Chytej.cz

vstup na pobřežní pozemky necteno

8.2.2011 | Poldík | 21.539 zobrazení | 65 odpovědí

Všichni víme,že k výkonu rybářského práva smíme vstupovat i na pobřežní pozemky za určitých pravidel.Chápu,že je třeba dbát o dobré vztahy mezi rybáři a uživateli pozemků.Jaké máte zkušenosti z majiteli pozemků.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   3 2 1
Středa 27. ledna 2016 v 16:52 ® žaba

Nejmarkantnější je tento problém u řek, např.loděnice na ramenech v Libni si natáhli ploty až do vody,tak že je vidět nahozené pruty uvnitř a nic se neděje. Mělo by se na ně pořádně šlápnout,zapo­mínají,že břeh podél řeky patří většinou v určité šířce povodí kam tato řeka spadá.

reagovat
Sobota 23. ledna 2016 v 11:25 ® Sintrix
Sintrix

tam kam chodím já, je též plot až k vodě. Majitel zde má pastvinu s kravami. Nikdo mi však nevyhání, plot nepoškozuji, jen si dávám pozor na ty rohaté kolosy. Mám zatím štěstí, že jsem se nesrazil s blbcem.

reagovat
Pátek 22. ledna 2016 ve 23:25 ® Ermi reakce na …

Tak to je známá firma, navíc mu jde na ruku naše slavná PČR. My rybáři jsme dobří k tomu, abychom financovali zarybňování revírů, brigádničili a podobní vykukové si z revírů dělají prostředek ke svému podnikání. Tenhle podnikavec už dokázal otrávit rybařinu nejednomu rybáři a dnes se po revíru prohánějí vodní skutry, motorové čluny. To je hodně smutná záležitost.

reagovat
Úterý 24. dubna 2012 ve 12:31 ® ladamaj
ladamaj

Pokud je revír zasahuje na soukromí pozemek tak se tam po dohodě dá lovit ale nesmí se spůsobit nějaká škoda.Na mé MO je takovíchto revírů spousta ale vše zaleží na organizaci jak vše dohodne unás vše v pohodě.Spousty majitelů pozemků mě nechá i po dohodě nocovat jak dlouho chci vše záleží na dohodě zatím sem se nesetkal z žádným problémem kor když majitel odjíždí tak je rád že je např. okolo jeho chaty pohyb a nemá strach o vykradení a to sebou mám 2 pejsánky ani to nevadí ale musí se ponich vše uklidit naštěstí sou naučeni chodit na 1 místo takže pohoda.

reagovat
Pondělí 16. dubna 2012 v 17:45 ® Fryw
Fryw

nnnap> To byl jen nápad. Přiznávám, že ne moc chytrej. Ja mám s pčr nedobré zkušenosti. Ale teoreticky by to tak mělo fungovat. (dostali jsme se do konfliktu s nějakymi cizinci, připletla se tam PČR a její činnost spočívala ve vybrání občanek (našich) něčeho zapsání, ukázání občanek (našich) těm cizincům, podání si ruky (s těmi cizinci) a následným odjezdem). Zůstali jsme na ulici s tou partičkou, hezky se na sebe usmívali, a cítili jsme se bezpečně díky profesionálnímu zásahu. Policii volal někdo z nás, komu se nelíbilo že tam v tom baru dole vidi svoji sestru jak ji jeden z těch cizinců taha za ruku a když se ji zastal dostal po hubě.. :-)

reagovat
Neděle 15. dubna 2012 v 9:26 ® džigit reakce na …

mastrof> myslím,že tohle je celorepubliko­vě.S tímhle řadový rybář moc nezmůže.Leda neustále bombardovat svaz s těmito poznatky a dané porušování zvěřejňovat.Taky y šlo,v určitých situacích,pruty posbírat a odevzdat na obecním úřadu coby nález :-))

reagovat
Neděle 15. dubna 2012 v 9:20 ® mastrof

mám celekem negativní zkušenosti z pražské vltavy, konkrétně háfny v libni a tamní chatková kolonie… od jisté doby si do báglu přibaluju nasadu na sekeru a cítím se líp. místní obyvatelé si oplotili pozemky až k vodě, natahali ostnaté dráty a ted mají pocit že jediný kdo tam může chytat jsou oni. několikrát sem byl svědkem nahozenejch prutů které nikdo nehlídal…

reagovat
Sobota 14. dubna 2012 v 18:39 ® nnnap
nnnap

Fryw> bych ty idioty nepřetěžoval. Naposledy ode mne dostali k čórce- jméno, adresu, číslo OP čorkaře, kamerovej záznam se záznamem krádeže a do dneška jsem ani nedostal, že případ odložili! Zkurvysyni! :-D Ani fenik! To musí vyzdechat. Ať pojdou hladem! Nebo se potkáme u míchačky a já jim vysvětlím, jak se za peníze pracuje, co zákazník od nich očekává a že svačinu nemá normální smrtelník v čase ani ceně!

reagovat
Pátek 13. dubna 2012 ve 22:27 ® Fryw reakce na …
Fryw

jj> Pokud ti někdo upírá tvé právo a cítíš se poškozený, tak by bylo možná dobré kontaktovat policii ČR.

reagovat
Pátek 13. dubna 2012 ve 13:22 @ jj

Zdravim,chytám na labi,Na revíru č.411057 LABE25 mezi Týncem nad Labem a Zábořím nad Labem je rameno pod vodní elertrárnou pozemky patří jistému Ing.Jan Vlček
(parcelní číslo 1346/1 katastrální území:Záboří nad Labem) který neustále vyhání rybáře,sprostě nadáva ničí mola a místa atd…! Měli jste s ním nějakou při,popřípadě Vás taky vyháněl atd.....? Prosím o radu,má na to nárok. Místo vždy perfektně uklízím mam to kousek,jezdím na kole,nemá sebemenší důvod vyhánět:-(( . Petrův zdar

reagovat
Neděle 27. února 2011 ve 23:04 ® kerob reakce na …
kerob

Bulldog.o> :-)

reagovat
Neděle 27. února 2011 ve 21:46 ® Bulldog.o reakce na …
Bulldog.o

kerob> Tak a je jasno.. předpokládám, že kvůli houbán nikdo nebude kácet stromy

reagovat
Neděle 27. února 2011 ve 21:10 ® lacco

Dobrý den.Já naprosto s vámi souhlasím a věřte,že i já by jsem si to kafe,vínko i pivko s vámi dal.Já jsem s manželkou na Pálavě obdivoval krásy zdejší přírody,upravené vesnice,města a lidské práce na zdejších vinicích.Krásná obec Pavlov,Lednice,Val­tice a další,a poté přijdete k vodě a vidíte ne minulý režim,ale středověk.Přece někdo tyto stavby musel povolit,někdo to musí krýt a kdo je ten někdo… Promiňte,ale takový pocit jsem skutečně měl.Kdyby jsem já někdy přišel na Váš pozemek chytat ryby,tak má první slova by zněla -Dobrý den,mohu zde chytat a možná ještě i to jedno kouzelné slůvko…Petrův zdar.

reagovat
Neděle 27. února 2011 v 9:24 ® packa

zdravim-musim par nazoru opravit-povodi patri pas brehu az na vrchol navigace a ja jim musim umoznit manipulacni prostor-pro projeti techniky- na druhou stranu jsou vody-treba vytezena piskovna-kde mi patri breh vcetne vody- pokud prislusna M.O.kterana te vode hospodari ma se mnou uzavrenou najemni smlouvu-a to je ten problem ze vetsina jeste zije nekde v minulem rezimu kdz bylo vsechno vsech-musim umoznit zaroven i vstup na pozemek-dalsi vec je ze jsou rybari a rybari-kdyz mi na terase chajdy tabori parta a nerozpakuje se urazit za´mek od lodky aby si mohli zavezt to nasere i flegmatika-jinak normalnimu klidne i kafe uvarim

reagovat
Pátek 25. února 2011 v 8:25 ® ahugo

jsem majitelem pozemku"k vodě"ale není to úplně k řece je tam nějakých 3–5m nechaných pro průchod .Samozdřejmě se i o břech starám a nevadí mě ,když si tam někdo jde zachytat.Problém ,ale nastane když se vám tan nabivakují,roz­táhnou,navezou ,šňůry jak pavučina po obou březích,že do vody nejde ani vlést a okoupat se.nemluvím o tom co tam kolikrát zůstane za binec.S rozumnýma klidně pokecám.Ale opravdu to co je na Mušově,viz článek níž tak to je síla.Ikdyž to mám kousek tak srz toto tam nechodím,Tam se nedá ani 100m od břehu projet na loďce protože všichni mají vyvezeno a je to tam samá bojka i když si myslím,že je to tam zakázáno.Prostěji radějitam nechodím.Myslím si ,že tam snad v tědh cikánských vesničkách nemůžou být rybáři,protože tem snad má rád u vody klid a pořádek.Zde je to jak na závodech.

reagovat
Čtvrtek 24. února 2011 ve 21:59 ® lacco

Dobrý den. V roce 2010 jsme byli na dovolené na Mušově.Byli jsme ubytováni v obci Pavlov kousek od jezera.Krásná příroda,milí domácí,kousek od jezera,vidina pěkného rybolovu,to byl první dojem.Druhý den ráno jsem celý natěšený seběhl k vodě ale ouvej,od loděnice až po hráz byla cedule Soukromý pozemek – vstup zakázán. Kolem vody zrezivělé maringotky,bou­dy,chatrče. Protože jsem byl už u vody tak jsem chvíli rybařil před loděnicí a to poprvé a naposled.Z Pavlova jsme byli nadšený,ale rybařit zde není to pravé ořechové. Petrův zdar.....

reagovat
Neděle 13. února 2011 ve 20:44 ® kerob reakce na …
kerob

Bulldog.o> staci trosku hledat…Lesní zákon (289/1995 Sb.) v paragrafu 19 říká, že „každý má právo vstupovat do lesa na vlastní nebezpečí, sbírat tam pro vlastní potřebu lesní plody a suchou na zemi ležící klest.. Při tom je každý povinen les nepoškozovat, nenarušovat lesní prostředí a dbát pokynů vlastníka, popřípadě nájemce lesa a jeho zaměstnanců.“ Hned v následujícím paragrafu 20 je pak uvedeno, že „v lesích je zakázáno sbírat lesní plody způsobem, který poškozuje les“. :-) :-)

reagovat
Sobota 12. února 2011 v 10:59 ® Bulldog.o
Bulldog.o

kerob- jistě vstup je jasný,… a ten sběr hub?? Já jsem nemluvil o vstupu do lesa („že nemůžu nikomu zakázat chodit do něj na houby“), ale o sběru hub (apod.) na cizím pozemku.., tedy v cizím lese.. :-)

reagovat
Sobota 12. února 2011 v 10:09 ® tomashr reakce na …

Poldík> To je právě ten pojem „věcné břemeno ze zákona“, který jsem již zmiňoval… Pravděpodobně to v dohledné době padne, ale zatím to zkrátka platí.

reagovat
Pátek 11. února 2011 ve 22:43 ® kerob reakce na …
kerob

Poldík> neni to v ty smlouve, protoze jich se to netyka, oni tyto podminky neurcili (jsou v tomhle ohledu ve stejny pozici jako ty) a tak je nesmysl, aby to bylo ve smlouve mezi vama, kdyz tyhle podminky urcila treti strana – v tomhle pripade stat. Jinak dost mozna je v ty smlouve uvedeno neco ve stylu, ze uzivani pozemku se ridi platnejma zakonama CR. A ty mas samozrejme povinnost si zjistit, jaky povinnosti ti z toho najmu vyplyvaj. Holt mas nejen prava ale i povinnosti.

reagovat
Pátek 11. února 2011 ve 22:37 ® Poldík reakce na …
Poldík

kerob> Ok tomu rozumím,ale pak nechápu,proč těch pár řádků do smlouvy nedají a byl by pokoj.Já když procházím pozemky o kterých tady mluvíme,tak si připadám jak zloděj.

reagovat
Pátek 11. února 2011 ve 22:32 ® kerob
kerob

Poldík> rika to zakon (nikoliv rybarsky rad, ten to jen cituje). Konkretne § 11 odstavec 8 zákona č. 99/2004 Sb. Ten je samozrejme nadrazen jakymkoliv smlouvam o pronajmu a plati pro vsechny majitele/najemce – v tvym pripade platil pro Povodi stejne jako plati pro tebe…a ta smlouva definuje pouze vztah mezi tebou a majitelem (povodi).

reagovat
Pátek 11. února 2011 ve 22:06 ® Poldík reakce na …
Poldík

kerob>Smlouva o pronájmu pozemku s povodím to však neříká,že mám takovou povinnost vůči rybářům.Říká,že mou povinností je pozemek udržovat a zachovat jeho ráz.To,že rybářský řád říká opak mě však nemusí zajímat,jelikož nejde o jeho pozemky.

reagovat
Pátek 11. února 2011 ve 21:06 ® kerob reakce na …
kerob

tomashr> ja nejsem naivni, nikdy nevis jakyho zakomplexovanyho debila potkas. Par extremu jsem uz zazil, 2× slo docela do tuhyho. Pokazdy kuli naprosty prkotine. Jinak odpovednost za skody nijak nepopiram, to je v poradku, jen se muze lisit to, co kdo povazuje za skodu.

reagovat
Pátek 11. února 2011 v 18:17 ® tomashr reakce na …

kerob> Hele nebuď naivní – kdyby šlo o „ohlé stéblo trávy“, třeba po průchodu vláčkaře, tak se nikdo normální nevzteká, problém ale je, že když se tam usadí dva kapraři ještě po dešti, tak prostě tráva mizí… Prostě by se měli rybáři (a možná hlavně uživatelé revírů) modlit, aby se nenašlo moc lidí ochotných to řešit do extrému, těch situací, kdy jde něco jako škodu zdokumentovat zcela reálně, tak málo nebude. A blbé je, že to i ten vláčkař pak často odnese za kapraře :-((
Navíc to má i další souvislosti , kdy bych u soudu na rybáře moc nesázel, ale asi to nemá cenu příliš řešit, stejně současná právní úprava kolem vstupu na pozemky během pár let skončí v souvislosti s tou úpravou kolem věcných břemen tze zákona :-| A v podobné době bude i nové výběrové řízení na „státní“ revíry, takže nakonec bude vstup na pozemky tím nejméně podstatným problémem…

reagovat
Pátek 11. února 2011 v 17:20 ® kerob reakce na …
kerob

petrikveprik> samozrejme, ale pokud bude „majitel“ idiot a bude chtit uhradit ohle steblo travy (napriklad), klidne zavolam PCR kvuli zaprotokolovani a dotahnu to s nim klidne az k soudu, kde nema nejmensi sanci uspet. Jak rikal Werich…nejhorsi je srazka s blbcem!

reagovat
Pátek 11. února 2011 v 17:16 ® kerob reakce na …
kerob

Bulldog.o> cituji:

Podle § 19 Lesního zákona (289/1995 Sb.) má každý právo vstupu do lesa bez ohledu na to, komu les patří, s výjimkou vojenských lesů, chráněných území, školek a plantáží (viz § 3 odst. 2), obor, bažantnic atd., kde režim vstupu určuje vlastník. Obec s rozšířenou působností může na dobu nejvýše dvakrát tří měsíců ročně nařízením dočasně vstup do lesa zakázat. Zakázáno je rovněž vstupovat na místa, kde se provádí těžba dřeva nebo manipulace s vytěženým dřevem. Právo vstupu o lesa může být omezeno také na základě jiných zákonů, například v rámci režimu ochrany vodních zdrojů, zvláště chráněného území atd.

reagovat
Pátek 11. února 2011 v 15:54 ®  reakce na …

kerob> .. a pokud uhradis skodu, kterou jsi svym vstupem zpusobil :-)

reagovat
Pátek 11. února 2011 v 15:50 ® Bulldog.o reakce na …
Bulldog.o

KDyž mám les, že nemůžu nikomu zakázat chodit do něj na houby...... no nevím nevím… jám mám spíše pocit, že si lidé nemohou jen tak sbírat houby kde se jim zachce…, toleruje se to, ale v podstatě se to nesmí…, alespoň jsem to takto pochopil po jednom rozhlasovém opoledni, kde mluvili naši přední odborníci z oblasti mykologie ...... bylo myslím nějaké významné výročí pro houbaře či co… raději opatrně používat „tak to prostě je“.. :-)

reagovat
Pátek 11. února 2011 v 10:55 ® kerob
kerob

Poldík> ale ten rybar ma ze zakona pravo na takovy pozemek vstoupit pokud v popisu reviru neni uvedeno jinak a at se to najemnikovi libi nebo nelibi, tak ma smulu. Stejne tak kdyz mas les, tak nemuzes lidem zakazat tam chodit na houby… tak to proste je.

reagovat
novější starší
Stránky:   3 2 1