Chytej.cz

Označení vezírku necteno

27.5.2012 | Míraaa | 27.803 zobrazení | 23 odpovědí

Zdravim, v rybářském řádu se píše, že vezírek s úlovkem musí být oznečen jménem a adresu. To se opravdu v praxi dělá? U nikoho jsem to neviděl.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 23. června 2016 v 7:30 ® malamut
malamut

Nabízím plechové (Al nebo Cu) štítky s vyraženým jménem a adresou k označení vezírku. Objednávky osobní poštou, cena 150,– za Cu nebo 100,– za Al, uvedené ceny jsou bez DPH.

reagovat
Čtvrtek 23. června 2016 v 0:01 ® regulus reakce na …
regulus

Hide> „… Ne panensky čistou povolenku požadovat nebudu jen zrušení zápisu …“, tak to ti přeju hodně úspěchu, při dnešní rychlosti soudů to vidím tak na pět let, mezi tím povolenku odevzdáš (bude konec roku) a zjistíš, že nemáš důkazní materiál u soudu nebo naopak neodevzdáš a nedostaneš příští rok povolenku protože jsi tu loňskou neodevzdal …

KU VA TO JE PATÁLIE …:-D :-D :-D :-D :-D

reagovat
Středa 22. června 2016 v 10:53 ® kakr reakce na …

Hide> Nenech se zviklat, za pravdu je potřeba bojovat. V zákoně chybí nejen definice ukončení lovu,ale chybí i definice zahájení lovu.Kdy je vlastně lov zahájen? Zapsáním data a revíru do povolenky, nebo nahozením udice do vody? Co když je udice nahozená bez nástrahy? Musíš pomocí právníků vše rozkličkovat a důsledně žádat o přesnou definici všech ustanovení zákona o rybářství.Možná skončíš až u Ústavního soudu, ale „Pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí“.

reagovat
Středa 22. června 2016 v 7:48 ® hraji reakce na …
hraji

Hide> ty nemáš problém se zákonem nebo s RS, ty máš problém sám se sebou. Tvoje plky, jinak se to označit nedá, o změně zákona jsou zcela mimo realitu. Mimochodem tohle, cituji tě: „Dobře ať ten zákon udělají časově neomezený a bude to pro všechny rybáře rovnocenné, ale ne tohle, když v rybářském řádu a ani v žádném zákoně není uvedena specifikace co je to : skončení lovu.“, je na hospitalizaci v psychiatrické léčebně. Doporučuji ti přečíst si poslední odstavec článku VIII. v BPVRP MRS, tam máš zcela jasně uvedeno, jakým způsobem rybář ukončí lov v jednom dni a zahájí lov v následujícím dni.

reagovat
Středa 22. června 2016 v 5:48 ® Shrek
Shrek

Je to marný, je to marný..... pokud mám denní dobu lovu do 24:00 a tuto dobu jsem překročil, skončil pro mě lov. Zapsáním nového data do nového řádku pro mě začíná nový lov. Všechny ryby ponechané minulý den musí být zapsány v úlovk. listě. Ježiši co je na tom nepochopitelného?

reagovat
Středa 22. června 2016 v 0:41 @ Hide

Ne panensky čistou povolenku požadovat nebudu jen zrušení zápisu, který možná povede k změně toho zákona, který nemá smysl. Já nevím jak vy ale nejhorší rybáře které potkávám nejezdí na ryby na několik dní ale jen na pár hodin každý den a vezmou si vše co chytí a na ty se tím pádem tenhle zákon nevztahuje? Dobře ať ten zákon udělají časově neomezený a bude to pro všechny rybáře rovnocenné, ale ne tohle, když v rybářském řádu a ani v žádném zákoně není uvedena specifikace co je to : skončení lovu. A ano na mém duševním stavu se to projevuje, protože rybaření je můj životní styl a že se ostatní chovají jak ovce, které dělají jen co se jim řekne je vidět všude.

reagovat
Úterý 21. června 2016 v 9:33 ® džigit reakce na …

kakr> tak Ty si nejdál :-D :-D :-D

reagovat
Úterý 21. června 2016 v 8:19 ® kakr reakce na …

Hide> Právníka si rozhodně vezmi, zápisem do povolenky ti vznikla nemajetková újma, která se velmi neblaze projevuje na tvém duševním stavu. Rozhodně požaduj vydání nové, panensky čisté povolenky a přísné potrestání RS.

reagovat
Úterý 21. června 2016 v 7:31 ® hraji reakce na …
hraji

Hide> opět se mýlíš kolego. Pravidla jsou naprosto jasná a srozumitelná pro všechny. Kupodivu jen lovci kaprů mají problém pochopit jednoduchý psaný text. A vymlouvat se na zákon je jen další fau pax. Hledej chybu u sebe a najdeš ji hodně brzo.

reagovat
Úterý 21. června 2016 v 0:54 ® regulus reakce na …
regulus

Hide> co je na tom tak nepochopitelnýho??? Jdeš na ryby např. 24.8. na revíru kde se může chytat non stop. Chytáš si chytáš a najednou je 25.8., takže je úplně jasný, že si musíš znovu zapsat, protože jsi začal chytat už včera a včilka je dneska. :-D

Buzerace RS by byla, kdyby ti pár vteřin po půlnoci vytýkal, že nemáš zapsaný, ale zcela na rovinu, tak to asi nebylo, takže pokud jsi neměl zapsaný v jednu, ve dvě nebo třeba v sedm ráno, tak je to čistě tvoje chyba. No a řešit s právníkem nějake zápis v úlovkovým listě, tak to mě poser nohu … :-O :-O :-O

reagovat
Úterý 21. června 2016 v 0:23 @ Hide

Bohužel podle mě je to blbost a Rs se akorát vyžívá vtom že má další pravomoc něco kontrolovat a penalizovat navíc podle mého názoru na vodách s 24 hodinovým lovem neoprávněně protože rybaření přeci nekončí zápisem ale jen pokračuje zápisem novým. Navíc podle tohoto zákona by jsme mohli za chvíli muset mít podepsané i všechny věci co nosíme k vodě včetně prutů, aby věděli čí co je. Já bych to normálně neřešil kdyby porybnej nebyl arogantni … a neudělal mi zápis, ale dost mě to urazilo, protože nachytám za každou vycházku více než 6 kaprů přes 70cm a desítky do 70cm a odvážim si od vody 2 kapry kolem 50cm za 3 dny

reagovat
Pondělí 20. června 2016 ve 22:04 ® Sintrix
Sintrix

Spousta problémů vzniká naprosto zbytečně tím, že si někteří řádně nepřečtou bližší podmínky a nebo spekulují jako Betka s pi..u!

reagovat
Pondělí 20. června 2016 ve 21:52 ® gavlos
gavlos

Nevim proc se vtom tak rypes..kazdy normalni rybar to chape,a dle „moznosti“to dodrzuje…den(brano datumove)taky nekonci tim,ze se rozhodnes jit spat.ale půlnoci prece…A pravniky kvuli zapisu??nejsi vzdaleny pribuzny palivce..hehe

reagovat
Pondělí 20. června 2016 v 19:20 @ Hide reakce na …

Aha já myslel že ukončení lovu znamená stažení prutů z vody a ne jen zápis docházky. No budu to ještě konzultovat s právníkem co je to ukončení lovu ryb a jestli je to napadatelny tak budu chtít zrušení zápisu v ůlovkovém listu

reagovat
Pondělí 20. června 2016 v 7:39 ® hraji reakce na …
hraji

Hide> mýlíš se kolego, i při povoleném lovu nonstop, tedy 24 hodin, musíš o půlnoci zapsat nové datum a revír a pokud jsi nedosáhl úlovku, nebo sis žádný neponechal, máš povinnost proškrtnout řádek v záznamu o docházce. Takže de facto ukončíš lov a zahájíš nový.

reagovat
Neděle 19. června 2016 v 19:27 @ Palivec

Píčovina

reagovat
Neděle 19. června 2016 v 18:05 @ Hide reakce na …

Musí být označen i když je na vodě povolen lov 24hodin? Tam přece žádné ukončení lovu z předešlého dne být nemusí ne?

reagovat
Pondělí 28. května 2012 ve 20:14 ® MIG-35 reakce na …
MIG-35

kamos007> To uh je problém dotyčnýho… Vezírek asi někde mam i s adres i když ho neopouštim a zřídka používam. :-D

reagovat
Pondělí 28. května 2012 ve 20:09 ® kamos007 reakce na …
kamos007

Jarda Š.> a myslíš že jak se vrátíš že tam ten vezírek bude??

reagovat
Pondělí 28. května 2012 v 18:24 ® Jarda Š. reakce na …

rgb23> Přesně tak, když u vezírku sedíš a chytáš, tak ho mít označený nemusíš. Musíš ho označit, když vytáhneš pruty, ale vezírek necháš ve vodě a odejdeš (např. napivo do nedaleké restaurace).

reagovat
Neděle 27. května 2012 ve 21:22 ® rgb23
rgb23

ono je to tam napsáno trochu jinak :-) „Pokud jsou ryby uchovávány ve vezírku nebo jiném zařízení k uchovávání ryb i po skončení lovu, je osoba provádějící lov povinna označit vezírek nebo jiné zařízení k uchovávání ryb štítkem se svým jménem a adresou.“ Z toho plyne, že vezírek musí být takto označen, pouze pokud v něm přechováváš ryby po skončení lovu.

reagovat
Neděle 27. května 2012 v 16:12 ® MIG-35 reakce na …
MIG-35

FInnnp> Přesně táák! :->

reagovat
Neděle 27. května 2012 v 16:10 ® FInnnp

Ano to jse dělá scela běžně když lov trvá několik dní.

reagovat