zbytek dnů strávíme zase na Goru a zkusíme tedy spodní půlku ramene.., něco snad najdem. Pořád přemýšlím, jestli ryby v chladnějších měsících z hlavního toku někam migrujou, právě do ramen nebo zůstávají více méně ve svém „teritoriu“ a jenom nejsou tak aktivní.., Ještě jsem se chtěl zeptat na rameno Maistra., je tam zakázáno chytat ze břehu?? dík za odpovědi a rady.

reagovat
Sobota 2. ledna 2016 v 10:01 ® macek2 reakce na …
macek2

Bulldog.o> to je těžké odhadnout jestli najíždějí do ramen nebo ne,ale na Goro bych jel už proto že je klidné a né tak široké,chytá se až u toho městečka Goro byl jsem tam a potkal jsem se s čechama a sumce normálně nachytali,na hlavním toku je obtížnější lov díky šířce řeky a proudu.

reagovat
Pátek 1. ledna 2016 ve 21:54 ® Bulldog.o reakce na …
Bulldog.o

macek2> Letos vyrážíme o něco dříve., na konci března., z toho důvodu mě napadlo jestli náhodou nejsou ryby najetý spíše do ramen z hlavního toku., právě třeba do Gora. Jestli vůbec tedy má smysl tohle na Pádu řešit,. Dále jestli se nedá chytat na Goru víc dole.., právě třeba u toho městečka Goro., jestli už tam náhodou není třeba slaná voda když už se blíží k moři??

reagovat
Středa 30. prosince 2015 v 16:58 ® macek2 reakce na …
macek2

Bulldog.o> no tak se ptej

reagovat
Středa 30. prosince 2015 v 16:58 ® macek2 reakce na …
macek2

Bulldog.o> no tak se ptej

reagovat
Středa 30. prosince 2015 v 10:58 ® Bulldog.o
Bulldog.o

Vážení přátelé., ´do Itálie se chystám již (teprve) potřetí a díky vašim radám předešlé výpravy dopadli přinejmenším z mého pohledu výborně. S tím Gorem jste měli naprostou pravdu. Na kanálech jsem taky zkoušel rybařit, něco jsem i nachytal,. Nicméně postředí kolem kanálů je druhá stránka věci, prostě Goro je Goro. Hodně jsem i jezdil po kraji a hledal další a další místa. V roce 2016 se chystáme o něco dříve tak se mi v hlavě nahromadilo několik otazníků. Najdete si chvilku a poradíte mi,?? Měl bych několik možná i hloupých dotazů.

reagovat
Úterý 8. dubna 2014 v 11:39 ® FInnnp reakce na …

sidla> Špatně jsi mě otipoval příteli.Já nejsem žádný nahaněč bodů.Jde mě čistě jen o vyjasnění problému který teď v Itálii nastal a dost rybářů z toho má zamotanou hlavu.Navíc na obou stránkách vystupuji pod stejným Nickem a k tvé prospěšné fotagrafii jsem napsal,že není má,ale že je z netu.

reagovat
Pondělí 7. dubna 2014 ve 22:11 ® sidla reakce na …
sidla

FInnnp> stejně ti to nic neřekne, a kdybych to chtěl dát jinde, tak to tam dám sám, ikdyž mnoho lidí pendluje

reagovat
Pondělí 7. dubna 2014 ve 21:41 ® FInnnp reakce na …

sidla> člověče to vidím poprvé v životě.Dík.

reagovat
Pondělí 7. dubna 2014 ve 20:50 ® Bulldog.o reakce na …
Bulldog.o

sidla> Prosímtě a to jsi měl povolenku na 7 dnů nebo tříměsíční.?? Já dostal zprávu, že sumář úlovků je jen (zatím) k tříměsíční povolence..

reagovat
Pondělí 7. dubna 2014 v 15:04 ® sidla reakce na …
sidla

FInnnp> nevím co bych ti měl napsat. sám jsem byl v Itálii poprvé. Nevím jak to funguje s kontrolama, někteří sumáře ani neřešili, kontrolu měli a nic. My jsme to měli radši vyřízené. Oni samotní Italové myslím o tom moc neví.

reagovat
foto/forum/2014/th-img105960.jpg
Neděle 6. dubna 2014 ve 21:57 ® FInnnp reakce na …

sidla> Rozepiš se trochu z tou povolenkou a tím sumářem.

reagovat
Neděle 6. dubna 2014 ve 21:32 ® sidla reakce na …
sidla

sethy> já ne, vlastně ze 4 lidí si na rybu šáhl jenom Tomáš, ten měl tu životní a poslední noc ještě 120 a 130.ale výlet to byl supr,všechno vyšlo na jedničku, cesta,povolen­ky,počasí.pros­tě paráda,už to má za roky zmáklé.trošku jsme se zdrželi na úřadě v Tole s těma sumářama,ale to je tak jediné

reagovat
Neděle 6. dubna 2014 ve 21:20 ® sethy reakce na …
sethy

sidla> Co já vím. A co chytls něco?

reagovat
Neděle 6. dubna 2014 ve 21:14 ® sidla
sidla

sethy> v přívlači je to povolené, ve starém ryb. řádu je povoleno použivání ,,kotviček,, pouze při druhu rybaření spinning. teda aspoň v tom domnění jsem žil.místní neříkal nic když jsem mu daroval rapalu s dvouma trojhákama a to nás upozorňoval na jednoháčky.

reagovat
Neděle 6. dubna 2014 v 9:15 ® FInnnp

Bulldog.o> Do 1.května asi bude lidí dost.Pak to opadá.V létě tam je pusto a v září zase začíná návštěvnost stoupat.Ono jestli je hodně lidí už jde poznat podle toho jak přijíždíž a těsně před Porto Virem je na pravo Liedl.Tam se předávají kolem osmé povolenky a kolik je českých aut před Poštou ve Viru.Letos má,ale dost lidí obavy ze změn.

reagovat
novější starší
Stránky:   3 2 1