Chytej.cz

Kapr na kukuřici necteno

9.7.2009 | R-a-d-e-k | 18.445 zobrazení | 22 odpovědí

Jaké máte zkušenosti s lovem kapra na kukuřici. A jestli máte nějaký recept s kukuřicí, tak se podělme… Radekx

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 5. září 2014 v 19:43 ® superweb
superweb

Muj recept je 2/3 kuku + 1/3 psenice na den az dva namocit do lehce osolene vody. Pote pridam tak 1/4 celkoveho obsahu repky, a 2–3× privedu k varu, pak necham vychladnout. vetsina zrnicek rozpraska, ale ty maji ze zkusenosti kapri nejradeji, i kdyz hure drzi na vlasu(vetsinou davam k zarazce jedno nepraskle a pak 2 – 3 praskle smerem k hacku).
Diky rozvarene psenici to dela krasny kala diky repce krasne voni
Kdyz chytam v lete na rece, nebojim se krmit..tak 20 litru smesi na den povazuji za adekvatni, spoustu toho zlikviduje bila ryba. Kdyz je teplo, vetsinou si montaz zanesu na pozadovane misto, popojdu kus proti proudu a do okoli rozhazim kybl krmeni.
Predkrmit par dni predem neni od veci, pak obcas prohazuji misto i lehce boiliesem a na jeden prut chytam na koule a na druhy na kukurici. Zajimave ale je, ze vetsi velikostni prumer ryb vetsinou chodi na kukurici(vetsi je pro me z male reky 60+).
Na stojaku casto davam kuku na panacka, od zarazky: zrnko kuku, kousek plovouci peny, 1–2 zrnka kuku.
Jinak samzorejme take jedu bonduelle na feeder v kominaci s cervikem :-)

reagovat
Neděle 17. srpna 2014 v 16:12 ® Šína

Pánové ja kuku po uvaření namočím do melasy nebo do kefíru ale to je na dlouho.jina ji tam dávám jen vařenou s řepkou.

reagovat
Středa 13. srpna 2014 v 8:27 ® lubo OV reakce na …
lubo OV

Kubajs> volíš špatné místo, kde se kapr prostě krmit nejezdí. Kukuřice je vynikající, zvláště ta medová, co píše Zcuter, ale je třeba vědět, kudy kapři projíždějí a kukuřici jim dát do cesty, aby se tam zastavili. Pak nebudeš dva pruty stíhat. Věř mi, dělám to takto 10 let. Ale uznávám, že najít místo, kudy kapříci při krmení projíždějí, je problém. Já na to svoje vlastně přišel úplně náhodou.

reagovat
Středa 6. srpna 2014 v 10:28 ® malamut reakce na …
malamut

vavryna> no ty budeš asi hustej inteligent.

reagovat
Středa 6. srpna 2014 v 8:56 ® lukino050505
lukino050505

No já pokud jdu na delší dobu, tak den předtím asi kilo kukuřice dám do hrnce, zaliji vodou, aby byla potopena, přivedu k varu a vařím 10 minut. Po této době přiklopím, nechám vychladnout a vyberu cca 20 zrníček na chytání. Zbytek opět přivedu k varu, vařím dalších 10 minut a opět přiklopené nechám vychladnout. Většinou je po této době již krásně měkká a nevadí rybám. Pokud se mi ještě zdá tvrdší (dělá to většinou stará) postup zopakuji ještě jednou. Takto uvařenou kukuřici scedím a přendám do kbelíku. K vodě jí beru nasucho a tam jí lehce zapráším pálivou paprikou. Kukuřičku na kterou chytám, napíchnu na háček a namočím v medu. Naprosto perfektně to funguje na kapry velikosti + – 50 cm. Pokud se třeba náhodně rozhodnu, že si odskočím k vodě tak si koupím jednu plechovku kukuřičky v TESCO, stojí tam 10,90 Kč a na ty 2–3 hodinky u vody mi stačí. Zhruba ¾ plechovky zakrmím a zbytek použiji na háček, chytám tak na 2–3 kukuřičky.

reagovat
Úterý 5. srpna 2014 ve 22:14 @ vavryna reakce na …

CO to tu pises my rybi chytame ne je zereme tak to tu nepis

reagovat
Sobota 17. dubna 2010 ve 14:16 ® malej Tonci

zrovna dneska jsem tam zkusil hodit kukurici a jeden malinkej kaprik(38) se chytil… samozrejme ze putoval zpatky do vody

reagovat
Pondělí 22. února 2010 v 19:30 ® Dawee
Dawee

loni sem s kukuřicí začal a nemůžu si stěžovat. jak na klasickou položenou ta na fedeer spousty ryb a ty nádherný karasy a kapři ale zajímavý bylo že na jedný vodě sem použil kukuřici ve slanym nálevu a fungovala líp jak sladká a když sem to vyzkoušel potom jinde tak rybkam ta slaná vůbec nejela :-D

reagovat
foto/forum/2010/th-img12245.jpg
Neděle 21. února 2010 ve 23:05 ® tomashr

Fakt teda je, že zatímco normální kukuřice z plechovky (Bonduelka a její klony) je moje asi nejoblíbenější a velmi úspěšná nástraha, tak ty „lepší“ ochucené z rybářských prodejen mi nějak extra nefungují.

reagovat
Neděle 21. února 2010 ve 21:27 ® kali

sry dal jsem spatnu fotku:D

reagovat
Neděle 21. února 2010 ve 21:25 ® kali

vecer jeste nez du spat tak kukurici dam do hrnce s vodou trochu skorice nebo vanilkoveho cukru a na amury se me osvecil anyz rano cca 20 –30 min povarik a du chytat nejvetsi je zatim kapr 69cm

reagovat
foto/forum/2010/th-img12231.jpg
Úterý 21. července 2009 ve 21:50 ® Hora
Hora

Suchou kukuřici namáčím 3 dny a potom ji vařím cca půl hodiny.Po uvaření ji přikryji poklicí a nechám ležet v hrnci do dalšího dne.Potom ji beru ku vodě.Kukuřici nedipuji,sama o sobě je dost aromatická a není ji třeba dipovat.Místo k lovu kapra na kukuřici si pečlivě prozkoumám,ať vím co je ve vodě za vázky a potom chytám buď na plavanou,nebo na feeder.Po zkušenostech,do­poručuji chytat pouze na jeden prut,který buď držím v ruce(plavaná)nebo mám ve vidličce co nejblíž k ruce(feeder)­.K vodě chodím chytat většinou na 3 až 4 hodiny.Sebou si beru cca 1 kg vařené kukuřice a stačí mi to na uvedenou dobu lovu.Z nádoby,kde mám vařenou kukuřici si vyberu 10 – 20 zrnek na háček a ze zbytkem zakrmím,ihned po příchodu( 2 – 3 hrsti)a potom po každé ulovené rybě jednu hrst.Kuku stražím buď na vlas,nebo ji navléknu za oblouček ku patce,ať je špička mimo.Pokud si dopředu zakrmuješ( 3 – 4 dny) pak máš o zábavu postaráno.

reagovat
Úterý 21. července 2009 v 15:02 ® kaprnak
kaprnak

ja kukurici pouzivam z plechovky ale jenom na krmeni na chytani si ji varim doma pridam barvivo a esenci ale musi byt jen tak polomeka aby hodne dlouho vydrzela pak si ji dam do nejake krabicky a jeste ji muzu zasypat nejakou mouckou nebo praskovym dipem ale ja nejradeji ji zalevam tekutou potravou CSL Cormino od J.Tesinskeho a nebo chutovym stimulatorem Apetit Stimul od stejneho vyrobce a dosahuji s tim velice dobrych vysledku a nic neskazis tim kdyz si tou kukurici z plechovky budes prokrmovat dopredu treba jeste s repkou,tygrim orechem a nebo to skombinujes i s peletamy a na tu dipovanou jenom chytej snad ti moje postrehy pomuzou ke krasnym ulovkum

reagovat
Úterý 21. července 2009 ve 14:41 ® vejdis reakce na …

na kukuřici z plechovky jsem toho loni nachytal dost, letos to moc nejde a na ty ochucený z RP za 50 jsem taky chytal a ani ťuk, nechápu to.

reagovat
Úterý 21. července 2009 ve 12:23 ® Kubajs
Kubajs

Zcuter:to by mě zajímalo co dělám špatně protože na tu nadipovanou kukuřičku jsem jetě nikdy nic nechyt

reagovat
Úterý 21. července 2009 v 9:15 ® Zcuter
Zcuter

mě se nejvíc osvědčilo tohlens: kukuřice z lidlu v plechovce už s otvíracím zařízením za 14,90,– (když to nerozsypu nebo nesežeru tak vyjde i na dvě vycházky)tak touto kukuřicí prohodím lovné míst a chytám na nadipovanou kuku z ryb.potřeb nejlépe ,,Med,,…sklinka sice stojí 50,– ale je to fat síla…krásné velké zrnka,odselektuje to malé rybky…na tutu kuku jsem chytl nejmenší rybu 29 lína…(což mě hooodě potěšilo)…a kapří raději vemou tu nadipovanou protože je pro ně atraktivněší…hlavě tam neházej šrot na k té kuku jinak ti to pozbíraj plocky a cejni…

reagovat
Úterý 21. července 2009 v 9:10 ® Piranha
Piranha

kapr a kukurice, to je jako sumec a karas. Sezen si v krame s r. potrebama obri kukurici, dlouze z lehka ji povar tak, aby nepraskla a pak ji nadipuj nejakym dipem pres den a noc.Pokud si i misto den predem prohodis, nachytas.

reagovat
Úterý 21. července 2009 v 8:59 ® Childeater

Zdar, vařená kukuřice je skvělá, chytáme tak poměrně často. Napřed prohodím pár hrstmi lovné místo, zakrmujeme spíš širší pruh, a potom 2–3zrnka na vlas.

Funguje to výborně a neprudí moc bílá ryba.

reagovat
Pátek 10. července 2009 v 17:49 ® Char
Char

Kapři jdou pokukuřici jak diví, je jedno jestli z plechovky nebo vařená, prohodit s ní lovné místo, nahodit a čekat až ji najdou.

reagovat
Pátek 10. července 2009 v 15:07 ® kubas
kubas

nejradši chytám na kuku z plechovky, i když to někdy atakují menší fišky, aspoň je zábava…

reagovat
Pátek 10. července 2009 v 15:03 ® Filip00
Filip00

hrst kukuřice hodím do řeky pak vezmu háček a napíchnu jedno nebo 2 zrnka kukuřice,pak to hodím do vody a čekám.:-D

reagovat
Pátek 10. července 2009 v 11:04 ® Robur
Robur

zkušenost mám dobrou, recept je tady:
Polévka z kapra s kukuřicí Výborná chuť, rozhodně doporučuji k uvaření!

90min.
Kategorie: Polévky Kuchyně: Vánoční jídla tradiční Porce: 4

Typ přípravy: vaření Doba přípravy: 90min. Náročnost: Běžně náročné Suroviny: 0,5 kg kapra 2 lžíce másla 1 l vody 1 balení MAGGI Polévka Ze zahrádky Houbová 200 g mražené kukuřice 0,5 lžičky soli 0,5 lžičky pepře 1 lžíce petrželky

Příprava: Kapra vykostíme, stáhneme kůži a nakrájíme na malé kousky, které osolíme, opepříme a osmažíme na másle. Přidáme trochu vody a dusíme doměkka.

Do zbylé vody rozmícháme MAGGI Polévku Ze zahrádky Houbovou, kterou uvaříme dle návodu. Přidáme kukuřici a vaříme ještě cca 2 minuty a nakonec vložíme osmažené kousky kapra. To vše necháme přejít varem. Stáhneme z ohně a přidáme nasekanou petrželku

reagovat