Chytej.cz

co s bobrem? necteno

9.3.2014 | prajza | 4.053 zobrazení | 25 odpovědí

co s bobrem?včera jsem došel na revír, který navštěvuji asi 12 let a potkal jsem bobra… podle všeho pozorování byl jediný.Podle mého úsudku je mladý ale nemůžu si být jistý… v okolí asi 35 km by se neměl vyskytovat…minulý týden jsem chytal rybu za rybou(bobr tam nebyl)a včera pár jelců… ten jeden kousek děla ve vodě neskutečnej bordel,takovej hluk co udělá je nenapodobitelnej, pozoroval jsem ho asi 2 hodiny a nedivím se že, jsem skoro nic nechytil, tak nechci, aby jich tam bylo víc… tomu ale asi nezabráníme…

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 17. dubna 2014 v 15:30 ® Petula reakce na …
Petula

petrikveprik> akorát,že na psa stačí zavolat a on k člověku příjde většinou sám,což bobr nikdy neudělá,tak bych chtěl být u toho jak je budou lovit a kdo koho nakonec uloví :-)

reagovat
Čtvrtek 17. dubna 2014 ve 13:31 ®  reakce na …

malamut> myslím, že úplně postačí vytroubit do éteru, že bobr má chutnější maso jak pes :-)) a počkat .. (to ostatně připraví i možnost těm odvážnějším bobra vyzkoušet i v nějaké čínské restauraci :-)) )

reagovat
Čtvrtek 17. dubna 2014 v 9:04 ® Ouklejobijec reakce na …
Ouklejobijec

malamut> no dyť píšu, že když se žerou navzájem tak tomu tleskám :-)

reagovat
Čtvrtek 17. dubna 2014 v 7:00 ® malamut reakce na …
malamut

Ouklejobijec> já rozhodně žádný rasový předsudky nemám, rozhodně ne větší, než dalších devadesát procent občanů, jen tak nějak nestojím o multikulti obohacování, a to jakékoliv :-)

reagovat
Středa 16. dubna 2014 ve 22:28 ® Ouklejobijec reakce na …
Ouklejobijec

malamut> šmankote hlavně ne nějaký rasismus :-) :-) :-) . … jo tak tys myslel pastevce zbloudilých duší… :-) … no ale stejně pozor aby se toho nedomákli ti co tu predel mají opravdu černou… :-) :-) :-) … v každém případě když černý žere černýho tomu já tleskám :-) :-) :-)

reagovat
Pondělí 7. dubna 2014 v 9:37 ® malamut reakce na …
malamut

jepice> no moc správně to není, ale je tu východisko. Černoprdelníci bobra prohlásili za rybu a požírali ho v období půstu, tedy bude pravděpodobně chutný, neb černoprdelník byl zvyklý žrát si nad poměry, ostatně jako i dnes. Možná by stačilo, aby se tohle dověděli příslušníci některých etnik, nebo národností, a populace bobrů bude na ústupu :-) Taky je šance, že při jejich lovu budou nějaké ztráty na životech, což by byl příjemný bonus.

reagovat
Pondělí 7. dubna 2014 v 8:42 ® jepice-zruseno reakce na …

malamut> Správně.

reagovat
Pondělí 7. dubna 2014 v 8:37 ® Petula reakce na …
Petula

jepice> toto ovšem problém nevyřeší ba naopak vyhrotí!!!

reagovat
Pondělí 7. dubna 2014 v 7:33 ® malamut reakce na …
malamut

jepice> náhrady škod budou platit úřady? Úřady těžko, bude je platit daňový poplatník, úřady jen finance „přerozdělí“ dle svého uvážení těm „vhodným“, podobně jako v případě škod po kormoránech.

reagovat
Neděle 6. dubna 2014 ve 21:38 ® jepice-zruseno reakce na …

Petula> Myslím, že úřady s tím nic dělat nebudou, leda platit náhradu škod. Stručný popis ochrany bobra včetně zonace od AOPK: http://www.zachranneprogramy.cz/index.php?…

reagovat
Neděle 6. dubna 2014 v 18:48 ® Petula
Petula

Docela by mně zajímalo,jak to chtějí úřady řešit.Jakým způsobem dojde k regulaci,někde už se přemnožili,ale nikdo s tím nic nedělá.Třeba u nás je ještě podporují tím,že to co pokáceli,tak jim tam o to víc vysázeli nových mladých stromků z kterých zbyly jen ohlodané pahýly,tak se ptám,co udělají dál?

reagovat
Čtvrtek 3. dubna 2014 v 17:50 ® angler reakce na …

Jepice>Tak jestli se tihle bobři rozšíří i na naše revíry, tak asi začnu sbírat známky :-)

reagovat
Čtvrtek 27. března 2014 v 17:54 ® Ouklejobijec reakce na …
Ouklejobijec

jepice> to jsou ale brutální bobři :-)

reagovat
Středa 26. března 2014 v 19:14 ® jepice-zruseno

Bývalí spolužáci z gymplu natočili klip Equilibristic brides na bobří motivy, letos se drželi na čele klip roku v anketě žebřík do té doby, než se měli dostat do ČT. Pak byli z ankety odstraněni. Z toho usuzuji, že bobři opravdu někomu docela vadí. Klip je k vidění zde, upozorňuji, že je v něm lehce přešulínováno: http://vimeo.com/76036988

reagovat
Úterý 25. března 2014 v 16:05 ® Ouklejobijec reakce na …
Ouklejobijec

jepice> na tom něco bude… dva bobr je víc než bobr… proti tomu žádná :-) a rozhodně se na to dá koukat. Já jsem rozhodně pro biodiverzitu :-) Jen to nesmí být na úkor nás rybářů … znám také pár kolegů co mají problém dostat se na ryby krz jednoho bobra :-)

reagovat
Úterý 25. března 2014 v 11:23 ® jepice-zruseno reakce na …

Ouklejobijec> To je věc vkusu každého soudruha. Já pro úplné vyholení nejsem, nicméně jsou případy, kdy nějaká rozumná redukce neuškodí. Přeci jenom úplným vyhlazením se zbytečně snižuje (bio)diverzita.

reagovat
Pondělí 24. března 2014 v 17:15 ® IV.TO.ŠIRDA
IV.TO.ŠIRDA

Doporučuji čepici je teplá Širda

reagovat
Pondělí 24. března 2014 v 16:59 ® tragikomix
tragikomix

Oholit!!!

reagovat
Pondělí 24. března 2014 ve 13:21 ® Ouklejobijec
Ouklejobijec

já myslím, že bobra je nejlíp vyholit…

reagovat
Středa 19. března 2014 ve 22:09 ® Hony reakce na …

MatesKGB> A nikdo těm chudákům bobrům neřekl, že nesmějí za vymmězenou obast? Fůj! Ta nesolidnost.:-)

reagovat
Pondělí 17. března 2014 ve 12:39 ® MatesKGB
MatesKGB

Co pozoruji u nás v okolí tak ta mrška se úspěšně za 5 let zkolonizovala poměrně velkou část území. Před těmi 5 lety jsem ho pozoroval kolem Litovelského pomoraví, před 4–3 se začal šířit na pískovny okolo Mohelnic, před 3–2 roky kolonizoval Třebůvku a teď už začal i P Jevíčku.

Jsem zvědavej jak dlouho ochránci vydrží tlak lidí, kterých se týká způsobená škoda bobrem, zaplavované území kvůli hrázím, poškozené stromy a pod…

Mě osobně bobr nevadí, čím víc hrází tak tím víc vody v okolí :-)

Přikládám odkaz na rozdělení území ochranných zón pro bobra, to vymyslel nějakej expert:-D http://www.zachranneprogramy.cz/index.php?…

reagovat
Neděle 16. března 2014 v 9:11 ® džigit reakce na …

Piranha> to je ouplně jiná disciplína :-))

reagovat
Neděle 16. března 2014 v 7:01 ® Petula
Petula

Už se nám ho v ČR podařilo 2× vyhubit,takže doufám,že se to někomu nepodaří po 3.Nějak se to úřadům a politikům vymyká.Do kdy chcou čekat s bobrem,volav­kou,kormoránem a vydrou?Scénář je vždy stejný a úplně stejně blbý.Místo včasné regulace počtu nastane masivní vybíjení.Keců kolem toho dokážou vést roky spoustu,ale jelikož na těch rozhodujících místech sedí jedni a ti samí debilové uvažuji nad tím,jestli tou onou škodnou nejsou právě ti ouřadové než samotná zvířena.Myslím,že by jim nějaký ten broček do zadnice neuškodil ať se nám stihnou včas probrat.Ono z kanceláře toho moc nevidí.:)

reagovat
Neděle 9. března 2014 v 7:29 ® Bulldog.o
Bulldog.o
Kazeťák a poustět toto reagovat
Neděle 9. března 2014 v 7:25 ® Piranha
Piranha

Oholit :-)) :-)) :-))

reagovat