Chytej.cz

Pomoc při výběru feedru necteno

21.11.2013 | TomasP | 2.031 zobrazení | žádná odpověď

Pomoc při výběru feedruDobrý den,

již chytám asi dva roky na feeder, momentálně vlastním feeder od kingfisheru (typ jsem nedokázal na internetu dohledat) nicméně je to medium do 80g z materiálu xt50 (nyní nevím jistě, prut je v garáži), pc asi 1600,–. Rád bych si pořídil druhý, lepší a později i třetí prut ( mám rád dvě stejné věci :-) ).

Oku se prozatím líbí: http://www.sportovnirybolov.cz/…EEDER-p1636/ … powershada vlastním ve verzi match 3,9m, designově se mi líbí,vlastnostmi mi taktéž vyhovuje, ale nevím jestli by to byl ten pokrok co bych chtěl.

Druhý prut http://www.chytapust.cz/…er-12ft-3-6m delší dobu chovám k této značce náklonost, mám rád rychlejší akci prutu a kombinaci korku a eva materiálu.

Nyní kde chytám – 90% řeky cejnového a parmového pásma, mírně tažné s hloubkou od 1 do 4 metrů a široké max. 20metrů. Ryby trofejní tloušti, parmy, kapři a ostatní říční ryby. Párkrát za rok se vypravím i na stoják s hloubkou do 3 metrů a dvakrát do roka na týden vranovská přehrada.

Očekávání – hledám prut jenž něco vydrží, ročně mám kolem 100 docházek, krmítka v extrémních případech používám max. 40g většinou si vystačím s 30ti gramy. Nadhazuji s „citem“ a nehoním se za hranici 60 metrů (málokdy hážu takto daleko). Kmen 0,20 / 0,18 a návazce od 0,14 – 0,18mm.

Za každou radu a tip děkuji, :-) doufám, že jsem dal dost informací. Jen snad ještě cenový strop asi 2600 Kč.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek

Na tuto otázku zatím nebylo odpovězeno. Buďte první - odpovědět.