smartCHYTEJ

Nanofil necteno

27.1.2012 | Soho | Ostatní nádobíčko | 2.145 zobrazení | 64 odpovědí

Ahoj
Máte někdo nějakou zkušenost s nanofilem Berkley?
Docela mě to láká,ale recenze a názory se hodně různí.
Zdravím.
S.

Nainstalujte si plugin Adobe Flash Player

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich…

Reakce na téma
Přihlášení

Momentálně nejste přihlášeni. Pokud jste zaregistrováni do Klubu Chytej.cz, vyplňte prosím své přihlašovací jméno (přezdívku) a heslo (do levé části formuláře). Pokud ještě registrováni nejste, můžete se zaregistrovat zde.
Pakliže chcete přispět anonymně, vyplňte do pravé části formuláře svou emailovou adresu a zvolte libovolnou přezdívku, pod kterou chcete vystupovat (nesmí však již být rezervována jiným registrovaným uživatelem).

Přispívám anonymně

Jsem registrován

Vaše reakce

Pro psaní smajlíků použijte zkratky a ikony.

Fotografie
Ke vzkazu můžete přiložit až 4 obrázky (akceptujeme formát JPEG, GIF a PNG). Obrázky automaticky zmenšujeme ještě před odesláním na server, takže neplatí již žádné velikostní omezení. Musíte však mít ve svém prohlížeči povolen Adobe Flash Player 10+. Popisky fotografií vložíte editací již vloženého příspěvku.

Foto vložíte kliknutím na následující ikonku. Pokud máte s nahráváním fotografií problém, můžete použít klasický způsob.

odeslat
novější starší
Stránky:   3 2 1
Středa 15. února v 16:56 ® Soho

Ty jo-to je názorů,ale paráda.V podstatě jsem rozhodnutý-nejdu do toho. Díky.

reagovat
Úterý 31. ledna ve 13:07 ® David Havlíček reakce na…
David Havlíček

Kazan> také souhlasím. U nano by to mělo být dost eliminováno.

reagovat
Úterý 31. ledna ve 12:57 ® osprey reakce na…
osprey

Kazan> S tím se dá jen souhlasit.

reagovat
Úterý 31. ledna ve 12:46 ® Kazan reakce na…

David Havlíček> patrně bude mít čistota vody také nějaký svůj vliv, ale myslím že z dlouhodobějšího horizontu, určitě to nebude mít vliv na funglovku šňůru že se trhá. Pokud vezmeme navíc nano, tak to bych řekl má vůči tomuto neduhu poměrně solidní ochranu, i když u něj se také objevuje třepení jako u jiných berley šňůr, pořád to není jeko třeba u FL kde ochranná vrstva zmizela po délce několika metrů.
Beztak všechny šňůry bez vyjímky dostávají největší kouř v několika posledních metrech u nástrahy a pokud si to lovec nehlídá lehko pak zapláče.

reagovat
Úterý 31. ledna v 9:32 ® David Havlíček reakce na…
David Havlíček

džigit> :-D

reagovat
Úterý 31. ledna v 9:31 ® David Havlíček reakce na…
David Havlíček

osprey> To je věc, o které se moc nemluví – myslím ta čistota či „špinavost“ vody. Ta dost významně životnost šňůry ovlivňuje. V čisté vodě šňůra, zejména slabší průměry, vydrží více. Ve špinavé vodě pak záleží na tom, jak hustě ta šňůra pletená je (do řídké šňůry se snáze nečistoty ukládají) a čím je voda znečištěná. Pokud jsou ve vodě rozptýlené např. jemné částečky písku, který je tvrdý a ostrý a dostanou se dovnitř, k poškození a snížení pevnosti přichází mnohem dříve. Je to prostě mnoho aspektů a z toho důvodu jsou i zkušenosti různých rybářů různé.

K tomu motání bych ještě doplnil, že velmi záleží na kvalitě navíjení a ukládání šňůry navijákem a na rukou rybáře. Když se pár ovinů uloží z nejrůznějších důvodů volně (chyba rybáře), je na problém zaděláno. U těžkých nástrah a silných šňůr to částečně odpadá.

reagovat
Úterý 31. ledna v 9:24 ® džigit reakce na…
džigit

David Havlíček> RK Horská Kvilda versus RK Modrava :-D

reagovat
Úterý 31. ledna v 8:54 ® David Havlíček
David Havlíček

Tomu motání taky moc nerozumím. Neodhadl jsem podklad a mám to zároveň s okrajem a motání žádné.

Sus1: to by mě teda ty profi závodníci zajímali :-D Pověz o nich víc a netaj co to bylo za závod a kdo to byl :-D

reagovat
Úterý 31. ledna v 6:54 ® Kazan

Alov> potíž je v tom, že za tebou si někdo taky nechá stočit 100m a bude si chválit protože zrovna na tebe vyšly vady, jak jsem psal stejná zkušenost z FL, trhala se jak papír, příští rok koupena z návinu opět stejný průměr, barva, prodejce a naprosto bez potíží.

drobcek> nemyslím že v tomto případě je to problém navíječky, beztak to pak přetáčíš na naviják doma(pokud si nenecháš navinout přímo cívku navijáku) Jinak co se týká nano a skladování, je to novinka, takže se to určitě neválelo bůhví jak dlouho ve skladě oproti některým dnes doprodávaným FL s kterými není a nebo je ten samý problém. Ta potíž je prostě někde ve výrobě. Jinak pokud shlédnete zahraniční weby potýkají se s podobnými problémy.

reagovat
Úterý 31. ledna v 0:11 ® osprey
osprey

Stroft> Měl ji kolega, chytal jsem s ní asi hodinu candáty na gumy. Líbila se mi – tenoučká, jemňoučká…

Dřel ji fest, odchytal na ni velkou část sezóny, spoustu vycházek, vytahal stovky ryb. Po sezóně povídal, že má dost.

Vlastní zkušenost nemám.

Ono to může být už třeba jen čistotou vody – pokud je v tom nějaký abrazivní bordel, může to být znát.

reagovat

Rybářský e-shop TOMI-FISHING.cz
Pondělí 30. ledna ve 22:55 ® Stroft reakce na…
Stroft

cormaxx> Jigline mám, krom toho, že ztrácí barvu jsem nedostatky, případně nějaké třepení, co píše Míra, nezaznamenal.

reagovat
Pondělí 30. ledna ve 22:37 ® drobcek

Čo sa týka veľkého návinu podľa mňa veľa záleží aj na navíjačke a spôsobe navíjania na navíjačke. Ak ti to tam pustí predavač maximálnou „brzdou“ a max. rýchlosťou tak tenký priemer podľa mňa nemá šance sa nepoškodiť. Ďalej nie je jedno ako dlho to na tom obchode ( predtým vo veľkosklade.....) vo veľkej špulke je.....

reagovat
Pondělí 30. ledna ve 22:12 ® osprey reakce na…
osprey

cormaxx> Jistě – o to tu právě jde. Uplést ty nejslabší průměry je náročnější v tom, že každá chyba má daleko větší vliv. Lokální snížení pevnosti o 1 kg díky nějakému uzlíku se u pětadvacítky šňůry nejspíš neřeší. U průměru 0.04 ale určitě ano.

Jedno Japoncům nelze upřít. Jsou precizní a kvalitu hlídají. Mnohá evropská firma by pravděpodobně vyhodnotila výrobu takového průměru jako nerentabilní.

Jinak tebou odkazovaná šňůra je mimořádně kvalitní, ale je měkká a dost rychle odchází vlivem oděru. Speciálně ty malé průměry. On je to dost obecný problém. 0.04 mm ti nedává moc rezerv pro případ sebemenšího poškození.

reagovat
Pondělí 30. ledna ve 22:04 ® sus1 reakce na…

mannice> Jak tě tu píšou někde kluci, neboj,dočkáš se.:-D

reagovat
Pondělí 30. ledna ve 22:00 ® mannice reakce na…
mannice

sus1> Tak mě s tim nestraš předčasně.Mám zatim relativně šťastnej a bezproblémovej život,ikdyž :-))

reagovat
Pondělí 30. ledna ve 21:56 ® Alov reakce na…
Alov

cormaxx> Doprdelepráce :-O Tak to je slušná cifra. Ale díky Mírovi už víme proč…

reagovat
Pondělí 30. ledna ve 21:55 ® sus1 reakce na…

mannice> To pochopíš,až se oženíš a budeš chtít( muset ) někde bydlet,tet na to zapomen.:-D

reagovat
Pondělí 30. ledna ve 21:53 ® cormaxx reakce na…
cormaxx

osprey> Tvá teorie o těch drahých slabých průměrech mi vysvětlila tuhle cenu http://www.rsp-fishing.cz/…jigline-150m

reagovat
Pondělí 30. ledna ve 21:51 ® mannice
mannice

osprey> Jestli se tu bavíte o jerkování,tak to byl můj příspěvek mimo mísu.Ale máš pravdu ta průtažnost je tam pak tak dost zásadní rozdíl → mono x nanofil

sus1> Místo bivaku stavíš boudičku u vody? :-))

reagovat
Pondělí 30. ledna ve 21:44 ® osprey reakce na…
osprey

mannice> A taky má průměr vlasce vliv na průtažnost. S šestnáctkou se jerkovat nedá, se čtyřicítkou snadno – abys ji natáhl, potřebuješ daleko větší sílu.

reagovat
Pondělí 30. ledna ve 21:43 ® Alov reakce na…
Alov

LeoC> No uvidíme. Tak vysoko jako předloni už to asi dlouho nebude. Ale zajímavé to bude, až se začne odbahnovat Kružberk. Prý to má být v nejbližších letech. To pak bude lítačka s vodou a myslím, že se dočkáme historického minima :-((
Kua, ale o tom už asi v domovské diskusi :-)

reagovat
Pondělí 30. ledna ve 21:41 ® Alov reakce na…
Alov

osprey> To jsou samozřejmě vcelku známé věci. Myslím ten výrobní proces. Proto si myslím, že nanofil bude kvalitnější za nějaký čas. Ale opět to bude jak od koho, jestli ten dražší je fakt lepší a ta cena odpovídá kvalitě atd. No co už. Aspon bude o čem diskutovač ni? :-)

reagovat
Pondělí 30. ledna ve 21:40 ® sus1 reakce na…

mannice> Jo to máš pravdu ,utratí.
To máš – dlaždičky,cemen­t,futra,okapy,ok­na,.....:-))

reagovat
Pondělí 30. ledna ve 21:35 ® mannice reakce na…
mannice

LeoC> Kolikátku používáš monofil na vláčku? A jaký ryby chytáš.On ti i průměr vlasce slušně protáhne nához.

Ale nanofil stojí minimálně za zkoušku,kolikrát rybář utratí za mnohem horší věci,aniž by si to uvědomil.

reagovat
Pondělí 30. ledna ve 21:31 ® LeoC reakce na…
LeoC

Alov> jen aby to zase do června nestačili upustit. Právě kvůli Harty mám zájem o nanofil a to nejen na vláčku, ale i na feeder. Třeba to prodloužení náhozu spolu s gumou mi přinesou toužebně očekávané úlovky

reagovat
Pondělí 30. ledna ve 21:31 ® osprey reakce na…
osprey

Alov> Dodneška mám špuli 270 m original Fireline 0.25 mm na zlé časy. Právě proto, že ji prodávali za stejné prachy jako z návinu a byla to ta původní opěvovaná. Jenže šňůry mezitím utekly někam jinam a ze mě se stal publicista, který musí jít s dobou. Tak mi tu leží.

Ale ten rodíl malá cívka x návin je už dlouho diskutované téma.

Taky si všimni, že některé ultratenké šňůry se dodávají jen na malých cívkách a jsou dražší než větší průměry (např. některé od Momoi). Je to právě tím, že Japonci tvrdě hlídají kvalitu a u toho malého průměru se každá chyba projeví. Myslím si, že vybírají nepoškozené úseky a zbytek se vyhodí.

Ve chvíli, kdy je technologie dokonale zvládnutá už pak rozdíly nebývají velké. Ale je třeba si uvědomit, že průmyslová výroba je umění možného (dodržování výrobního procesu, povolené tolerance, výstupní kontrola,…).

reagovat
Pondělí 30. ledna ve 21:23 ® Alov reakce na…
Alov

LeoC> No právě. Do půlky ledna šla voda v průměry 4 cm za den nahoru. Ted na kopečkách napráskalo 2 m sněhu, takže zas upouštějí. Záleží, kolik to do tání nechají spadnout. Ale pokud to bude kolem 3 m pod max, tak po tání bude Harta full a to já rád, páč zmiznou pláže a já se můžu zašít někde do křáků a mám klid :-)

reagovat
Pondělí 30. ledna ve 21:21 ® Alov reakce na…
Alov

osprey> O tom jsem právě nevěděl. Ale víš jak. Dojdeš do kamenky a zeptáš se borce, kolik druhů nanofilu mají. Odpověd: „6!“ Jo, ale průměrů debil a vše jen v big návinech :-((

reagovat
Pondělí 30. ledna ve 21:15 ® LeoC reakce na…
LeoC

osprey> krásně se nám rozjela diskuse a až se pstruhozabiják rozpovídá, to pak bude počteníčko…:-> :->

reagovat
Pondělí 30. ledna ve 21:12 ® LeoC reakce na…
LeoC

Alov> kór na Hartě! Jen jsem zvědavý, jak vysoko letos bude hladina. Poslední 2 roky byly dosti extrémní. Loni jsem si alespoň prohlédl, jak vypadají moje oblíbené fleky, když je o 3 m nižší hladina.

reagovat
novější starší
Stránky:   3 2 1