Vyhledávání
Zkušenosti se šňůrama
18.10.2009 | džigit | 41.252 zobrazení | 132 odpovědí
Chlapi zkuste zde napsat své postřehy zkušenosti s pletenýma šňůrama,které používáte při vláčení a jiných technikách. Tím ovšem nechci vyloučit debatu o šňůrách na sumce u nás i na extrémy do Itálie,nabo Španěl,či při rybolovu na moři.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 31. března 2010 v 16:46 ® HaD reakce na …
-
džigit> to je nejlepší test, kterej se dá udělat. Já obvykle zvedám baterku od elektromotoru. Některé šňůry ji nezvednou a prasknou. Důležité je dodržet stejnou délku šňůry a identický uzel!
reagovat - Sobota 20. února 2010 ve 22:01 ® osprey reakce na …
-
MIRAS79> U nás by ti ve většině případů měla stačit, pokud chceš jistotu i u velké ryby, ber tu Tuff na 90 kg.
Ono 0.40 mm není žádný velký průměr, dá se to dost rychle předřít a nosnost bude v reálu o dost míň než bezmála 60 kg, co u toho píšou.
reagovat - Sobota 20. února 2010 ve 21:16 ® Deaf
-
Ahoj všem,rád bych se zeptal jestli náhodou nemáte někdo zkušenosti s touhle šňůrou,SpiderWire Camo Braid 0,40mm 59,9kg(http://www.braunstar.cz/…/9825018.jpg)a jestli je na sumce vůbec vhodná..(vzhledem k šetrnosti k rybám,poměru cena-výkon,atd.) Začínám,nechystám se někam na Ebro atd..,jenom naše řeky a přehrady.Přeem díky za odp. PS: HaDovi díky moc za super DVD a knížku
reagovat - Pondělí 15. února 2010 v 16:33 ® džigit
-
Když už se tu probírá reálná nosnost vlasců,napadlo mně oživit podobné téma.Trochu jsem poopravil obsah fóra.Zima asi ještě chvíli potrvá,tak do toho,než to opět vypukne
reagovat - Pondělí 14. prosince 2009 ve 23:46 ® džigit
-
Tak jsem si udělal soukromý testík doporučované „Tufky“ 0,80mm na 91kg.Poprvé-narychlo navázána na dvě násady od kladívek,použity uzle.Při tahu obouruč vydržela,poté jedna násada držena obouruč na druhém stála má drahá-orientačně okolo 60kg.Podařilo se mi ji zvednout,ale vzal ji balanc a šňůra praskla.Podruhé-doma za pomocí dřevěných udělátek a 5O lt barelu na vodu-bez problémů zvednut naplněn po okraj.Přidáno skoro dalších 20 litrů vody/+ nádoby/ než povolila. Zatím,ovšem jen dle mého domácího testíku,hodnotím jako TOP ze mnou zkoušených šňůr s výsledkem: o trochu větší průměr,než udává výrobce,docela poddajná/není drát/Ten průměr s rezervou,jen orientačně s mým „dědečkem“ mikroměrem.O dalších vlastnostech této šňůry, by mohl napsat někdo,kdo ji používá-myslím tím odolnost proti otěru při pravidelném používání,potápivost atd.
reagovat - Středa 25. listopadu 2009 ve 22:35 ® džigit
-
Mezitím jsem si „zatahal“ za další šňůru.Na etiketě jako výrobce FF, typ Dyneema na 57kg(ztratil jsem lísteček a toto si pamatuji)Potáhl jsem jednou rukou a bylo po ní,typnul bych tak na slabou půlku.Je to jem můj pocit,ale já bych nebral. :-/
reagovat - Středa 25. listopadu 2009 ve 22:29 ® džigit reakce na …
-
HT> Dík.Po rozhovoru s jedním docela sdílným prodejcem,jsi mi potvrdil jeho slova.Nechce být uváděn,ale taky bylo poznat,že Sanger nee.Prý naprostá spokojenost s Hemingway při ceně a „výkonu“.
reagovat - Středa 25. listopadu 2009 ve 22:12 ® HT
-
Já jsem začínal na šňůře Hemingway,byl to průměr 0.50 na 48 kg.Později jsem vyměnil smekáče za multíky a navinul na ni Sanger power line,byla to chyba,i když na ni uváděli 84 kg nevydržela ani zdaleka to co ta Hemingwayka 0.50. Vyměnil jsem ji proto za novou Hemingwayku 0.60 na 57kg,je cenově dostupná a i když není tak hustě pletená,odolává oděrům líp než ta Sangerka.Letos na Ebru,jsme lovili na pelety těsně za hranou koryta a Sangerku jsme museli každou chvilku převazovat,jelikož byla stále podřená.Hemingwayka byla OK.Tady je odkaz: http://www.adler-dobruska.cz/index.php?…
reagovat - Úterý 24. listopadu 2009 v 16:12 ® drobcek reakce na …
-
džigit> presne tak
reagovatPoužívam ich už 4 rok a max spokojnosť
- Úterý 24. listopadu 2009 ve 14:12 ® džigit
-
drobcek> Takže,pokud jsem správně pochopil.Palec hore pro Penn/WFT/0,12 na 15kg a 0.25 na 39kg
reagovat - Úterý 24. listopadu 2009 v 10:34 ® drobcek reakce na …
-
džigit> Netestoval som ich žiadnymi prístrojmi na nosnosť… Ale je dosť veľký problém aj 0,12mm (15kg) odtrhnúť ak sa ti zachytí nástraha. Už som sa niekoľko krát uhýňal 15–20g jigom, ktoré vystrelili z vody
reagovatChalani bežne vláčia na sumnce s 39kg šnúrou a ešte sa nám žiaden neodtrhol kvôkli šnúre a to sa chytili aj kúsky okolo 20kg.
- Pondělí 23. listopadu 2009 v 11:21 ® džigit
-
A nebo tady http://www.fishop.cz/…d-70kg_3070/ Nikde není uveden průměr :-/
reagovat - Pondělí 23. listopadu 2009 v 9:13 ® džigit
-
Používáte někdo Rhino black cat na 50kg? Jaké máte zkušenosti s touto značkou? http://www.rybarske-potreby-nymburk.cz/…-1-m1-23.htm
reagovat - Pondělí 23. listopadu 2009 v 9:09 ® džigit
-
drobcek> ona ta cena je akorát,pokud víš,že se na ni můžeš spolehnout.Vzhledem k tradici značky bych udávaným údajům věřil,ale nedá mi to.Zkoušel jsi kolik unese?Jde čistě o zvědavost a doplnění zkušeností.Dík
reagovat - Sobota 21. listopadu 2009 v 1:02 ® drobcek reakce na …
-
Šolimko> Myslíš šnúru od PENN – WFT? Ja ju používam už niekoľko rokov a mimo najtvrdších mrazov sa jej podľa mňa vyrovná len máloktorá šnúra. Používam ju vo všetkých priemeroch od 0,12 po 0,39 (aj keď treba uznať, že je o niekoľko stotiniek hrubšia) a max spokojnosť za rozumnú cenu… 300m 67kg ťa na http://www.shop-rybky.sk/index.php?… vyjde teraz na nejakých 59–60€ (s akciou –10%).
reagovat - Úterý 17. listopadu 2009 ve 21:09 ® džigit
-
Tak jsem si na toulkách po rybářských obchodech vyzkoušel další šňůru. Pletená šňůra POWER PRO 0.76mm 95kg-A opět si kladu otázku, jak se zkouší udávaná nosnost,protože těch 95 kg neudrží ani jako. Na každém konci navlečené toporo z kladívka a svou drahou polovičku, vážící 56 kilo jsem ani nepozvedl.Druhý pokus za pomoci mých bicepsů dopadl podobně.A to vlatně nepraskla v uzlu…
reagovat - Neděle 15. listopadu 2009 ve 12:03 ® Šolimko
-
No ja by som chcel kupiť túto: KG STRONG 0,39mm, 67kg. nepoznáte ju?
reagovat - Neděle 25. října 2009 v 19:39 ® džigit
-
Tak jsem si vyzkoušel „starší“ šňůru Dyneema Del 1000 0,90 na 86,5 kg. Stáří rok a půl aniž by za sebou měla pořádný boj. Při nákupu jsem byl s vlastnostmi docela spokojen. Dnes mi „prdla“ při necelých 58 kg.Dřevo na zkoušení v místě uvázaní černá stopa a oproti nové dost ztvrdla.Jedné jsem se zbavil v září z důvodu zaříznutí a taď půjde i druhá. Asi už je „stará“
reagovatPsal jsem to taky do recenzí,ale nějak jsem to tam zkonil-už pracuji na opravě.
- Čtvrtek 22. října 2009 ve 20:55 ® palcat
-
Je zajímavé ,že většinou co je dobré se přestane vyrábět , po zkouknotí HaDova dvd , jsem po ní pátral a nikde jsem ji nenašel , to že se u nás už chvílí neprodává to vím , ale douchal jsem ,že v německu popřípadě italii ji budou někde mít a ono nikde nic. Trochu mi ji dnes připomíná climax ,ale osobně jsem ji neměl nikdy obutou(jb).
reagovat - Čtvrtek 22. října 2009 v 19:40 ® džigit reakce na …
-
a nebo Uni Cat Power Line 0,60 na 84kg od Sangera,tam je cena kapku větší…
reagovat - Čtvrtek 22. října 2009 v 19:26 ® džigit reakce na …
-
HaD> tak ty neznám.Zřejmě nějaká starší značka. Znám PB/CatFish/ Má k průněru 0,58 nosnost 80kg,což bych chtěl vyzkoušet!?!
reagovat - Čtvrtek 22. října 2009 v 15:35 ® HaD reakce na …
-
džigit> já mám starý dobrý JB šňůry
reagovat - Středa 21. října 2009 v 16:36 ® džigit
-
HaD> Já mám vpodstatě vybráno,myslel jsem však,když už tu je paní zima,že se podělíme o názory.Zřejmě je každý spokojen…:-/
reagovat - Úterý 20. října 2009 v 16:10 ® HaD reakce na …
-
džigit> vezmi tu tufline a máš jistotu.
reagovat - Úterý 20. října 2009 v 10:31 ® palcat reakce na …
-
Proto je lepší koupit ověřenou snůru z netu , nebo hold věřit zkušenosti ostatních a sem tam se spálit.
reagovat - Úterý 20. října 2009 v 10:20 ® džigit
-
HaD> jen jestli na tom není většina rybářů jako já.Prodejci v blízkém okolí mají pouze omezený výběr a to ještě předem navinuté výrobcem na cívce. Nevím,zda většina kupuje v průměru okolo 50kg,ale silnější v metráži většinou není.Pokud chceš silnější,následuje otázka „a to myslíte,že hned chytíte 100 kilovku“? Já bych taky raději koupil párkrát po pár metrech na vyzkoušení,ale holt omezené možnosti nedovolí… Pak je to ještě o chování šňůry v reálu-ohebnost vůči průměru,odolnost proti oděru a chování při a po návinu.S mou „bývalou“ Dyneemou nebyl problém v nosnosti,ten byl supr,ale po opětovném návinu se zařízla a finito. Proto tato diskuze
reagovat - Pondělí 19. října 2009 v 19:54 ® HaD
-
mascha> díky
reagovatPostačí i dva zapalovače, ale pevnější šňůra ho zlomí
Ale dobrá rada: kup si dva metry a zkus doma. Podle toho se rozhodni. Nebo si pořiď ty značky, které radím…
- Pondělí 19. října 2009 v 19:52 ® HaD
-
džigit> díky
reagovat - Pondělí 19. října 2009 v 19:04 ® mascha
-
Já mám asi speciálně na chinu kliku. Třeba letos vláčím UL s china umělohmotnym mininavijákem za dvě kila z holešovický tržnice. Kupoval jsem ho s tím, že ho vezmu na jednu výpravu, kde jsem chtěl co nejlehčí vybavení, protože jsem to táhnul s jinejma věcma několik dní na hrbu. A výsledek – osvědčil se tak, že s ním vláčím doteď a celá sezóna na něm nezanechala stopu. Zrovna tak kopyta a rotačky koupený v nějaký sadě za 39 u čonga na Kolbenovce – na jiný věci jsem toho tolik nenachytal. Na prutík, co jsem si koupil u moře od šátoráků jen na blbnutí na molu, jsem po zlomení DAMa a jeho nouzovém použití při lehký vláčce vytáhl náhodně okolojdoucího metrovýho suma naprosto bez potíží. Ale nechci chválit noname zboží, fakt je to nejspíš o klice.
reagovat - Pondělí 19. října 2009 v 18:56 ® džigit
-
dav-k2> podobná zkušenost v naši šumne Ostravě:-/
reagovat