Rybářství – rybářský časopis další číslo vychází 1.6.
- POZNEJTE HO A ULOVTE! SUMEC VELKÝ (SILURUS GLANIS)
- NAPSALI JSTE NÁM
- KLADIVO ČESKÉHO VIKINGA
- ZLO JMÉNEM VODÁCI
- ZA KAPRY S LUKÁŠEM KRÁSOU
- LOV KAPRŮ NA ČESKÝCH SVAZOVÝCH VODÁCH (6)
- SUMČÍ ARÉNA
- CANDÁT OBECNÝ: MALÝ PRŮVODCE PŘÍVLAČÍ (2)
- MĚSÍC, LESY A PÁR ŠTIK
- OKŘÍDLENÉ TROJHÁČKY
- CHYTÁNÍ SUMCE NA KRÁSNÉ ŘECE
- PRAGU URBAN FEEDER FISHING
- MORFOLOGIE, ANATOMIE A FYZIOLOGIE RYB V KOSTCE
- POZOR NA ŽIHADLA A ŠTÍPANCE
- MLÝNY - PRAŽSKÁ KAMPA
- AMAZONIE - CESTA ZA SNEM
- LOV HLAVATEK NA TRÁVU ANEB ŘEKA, KDE CHCÍPL PES (2)
- ALJAŠKA - MOŘSKÝ RYBOLOV U OSTROVŮ AFOGNAK A KODIAK (2)
- KDO SE DIVÍ, PROČ SE NA KUBĚ ERNESTU HEMINGWAYOVI TAK LÍBILO?
- O MODRÉM MARLINOVI ANEB JAK JSEM PŘEKONAL REKORD
Vyhledávání
Kormoráni
3.12.2010 | osprey | Vaše názory | 12.085 zobrazení | 459 odpovědíNapadlo mě udělat malý monitoring toho, jak jsou naše vody tuto zimu s kormoránem.
Můžete psát, kde jsou a v jakém počtu, případně i nějaké další postřehy. Nejvíc by mě potěšily zprávy v duchu, že skoro nikde nejsou a říkali, že už se víckrát neukážou nebo jen na skok:-)
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich…
- Neděle 5. února v 10:20 ® ladamaj
-
Libor>ahoj to máš pravdu stojáky zamrzlé ale pokud maj přítok tak sou obsipány tou chamratí a o toku nemluvě.Labe z Ústí do Děčína je opsipáno černou potvorou.Nad tím by se měl zamyslet kolega když chce zdražovat povolenky a pak bude zase ryb dost.
reagovat - Sobota 4. února ve 14:39 ® LuboO
- reagovat

- Sobota 4. února ve 13:40 ® regulus reakce na…
-
Libor> některý řeky díky bohu taky …
reagovat
- Sobota 4. února ve 13:38 ® Libor
-
Aktuální info z Berounky od kamaráda, v okolí Hlásné třebáně jich je od minulého týdne zase hodně. Stojáky zamrzly..
reagovat - Čtvrtek 3. listopadu 2011 v 10:56 ® Pitrys
-
V Ostravě aktuální stav asi 150 kusů.A to po zhruba pěti týdnech od objevení prvního ptáka. Maximální stavy bývají v prosinci a lednu, takže se máme ještě na co těšit.
reagovat
Na fotce je jen pár asi už
nasycených ptáků, většina se zdržovala na přilehlém stojáku.

- Středa 2. listopadu 2011 v 15:45 ® ladamaj reakce na…
-
All Armor>těm stačí jen kousek rozmrznutej a sou jak sršni.
reagovat - Středa 2. listopadu 2011 v 9:30 ® All Armor reakce na…
-
All Armor> podtatranský
reagovat - Středa 2. listopadu 2011 v 9:29 ® All Armor reakce na…
-
ladamaj> Nechodí ani na vody, které poctivě zamrzají. Takový je podtaranský Poprad. Proto jsou tam stále pěkní lipani. Právě se na ně chystám. Vyšné Ružbachy?
reagovat - Úterý 1. listopadu 2011 ve 12:47 ® ladamaj
-
Kormorán je to nejhorší co mohlo vody plenit a místo kde nejsou no to snad ani není pokud se nejedná o stojaté vody nebo vody bez průtoku.Černá havěť jako každá jiná ale dalším predátorem je roháč to je také pěknej konzument,skrátka volný odstřel někde už je povolen ale pořád jde o malé množství apři jeho rozmnožování to nestačí.
reagovat - Úterý 1. listopadu 2011 v 11:18 ® džigit
-
Bigpista> Ty jsi hráč!
reagovat
Kéž by měli takovou pozici,coby Ti druzí.Vzduch,voda,strom a broky!!!
Takováto poslední večeře by se dala vydržet 
- Úterý 1. listopadu 2011 v 10:51 ® Bigpista reakce na…
-
džigit> To ne, ale už jsem viděl ty druhé na stromě
reagovat
- Úterý 1. listopadu 2011 v 10:18 ® džigit reakce na…
-
kety.vydra> já vím,že je mně ěkdy těžké pochopit,půokud nejsi na stejné vlně,ale už si viděl kormorána v bytovce?!?
reagovat
- Úterý 1. listopadu 2011 v 10:18 ® Kazan reakce na…
-
kety.vydra> já z těch druhej taky ne
reagovat
- Úterý 1. listopadu 2011 v 10:16 ® kety.vydra
-
džigit> Z kormoránů bych si zrovna prdel nedělal…
reagovat
- Úterý 1. listopadu 2011 v 9:34 ® džigit reakce na…
-
kety.vydra> tam byla nějaká volná bytovka?
reagovat
- Úterý 1. listopadu 2011 v 9:29 ® kety.vydra
-
Tak už ty černé kuwy máme i na Žermanicích
reagovat
- Pondělí 31. října 2011 ve 20:51 ® Libor reakce na…
-
All Armor> jj, kecy.cz, ale každá zmínka v mediu před laickou věřejností je good.
reagovat - Pondělí 31. října 2011 ve 20:44 ® rgb23 reakce na…
-
JHolc> akorát je to pořád zbraň kategorie D…, takže nosit v obalu, střílet pouze na schválené střelnici, obtížné shánění nábojů, drahé přebíjení a aby byla v slušném stavu se promítne i v nemalé cenně.
reagovat - Pondělí 31. října 2011 v 19:52 ® All Armor
-
Tady je štolfa: http://www.pferdebasar.eu/…/viewPrd.asp?…
reagovat - Pondělí 31. října 2011 v 19:47 ® All Armor reakce na…
-
Libor> Na Kociánovou se dá aspoň koukat. http://www.martinakocianova.cz/…votavova.php Ten funkcionář nic neřekl. kecy.cz.
reagovat - Pondělí 31. října 2011 v 19:17 ® Libor
-
k tématu
http://www.rozhlas.cz/…andi--969296
reagovat - Pondělí 31. října 2011 v 18:14 ® All Armor
-
Poslední poznámka – německo-český slovník zná slova Stollenhufeisen (das) – podkova s ozuby resp. Stollenschuhe (der) – obuv s kolíky. Asi je to z toho odvozené…
reagovat - Pondělí 31. října 2011 v 18:08 ® timbab reakce na…
-
All Armor> Jasný,já než to naťukal tak jsi to poslal
reagovat
- Pondělí 31. října 2011 v 18:07 ® All Armor reakce na…
-
timbab> Už jsem napsal před chvílí.
reagovat - Pondělí 31. října 2011 v 18:06 ® All Armor reakce na…
-
osprey> Můžeš si i objednat… http://www.samuraishop.sk/…amune-Katana
reagovat - Pondělí 31. října 2011 v 18:01 ® timbab reakce na…
-
All Armor> Tím „štolfou“ myslíš podkoního?Já jen že to je štolba.Jinak štolfu také neznám.
reagovat - Pondělí 31. října 2011 v 17:59 ® All Armor reakce na…
-
osprey> Před časem jsem viděl pěkný film o celém procesu výroby katany. Od dětství, kdy jsem vyčetl v knize, že se kovářským svařováním (skutím) spojí materiály o různých vlastnostech a vzniká tak čepel pružná a tvrdá zároveň, mi to vrtalo v hlavě. Později, při studiu materiálového inženýrství a zabývání se chemicko-tepelným zpracováním ocele, jsem si chápal, vocogou. I když se to nezdá, všechno má svůj smysl. Já znám slovo štolfa ve významu ocelového „kamene“ se závitem. Tyto kameny se šroubovaly do podkov na zimu, na led. Je to asi skutečně archaické slovo. Příjmení Štolfa se vyskytuje, ale výklad, o kterém píši na netu není. Je to asi z německého „stahl“. Pokud neznáš, podívej se na toto: http://www.angeltreff.org/…_schnur.html. Taky testovali.
reagovat - Pondělí 31. října 2011 v 17:21 ® osprey
-
All Armor> Já si hrál v „mrtvé“ kovárně. Patřila pradědečkovi, padnul v květnu 1945. Měl strach o dobytek, všude se střílelo. Nakonec se kravám nic nestalo a jeho našli v polích s kulkou v páteři. Od té doby byla kovárna bez majitele, táta si občas něco ukoval, ale málokdy. Dodnes tam visí originílní měch z první republiky.
Co je „štolfa“, to nevím. Slovník toho povolání mě minul. Kdybych ale žil víc životů, v jednom z nich bych chtěl kovat samurajské meče.
reagovat - Pondělí 31. října 2011 v 16:42 ® All Armor
-
Kdyby někdo nechápal…
reagovat
- Pondělí 31. října 2011 v 16:36 ® All Armor
-
Naposledy jsem střílel z modelu 2A46M. Střela ráže 125 by snad kormoše zabila i na pár kilometrů, ale člověk aby si na každý výstřel spořil. Před tím jsem si střelil z laufu délky 6 metrů, dostřel ze 40 km, ráže 130. Hrozné…Co ti Rusi nevymyslí…
reagovat