Chytej.cz

Prodej velkých kaprů necteno

2.4.2005 | | 13.290 zobrazení | 42 odpovědí

Dověděl jsem se , že se dají prodat za slušné peníze kapři nad 10Kg . Protože jich za sezonu několik chytim, tak bych rád věděl kam se obrátit. Pořád je to lepší takto zpeněžit než to zabijet, ono to stejně nemá moc dobré maso a je to tak akorát pro slepice.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Úterý 11. května 2010 ve 22:11 ® tony.bobo reakce na …
tony.bobo

mckvak8> Máš pravdu,téma sice na pěst ale bohužel velice reálný.Koukni sem tam do inzerce v našich časopisech.

reagovat
Úterý 11. května 2010 ve 12:31 ® osprey
osprey

Nejsem idealista. Špíny kolem rybařiny v téhle zemi neubylo, spíš naopak. Děsím se doby, kdy začne být po nějaké změně majetkoprávních vztahů zájem o říční ryby – třeba trofejní parmy.

reagovat
Úterý 11. května 2010 v 11:56 ® kosatka

Staré téma, ale ježí se chlupy na těle fest!!!

reagovat
Úterý 11. května 2010 v 11:28 ® ART reakce na …
ART

Tak tohle téma je fakt na pěst

reagovat
Pondělí 10. května 2010 v 18:33 @ Guliver reakce na …

:-P nečekej,že vymřou,ani náhodou.

reagovat
Úterý 5. dubna 2005 v 8:35 ® 

Rico Děkuji za upřimná slova ale měl si číst kousek dál.

reagovat
Pondělí 4. dubna 2005 ve 22:50 ® Rico
Rico

Zadar: Cetl jsem prvnich asi 15 prispevku… a mam stochuti ti rozbit hubu … uprimne ti to pisu … nedokaze me nikdo tak nas..... kdyz mekdo proda rybu a hlavne pro slepice..... si fakt hovado !!!!

reagovat
Pondělí 4. dubna 2005 v 18:33 ® efendi
efendi

Kdo jako sportovní rybář prodává ryby do hospod a podobně je hajzl. Názor, že kapr nad 65 cm je špatný k jídlu přetrvávající blud. Má výborné maso, ale asi patří zpět do vody. Neodsuzuji rybáře kteří si od vody očas rybu odnesou a pak jí zbaští, pokud to nejsou masaři co berou všechno.

reagovat
Pondělí 4. dubna 2005 v 16:19 ® MichalB

zadar: to je jako cekat, ze vymrou komunisti:-(( nektery nazory jsou infekcni a prenaseji se z generace na generaci

reagovat
Neděle 3. dubna 2005 ve 14:29 ® 

Zdravim chlapi. Samozřejmě je pravda že se vody plundrují a slušnej rybář dotuje nenažrance . Znám rybáře který má invalidní důchod chodí na ryby každý den a vůbec se netají tim že za rok prodá tunu ryb. Řiká to s klidem i rybářské stráži ale neporušuje žádné nařízení a nikdo na něj nemůže. Včera jsem se byl podivat u vody bohužel jen na procházku protože dlouhodobě marodím a mám jen vycházky a samozřejmě tam byl a skučel že loni to moc nešlo že měl jen 800kg. Jediné co mě trochu uklidňuje je to že u mladých už to většimou tak není alespoň co znám tak jsou slušnější ale zase ser… chodit na schůze kde se jedině daji prosadit nějaká omezení a potom nadávaji jiako já. Musíme holt počkat až ti dinosauři vymřou , ale kdo bude potom dělat ve výborech a tak to nevim.

reagovat
Neděle 3. dubna 2005 ve 12:48 ® Milky
Milky

Lerak: Já vím, ale už dávno je tomu, co jsem tu vypočítával, že jestliže investuješ do krmení a počítáš svůj čas a náhradu cestovních nákladů, tak musíš chytít dvoukilového kapříka každých asi 40 minut. Já vím, že je to vopruz a že nám asi ve vodách nic nezbyde, ale … co naděláš. Bohužel Rybsvaz nehne ani brvou, aby tento neutěšený legislativní nesmysl změnil – to je zastřešující orgán!!!! (dále jen orgán) Já se nezastávám ničeho, řídím se zákonem a svědomím. Ale je tu bohužel značný manévrovací prostor pro ty, kteří to berou jako –business–. Dnes už vím, že s tím nejde nic dělat, oficiální orgány se tváří, že se jich to netýká, pytláci si vesele těží, nikdo se jim nepostaví a nás pár, co chceme, aby ve vodě občas byl nějakej ten fišlík – asi můžeme jít k šípku.

reagovat
Neděle 3. dubna 2005 v 11:59 ® Lerak

Milky : samozřejmě máš pravdu v tom, že zákon o prodeji ryb nehovoří, tudíž co není zakázáno. atd. Bohužel, nedovedu si představit, kdyby tak činila většina rybářů (a někteří by si z toho „udělali živnost“ bez patřičného listu)- to by pak v těch vodách opravdu zbylo lejno. Jednoduchá matematika : koupím územní povolenku cca 900,–Kč, ulovím 2 metráky ryb v cca hodnotě cca 10000,–Kč. Vše prodám a mám cca 800,–Kč měsíčně k důchodu – to je docela lukrativní ne ? Je to nadsazené, příklad… I když při současné děravé legislativě k tomu možná vše pomalu spěje. Je to neschopnost nebo záměr ? To „přezdržkudání“ znamenalo spíše opovržení a pohrdání…

reagovat
Neděle 3. dubna 2005 v 5:13 ® Milky
Milky

HaD: Domestifikace- význam tohoto slova bych si vysvětloval jako zdomácňováníči či ochočování. Je to podle mne malinko jiné, než jen pouhé přemístění živočicha z jednoho místa do druhého. V zákoně, který máš na mysli, je to bráno jako odchyt volně žijících jedinců v přírodě a jejich následné ochočení (zavení přirozené plachosti) a cvičení (nucení k činnostem, která nejsou standardním chováním). Většinou se jedná o savce (slon, …). Nemyslím si, že v soukromých revírech dochází k této, obecně trestné, činnosti.

reagovat
Neděle 3. dubna 2005 v 0:16 ® Klon
Klon

sranda špatná,ale beru to zvlašt když nebudeš prodávat

reagovat
Sobota 2. dubna 2005 ve 23:54 ® Zlinsky_lovec
Zlinsky_lovec

Já si pod pojmem „sranda“ představuji něco jiného!

reagovat
Sobota 2. dubna 2005 ve 21:46 ® HaD
HaD

Sice to byla legrace, jak sám zadar řekl, ale dobře si pamatuji, že v jednom zákoně se praví, že ponechání si ryby za účelem domestifikace je zakázáno. Tudíž přenesení ryby do vlastního, nebo i cizího soukromého revíru je porušení zákona. Nevím, zda by byla klasifikace jako trestný čin, nebo přestupek, nicméně je to protizákonné! A jestli někdo inzeruje, že kapitální ryby vykoupí, tak na tom zase ale nic špatného není, neboť můžu mít malý rybníček ve kterém si vykrmím 15 kg kapry, nebo siveny nebo já nevím co a pak je prodám. Normální obchod. Až bude v inzerátu „chyťte na svazové vodě kapra nad 10 kg a my ho vykoupíme“, pak je to zlé. Fakt je, že za tím mnohdy ta výzva skryta je, ale jen nepoctivec si ji v tom najde.

reagovat
Sobota 2. dubna 2005 ve 21:36 ® Tomucha
Tomucha

no jako sranda. nevím nic moc. Tohle dokáže nasrat, nevím co jsi čekal

reagovat
Sobota 2. dubna 2005 v 17:44 ® 

Klon: Z toho si nic nedělej to byla sranda zajímalo mě kolik dostanu nadávek Ale inzerát podobného ražení jsem někde četl a inspirovalo mě to k tomu si z lidí trochu vystřelit. Já bych pěkného kapra neprodal ani nezabil

reagovat
Sobota 2. dubna 2005 v 17:35 ® Klon
Klon

zadar: nezlob se na mě,ale to je snad sranda Jak můžeš chtít takhle vydělávat peníze??? Měl by sis uvědomit že rybaření je sport a ten kdo si tu ryby chytí,tak prosim ať si jí sní,má na to nárok,rybu přelstil a odměnou mu je po jeho. buď rybu pustí nebo si jí vezme pro svojí potřebu,ale PRODÁVAT to..... Vem si třeba to že lidi budou prodávat kapitální kousky a pak už nic velkýho za pár let nechytíš,jen na těch kaprodromech kde za to že si budeš chtít chytit pořádnou rybu,budeš platit takový hříšný peníze. Vím o tom že se ryby vykupujou,za 1 metrovýho kapra ti daj 10 000kč a za další sentimetr 1000 kč na víc,je to hezká představa,ale já bych to vživotě neudělal. TT

reagovat
Sobota 2. dubna 2005 v 17:13 ® Milky
Milky

zadar: … to neřeš, nepřepínej.

reagovat
Sobota 2. dubna 2005 v 16:47 ® 

Ahoj Milky asi jsem vůl ale nějak ti nerozumim s tim sedum ??

reagovat
Sobota 2. dubna 2005 v 15:32 ® Milky
Milky

zadar: Nevím čím to je, ale malinko z tebe občas promlouvá sedum. rybar11:

  1. najdi mi stať, ve které je výslovně uvedeno, že je zákaz prodávat nachytané ryby (v současně platném zákoně, vyhlášce, …)
  2. silácké řeči o přezdržce a podobně asi jsou zbytečné… viz bod č.1.
reagovat
Sobota 2. dubna 2005 ve 13:53 ® 

CeP :-D ík já věděl že to z nikoho po dobrym nedostanu

reagovat
Sobota 2. dubna 2005 ve 13:06 ® Radim

co to je za cislo? na ochrance prirody?

reagovat
Sobota 2. dubna 2005 ve 13:03 ® CeP
CeP

jo a tady mas to cislo 284 016 144

reagovat
Sobota 2. dubna 2005 ve 13:02 ® Radim

tu debatu si mel nechat jeste dele byla by sranda

reagovat
Sobota 2. dubna 2005 ve 12:54 ® CeP
CeP

ona je to takova debata o nicem. myslim ze je svedomim kazdeho jestli velkou rybu pusti nebo ne. nic vic. nic min. IMHO kapr nad 65 se neda zrat. ja ryby bastim rad a nestydim se za to a az jednou ulovim vetsiho nez 65, rad ho s dobrym pocitem pustim. a jeste vic mne bude hrat pokud bude nablizku nejake masar a zacne mi nadavat. zuzo. na to se tesim… dale ulovim kapitalni rybu, vezmu ji domu. to mi RŘ umozni. hodim ji doma do bazenku. a ted podle nase soucasneho pravniho radu se na zvire hledi jako na vec. chci tedy prodat vec. jak na to hledi zakony? nejaka klicka nekde musi byt. jak jinak si mam tedy vysvetlit ze si renomovany rybarsky casopis (KAJMAN nebudu jmenovat) troufne hned na 2 str. zverejnit inzerat jine renomovane firmy obcodujici s rybarskymi potrebami (Mr. GREEN taky jmenovat nebudu), ve kterem nabizi vykoupeni kapitalnich pstruhu a sivenu???

reagovat
Sobota 2. dubna 2005 ve 12:54 ® 

Tak chlapi přiznávám jsem vinen dělal jsem si prd.. , ale rozjela se tu krásná debata to se mi líbilo. Jenom nevim jestli jsem to neměl nechat trochu dýl to bych se na sebe dověděl věci. Mimochodem byl jsem se juknout u vody a jeden machr se tam chlubil kaprem 64cm ale prej to nejí tak to někomu asi dá. Tak co s tim.

reagovat
Sobota 2. dubna 2005 ve 12:24 ® Kyslik
Kyslik

Plně souhlasím s ostatníma! Mrtvý zadar dobrý zadar. Di se léčit!!!!!

reagovat
Sobota 2. dubna 2005 v 11:52 ® Radim

zadar: ty to nemas v hlave v poradku!!!!!!!!!!!

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1