Chytej.cz

Sumec nad metr a půl - "nezabíjet, převézt na jiný revír." necteno

8.8.2012 | fila | 32.153 zobrazení | 234 odpovědí

Převoz trofejních ryb,tam kde je nezabijou.:)Kon­krétně sumec.Už mě deptá,jak někde uděj dvoumetrovky(Ře­hačka,Záplavy­Dyje,Vranov),ja­ko samozřejmost a za pár let už tyhle ryby budou jenom na Ebru,Pádu,nebo …Viz sumec 2009,Jizera 1,dva metry osumdesát…udír­na..Jsem možná naivní,ale třeba je tady cvok,kterej už to dělá a pouští sumce tam kde maj šanci přežít..

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   8 7 6 ...
Sobota 18. července 2015 v 8:26 ® fila reakce na …
fila

Asi tak.

reagovat
Středa 8. července 2015 v 9:14 ® mastrof reakce na …

alesw> co by tam asi způsobil??? rozhodně nic horšího než průměrnej nenažranej rybář…

reagovat
Čtvrtek 18. června 2015 ve 12:44 ® alesw

Tak tenhle sumík 205 cm, kterého jsme včera našli na pstruhový Ohři, nepřežil. Radši nedomýšlet, co tam takováhle ryba způsobila na populaci psruhů a lipanů než uhynula.

reagovat
foto/forum/2015/th-img114370.jpg
Čtvrtek 18. června 2015 v 9:22 ® cormoran reakce na …
cormoran

fantomXXL> To bys omezoval spoustu lidí kvůli věci, která s tím nemá nic společnýho. Co když si někdo nachytá nástražky, ať už kapra na sumce, nebo ploťky na štiku? Měl by je zabít? To ne…

reagovat
Neděle 14. června 2015 ve 13:20 @ fantomXXL

Odnášet by se od vody měli jen ryby mrtvé (zabité) a škoda, že to tak není zakotveno v RŘ. PS: Kapr je dnes škůdcem na mnoha tekoucích vodách, ať už měří kolik chce a líbí se nám to nebo ne. Ale byznys spojený s kaprařinou je prostě výnosný… Za žádnou jinou rybu se nejezdí náklaďákem nebo osobákem s přívěsem plným krámů. Amen.

reagovat
Neděle 14. června 2015 v 11:16 ® cujo

Tož i kdyby měl metry tři, tak si ho klidně vezmu, nikomu do toho nic není . . . . Otázka je jaký je maso z takovýto velký ryby, zatím jsem ho nechutnal. Beru sumce do 150, většího jsem na přívlač zatím nechytl 9-)

reagovat
Úterý 9. června 2015 v 17:46 ® fila reakce na …
fila
reagovat
Úterý 9. června 2015 v 16:28 ® Klobasa reakce na …
Klobasa

fila> S K70 taktéž naprosto nesouhlasím, protože tyto prasata vyžerou veškerou potravu v řece ostatním bílým rybám i jiným druhům, natož pak na stojáku, kde jsou ryby odkázany pouze na hmyz a na to co jim rybáři nasypou.

reagovat
Úterý 9. června 2015 v 16:05 ®  reakce na …

fila> tak to teda absolutní nesouhlas. K70 je největší blbost co mohla přijít. Doufám, že se to neaplikuje na další „oblíbence“.. Existuje totiž něco jako úživnost revíru – kolik si myslíš, že např. v kačáku 20×20m může žít 10kg vepřů vedle sebe? Připadá Ti fajn malá louže s 3mi přerostlými opíchanými kapry? Kde nechytneš nic jiného, protože to prostě další ryby neuživí?

reagovat
Úterý 9. června 2015 ve 14:52 ® fila reakce na …
fila

Pravo lovce ponechat ulovek urcite respektuju…Jen mi vadi zabijeni trofejnich ryb a to vsech.Neco jako K70,by melo byt u vice druhu ryb…Pak mi mozna casem byla vetsi sance na svazovce na metrovou stiku, nebo candata.Jenze v zaveru je to stejne jedno,protoze to zalezi jen na lidech a to je promblem.

reagovat
Pondělí 8. června 2015 ve 22:00 ® Martin Chmelík reakce na …

fila> Tak jako jsou bulharské a rumunské děvky (ne)dobrovolně v bordelech, tak jsou (ne)dobrovolně trofejní ryby v mnoha soukromákách. A jestli jim tam je dobře? Ještě že je ryba němým tvorem. A trochu si rýpnu. Jistě na všechny ty trofejní ryby mají provozovatelé soukromých vod dodací listy s původem těch ryb , faktury atd. On tento byznys má jednu nespornou výhodu. Nikdo nevidí pod hladiny těch vod.

reagovat
Pondělí 8. června 2015 ve 21:54 ® Martin Chmelík reakce na …

Kralu021> Asi tak to vidím já. Každý rybář, který „jede“ dle RŘ je mi milejší než ten, který ho vědomě porušuje a objajuje se tím, že je chyť & pusť.

reagovat
Pondělí 8. června 2015 ve 20:05 ® malamut reakce na …
malamut

fila> pokud je to podnikání, jako každé jiné, měli by tito podnikatelé dodržovat platné zákony, jako každý jiný, tedy zejména Zákon o rybářství, že se tak děje málokde, o tom snad nebudeš pochybovat. Možná se mýlím, ale nemá mít i nesvazový revír stanovený nějaký zarybňovací plán? Že si z toho provozovatelé dělaj cochcárnu je zjevné, a to nezmiňuju „revíry“, které ani revíry ze zákona nejsou a loví se tam na základě pověření k těžbě ryb udicí, ale to sportovce a egohoňky netrápí. A k tomu, abys zpochybnil právo lovce na ponechání úlovku dle platných pravidel, k tomu se snad snižovat nebudeš, i když jistou snahu tu vidím.

reagovat
Pondělí 8. června 2015 v 10:08 ® HaD reakce na …
HaD

fila> A hlavně toho prostoru. Na každého sumce tam vychází cca 15×15 metrů. Včetně všech mělčin a vlasech dalších ryb. Nechutný.

reagovat
Pondělí 8. června 2015 v 8:02 ® fila reakce na …
fila

malamut> tady se resil soukromak.Jasne ze nikam sumce vozit nebudu,nejsem magor.Akorat mi nevadi pokud to nekdo dela.Kdyz ho chytne,zapise je mi milejsi prevoz nez rana kladivem.Neresime metrovky,ale trofejni kusy..a u tech fakt nemam pocit ze by jich bylo dost.A pokud vim na Sumcaku maj sumci zradla dost.Beru to jako podnikani jakehokoliv soukromaku.

reagovat
Pondělí 8. června 2015 v 7:10 ® malamut reakce na …
malamut

fila> je sumec nějak ohroženej, nebo vzácnej? Kdo by je v těch sumčích důchoďákách živil? To abys ještě na svazovkách lovil potravu pro ně a převážel, aby nestrádali hladem, mě to tedy připadá jako fakt velká blbost. A to neřeším logistickej problém s převozem, i skutečnost, že bys takovou rybu musel zapsat (tedy ukončit ten den rybolov) a tím pádem bys neměl čistej úlovkáč a byl bys masařka, a to přece nechceš, ale jiná varianta nepřichází v úvahu, pokud tedy nechceš hrubým způsobem porušit RŘ, a to ty přece nechceš, nebo snad ano?

reagovat
Neděle 7. června 2015 ve 23:50 ® Kralu021
Kralu021

Když rybář chytne rybu, a je vše v souladu s ryb. řádem tak si rybář sám určí jak s rybou naloží dle svého nejlepšího vědomí a svědomí pokud někdo převeze jinam u mě to je blbec ale pokud někdo zabije a nebo pustí je to jen jeho věc na kterou má právo které mu uděluje rybářský lístek..... Já nevim poslední dobou se fakt roztrhl pytel s těma fanatikama soukromáků a chyt a pust mě to je jedno at si každý dělá co chce ale at o tom je ticho a nevnucuje pořád svoje nemocný myšlenky.

reagovat
Neděle 7. června 2015 v 18:58 ® fila
fila

Pro me je lepsi sumec obcas chycenej na soukromaku,nez sezranej na svazovce.Nepripada mi ze by kapri na soukromakach nejak moc trpeli.A hlavne sumec neni idiot parkrat ho tam chytej a pak se jim na to vys…Jasne ze chtej vydelat,ale nebude to tak horky..Sumec toho sezere dost.Urcite mi to nepripada horsi nez soukromak na stiky.

reagovat
Neděle 7. června 2015 ve 13:47 ® Martin Chmelík reakce na …

Tvrdik.Martin@seznam.cz> Vážně bys převážel sumce ze svazových vod do soukromáků? Nezlob se na mě, ale za to bych ti roztrhal povolenku i rybářský lístek. Navíc proč už i ze sumců dělat novodobé otroky po vzoru kaprů? A to ti nevadí, že pak na takových rybách majitelé soukromáků vydělávají? Myslíš že jim jde o dobro ryb? Tedy aby měli klid a byli ochráněni od masařů? Já myslím že jim jde o byznys. Kdyby jim šlo o ryby, pak by se na těch jejich vodách nechytalo.

reagovat
Středa 3. června 2015 ve 14:25 ® HaD reakce na …
HaD

Tvrdik.Martin@seznam.cz> To bych ho snad raději zabil a snědl. Cpát takový kvanta velkých sumců do mělkého plivátka o ploše dvou fotbalových stadionů hraničí s týráním zvířat.

reagovat
Středa 3. června 2015 v 6:55 @ Tvrdik.Martin@seznam.cz

Stačilo by se domluvit s klukama ze sumčák. Cz Jestli by si pro ně dojely nebo je tam odvézt.

reagovat
Úterý 28. srpna 2012 v 15:29 ® fila reakce na …
fila

Márty> To je na knihu,ne na dopis.Je to spis zivotni styl,nez konicek.Musis mit myslivecke zkousky,pak se stat clenem sokolnickeho strediska a po roce,muzes slozit sokolnicke zkousky.Mrkni na net je tam toho mraky.;-)

reagovat
Pondělí 27. srpna 2012 ve 21:10 ® troutkiller

fila>Mně by se to líbylo ale těžko bych dal Vorla do skříně k prutum:-)) )

reagovat
Pondělí 27. srpna 2012 ve 21:00 ® MIG-35 reakce na …
MIG-35

fila> To přirovnání bolí… =-| A mazej!!!!!!! :-))

reagovat
Pondělí 27. srpna 2012 ve 20:25 ® Márty reakce na …
Márty

fila> Co obnáší Sokolnictví a jak moc finančně náročný koníček to je??? :-) docela mě to tady zaujalo :-) mohl bys mi třeba odepsat do osobky??? :-)

reagovat
Pondělí 27. srpna 2012 v 19:40 ® fila reakce na …
fila

Petře máš rande za dvacet minut,tak mazej…:-D

reagovat
Pondělí 27. srpna 2012 v 19:38 ® fila reakce na …
fila

MIG-35> na začátečníka slušný,úplnej Vágner.:-D Já jsem skromnější..aspoň nějakou štiku.:-D :-D

reagovat
Pondělí 27. srpna 2012 v 19:28 ® MIG-35 reakce na …
MIG-35

fila> No a to sem 10h vesloval, provozuju převážně hlubinnou přívlač. Když sem neměl loď tak sem utrhal woblerů moc. :-D A než sem začal s UL tak 99% woblery. Teď gumuju jako vsteklej. :-D Já mam pořád asi štěstí začátečníka, kterym pořád sem.. Loni se mi docela dařilo: štička 79, Candoš 71 sumík 146. :-93; Letos sem si dal velký cíle(candát 105 a sumec 230), ale ryby to nějak nerespektujou… :-93; Na štiky se těšim na podzim. :->

reagovat
Pondělí 27. srpna 2012 v 19:09 ® fila reakce na …
fila

MIG-35> 10 hodin je fakt dost.:-D Mě u vláčky strašně vytáčelo trhání a časem jsem skončil u gum a sem tam planda..Trvá to dlouho a už jsem se na to chtěl vybodnout,ale narazil jsem v Praze na Jivinách na hloupý štiky a v listopadu 7 návšěv a 7štik(kolem 60),tak mě to zase nabilo do dalších dní.:)Největší na plandu mám 78 ze soukromáku Řeplice,to byla radost veliká.Sázka..já plandavky a kámoši woblery..byl jsem ještě nalitej z předchozího posezení a tu sázku jsem vyhrál.Nikdy mi to nezapomenou.:)) Jarin,tak mu tenkrat říkali je skromnej a hodně ví.Myslím, že u nás byl první,kdo začal uměle odchovávat sokola,mi se to pak učili od něj…

reagovat
Pondělí 27. srpna 2012 v 18:50 ® MIG-35
MIG-35

fila> :-D Loni sem byl 10h každej den 2 měsíce na lodi… A stejně sem ho..o chyt. :-D Jj Bárta je legenda, má co sem teda viděl nej ptáky. A navíc je to skvělej člověk!! Kdysi sem o sokolnictví přemejšlel, ale dal sem se do ryb a taky mě to nějak pohltilo. :->

reagovat
novější starší
Stránky:   8 7 6 ...