Chytej.cz

Rybolov v Dánsku. necteno

27.8.2008 | NNufinka | 13.696 zobrazení | 13 odpovědí

Dobrý den, měla bych jeden snad né moc blbej dotaz. V půlce září jedem s přítelem asi na 10dní do Dánska. On je fotograf no a já se tam budu celkem dobře nudit. Kamkoliv jetdíme tak vždycky s prutem. Občas se mi něco podaří chytit ale není to ono. Potřebovala bych poradit jak na to… :-) Prut mám, myslím celkem dobrý. Tak co dokoupit sebou atd.. Dočetla jsem se že jsou potřeba nějaký povolenky což by neměl být problém sehnat. Budu ráda za každou skušenost a radu. Klidně prosím i piště na mejl NNufinka@seznam.cz Moc díky.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 12. ledna 2017 v 17:33 ® jepice-zruseno reakce na …

Flying trout> Co jsem tak kde čuměl do vody, přišlo by mi snad lepší zaplatit dardu v Rakousku, než se trmácet až do Dánska :-) Ale je tam jistě spousta pěkných revírů. Bohužel ale praktické zkušenosti nemám, zkoušel jsem to tam jen na moři.

reagovat
Středa 11. ledna 2017 v 16:14 ® Flying trout

Vyhrabuju tuto diškuz ze zapomění! Kdyby někdo měl info, znal někoho, kdo by poradil, zajímá mě rybaření na říčkách, potocích v Dánsku, děkuji!

reagovat
Neděle 2. prosince 2012 v 16:55 ® HaD
HaD

Pokud nechceš chytat mořáky a jehly, tak jeď do Norska. Zajímavější krajina, větší druhová pestrost…

reagovat
Neděle 2. prosince 2012 v 1:55 ® 6964boby

Prosím má někdo novější poznatky z Dánska?Rozmýšlím se kam jet,jestli Dánsko,nebo jižní Norsko.Ve středním Norsku jsem byl,takže rybolov v Norsku trošku znám.Nejde mi o rekordy,nebo haldu masa,ale poznat jak rybolov,tak i památky a.p.Jezdíme s rodinou,tak pro každého kousek. Díky

reagovat
Úterý 12. dubna 2011 ve 13:26 ® jersey
jersey

V Dánsku jsme byli na dovolený s manželkou.S ry­bařením je to přesně tak, jak píše zdenek 3…Když pominu tu skutečnost, že nevím, co tam chce tvůj muž fotit,(Dánsko je placka, krom pár, ale opravdu jen pár architektonicky zajímavých staveb, netuším, co bych fotil), bych se radši soustředil na to, jak se zabavit s manželem při čekání na světlo.. :-)

reagovat
Úterý 12. dubna 2011 v 11:08 @ penda reakce na …

Jehlice lovim od kvetna do poloviny cervence v pristavu, kde je velky proud a hloubka 8 m. Je to velmi bojovna a zrava ryba, kdyz zacnou brat, tak nemas cas si ani sednout. Danove je chytaji na uzeni, protoze maji moc malych kosti, navic zezelenaji. Ale maso je vyborne jen kdyz ji udelas treba jak pstruha, tak ty kosticky, to je vic prace jak pozitku

reagovat
Úterý 12. dubna 2011 v 10:58 @ penda reakce na …

Ahoj. V Dansku, na Langelandu chytam tretim rokem a pokud neznas mista, tak je to nahoda, nebo spis nechytis nic. Nejake lososy mam, ale bez lode je to nic moc.Pro me je to spis relax, vlaceni jsem zabalil a muskarim jen nekdy, protoze to je drina. Kdyz vis kde chytat, tak je to dobry. Bohuzel, cim vetsi vlny tim lepe, tak clovek se musi oblect velmi dobre.Tady vetr 100 km za hodinu je normalni a navic kdyz je teplo, tak ryby jsou stazene v hloubce a to ze brehu nemas narok. Jedine misto kam jezdim 100 km je Midlfart, tam je hloubka blizko brehu. No dnes tam jedu letos poprve tak doufam ze nejaky platyz, nebo treska bude. Losos jen nahodou. Tak se mejte.

reagovat
Pátek 10. září 2010 ve 20:01 ® osprey reakce na …
osprey

Bubák> A co jehlice? Je to sezónní (jarní) záležitost nebo jsou z břehu ulovitelné i v jiných obdobích, případně celoročně.

reagovat
Pátek 10. září 2010 v 16:02 @ Bubák reakce na …

Aktuální to není, ale kdyby náhodou, ve zkratce. Prut: 270 – 300cm, 8–30 g případně o něco těžší. Naviják na středně těžkou přívlač, vlasec 0,25 mm postačí, případně šňůru, jako návazec fluocarbon, návnady plandavky do 20g. jaro: do světlých barev, podzim zima: červené, černé, oranžové, rotačky vel. 2–3, způsob lovu, sbirolino + moucha nebo plandavka + moucha nebo pouze plandavka, plovoucí nebo mírně potápivý wobler. Dá se chytat jak ze břehu, tak v brodu. Doporučuju kvalitní oblečení, to je základ. Mořem procházet, nestát na jednom místě. Povolenky na pumpách, poštách. Ceny 2009: Den 35 DKK, týdení 100 DKK, ročník (365 dní) 140 DKK.

P.S. chytání koi kaprů na duhákodromech nic moc.

Held og lykke

reagovat
Pátek 29. srpna 2008 v 17:08 ® Deleted reakce na …

Chytání v moři je děsná otročina. Ono není fakt legrace stát nabrozený po prsa v moři a snažit se vyvláčet nějakého mořského pstruha. Protože jsem to dvakrát letos podstoupil, tak vím, že k tomu potřebujuš notnou dávku mentální retardace. Normální člověk to po půl dne musí zabalit. Takže než chytat v moři, to si vem raději nějakou pěknou knížku na čtení. To budeš mít lépe strávený čas… opravdu.

reagovat
Pátek 29. srpna 2008 v 16:06 ® NNufinka

No ona je to celkem nuda jezdit na dovolenou s fotografem. To se stojí třeba i hodiny na jednom místzě a čeká se na správné světlo atd. Tak že chytání ryb by mi to určo spříjemnilo. Určitě se budem pohybovat někdé u móóóře. Tak že chytání ve slaných vodách.

reagovat
Pátek 29. srpna 2008 v 1:09 ® rgb23
rgb23

hmm, jet s přítelem na 10 dní do Dánska s představou nudy, nic moc :-) Na zbytek těžko odpovídat. Budete lovit na moři nebo ve vnitrozemí? Prut je dobrý na sumce, nebo muškaření?

reagovat
Čtvrtek 28. srpna 2008 v 17:14 ® Deleted

Ahoj, Dánsko je na ryby prima. Mám zkušenost akorát s rybolovem v moři a pro mne to byly neuvěřitelně vydřené ryby. Záleží kde budeš chytat (moře nebo soukromé vody). Soudě podle hlášky „prut mám celkem dobrý“ bych se zaměřil na soukromé duhákodromy. Majitel nebo v nějakém místním obchodě Ti určitě poradí na co chytat.

reagovat