Chytej.cz

Jaké lepidlo na očka? necteno

21.11.2007 | monaster | 13.197 zobrazení | 35 odpovědí

Chlapi poraďte: mám starý teleskopy Sona. z nostalgie si je nechávám ale uvolnila se mi dvě očka. čím to lepíte Vy? zkoušel jsem asi 3 lepidla a nedrží nic. dík

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Sobota 21. února 2015 v 10:27 ® Dany73 reakce na …

Klobasa> Jen nerozumím tomu, proč bych si měl na neslušnost zvykat. To je celé.

reagovat
Sobota 21. února 2015 v 9:02 ® Klobasa reakce na …
Klobasa

Dany73> A jak jinak bych to měl myslet? O obdivování jsem nic nepsal, jen o legraci. Kdybys měl dát lepáka každýmu kdo vypustí z úst sprosté slovo, brzo by ti asi upadly ruce. Jistě znáš dnešní omladinu a jejich vyjadřování, a o dalších věcech se nebudu ani rozepisovat. Zvráceností bych to nenazval, jen čistým faktem. Nerozumím tomu, jak bys to chtěl změnit? Taková je doba a tak to prostě je.

reagovat
Čtvrtek 19. února 2015 ve 23:33 ® Dany73

Kdo se trochu zajímá a čte psychologii ví, že ti největší virtuální hrdinové bývají v reálném životě těmi největšími slabochy.

reagovat
Čtvrtek 19. února 2015 ve 23:22 ® Dany73 reakce na …

Klobasa> A to nemyslíš vážně že ne? Slušnost šla dávno k šípku, tak se jako přizpůsobím jo? Nebo je dokonce budu obdivovat? Zvrácenost nejhrubšího zrna!

reagovat
Čtvrtek 19. února 2015 ve 22:29 ® Klobasa reakce na …
Klobasa

palovák62> Netvrdím, že je to správné, je to dobou, slušnost šla dávno k šípku a musím si taky zvykat, ale u starších pardálů mě to ani trošku nepřekvapuje. Mluví jak jim zobák narostl, pěkně od plic a od podlahy a já mám rád legraci:-))

reagovat
Čtvrtek 19. února 2015 ve 22:06 ®  reakce na …

Klobasa> nesvádím to na děti,to už vůbec. Pokud se ti takový styl diskutování líbí nic proti tomu.

reagovat
Čtvrtek 19. února 2015 ve 21:56 ® Klobasa reakce na …
Klobasa

palovák62> Proč?? Mě osobně se Palivec a malamut líbí a byla by tady bez nich hrozná nuda, nemyslíš? A na děti to nesváděj, ty když budou chtít, najdou si jiné a o dost neslušnější webovky.

reagovat
Čtvrtek 19. února 2015 ve 20:59 ® 

Prosím Vás tímto smažte někdo tuto kreaturu. O slušnosti neví vůbec nic, inteligenci má na úrovni řeznického psa, toho bych vlastně urazil. Ten je o několik stupňů výše.Nezapomí­nejte,že sem chodí i děti rybáři.

Děkuji

reagovat
Čtvrtek 12. února 2015 ve 12:47 ® kerob reakce na …
kerob

Milej palivce, fakt me bavis!

reagovat
Středa 11. února 2015 v 17:56 @ Palivec reakce na …

David H.> Vidím, že jsi odtranil moje emociální a neslušné vyjádření strany jakéhosi produktu, či exkrementu jménem kerop čo cherop, či jak se to… Je mi jasné, že jsem svojím vyjařovánímn nasral většinu zdejšího plebsu. Ale nezačínal jsem já…) Jistě, chovám se já, ověnčen mnoha tituly z renomovaných škol zahraničních, ke zdejším idiotům občas jako prase. Těžko se mi ten prezentovaný kreténizmus snáší. Dnes jsem starý kokot, ale když čtu pičóvinu, neudržím se. Jakýsi keerob je modelář. Málem jsem se posral. Nebo když mi nějaký šulin vysvětluje, co je „grafit“. On za to nemůže, že neví. Já v Británii jako vysoko kvalifikovaný emigrant makal na „whiskers“. Vousy,tak se říkalo grarfitovým vousům v pryskyřici.

reagovat
Čtvrtek 5. února 2015 v 11:52 ® HaD reakce na …
HaD

Palivec> Přijde Ti praktické a smysluplné shánět na přlepení očka tahle speciální lepidla v cenách dost vysokých?

reagovat
Čtvrtek 5. února 2015 v 11:16 @ Palivec reakce na …

Kerobe

reagovat
Středa 4. února 2015 ve 20:27 ® kerob reakce na …
kerob

Jako modelar mam zkusenosti s velkym mnozstvim ruznejch lepidel a jen kyanoakrylatovych vterinaku mam 8 druhu s ruznou hustotou a podle materialu. Vcetne aktivatoru. Vim jaky jsou moznosti a vlastnosti ruznych lepidel, ale tady je rec o lepidle na ocka a pokud uvazujes o tom, ze to ocko mozna nekdy budes sundavat a menit za jine, tak tak jedno konkretni tavne lepidlo je pro dany ucel proste nejvhodnejsi a umozni vymenu pomoci zapalovace klidne i u vody. Da se koupit v rybarskych potrebach jako „lepidlo na ocka“ (zluto-hneda placka velikosti zvykacky). Ano dvojslozkovy lepidla nebo lepidla na bazi polyuretanu jsou urcite pevnejsi a odolnejsi, ale nevim proc si to komplikovat a jit na komara s bazukou.

Palivce, cim vic si myslis, ze vis, tim vetsi jses vul.

reagovat
Středa 4. února 2015 ve 12:38 ® gavlos reakce na …
gavlos

kerob> palivec.vzal si mi to z ust.nejsem machr na lepeni ocek,ale loctice je opravdu „lepidlo“na nejvysi urovni.mam jich doma nekolik druhu a po jinem uz v zivote nesahnu..hlavne nee po superglue 4g po 10 korunach…po­pripade mohu doporucit UHU dvouslulouzkove.tam uz zalezi pouze na pomeru danych slozek jak moc budou pruzne!!to uz je pouze na danem kutilovi.. :-)

reagovat
Středa 4. února 2015 v 11:04 @ Palivec reakce na …

kerob> O jakých vteřinových lepidlech píšeš? O těch co jsou v hypáčích u pokladen? Ta jsou asi skutečně nevhodná. Ale ta jsem neměl na mysli. Katalog sem strkat nebudu, ten ať si každý najde, ale třeba spomínanný Loctite má spoustu anaerobních lepidel a tmelů, které jsou určené na fixaci dynamicky zatížených dílů (třeba ojničních šroubů vysoce výkonných spalovacích motorů). Tam dostává „lepidlo“ skutečně zabrat a musí zůstat spolehlivé a stále pružné, protože kdo ví, tam se to všechno hýbe…a rychle…a je to v horkém oleji…

Blahoslavení znalci, chudobní duchom, neboť jejich bude špajzka království nebeského…

Kerobe, čím míň víš, tím větší jsi machr?

reagovat
Úterý 3. února 2015 ve 21:28 ® kerob reakce na …
kerob

Ono je spousta lepidel pro to vhodnych. Dobry je taky brat v uvahu to, ze bude potreba to ocko nekdy sundat. Miluju kdyz mi nekdo da na opravu prut s ulamanejma ockama ktery dopatlal tim co bylo po ruce :-)

reagovat
Úterý 3. února 2015 v 18:48 ® Klobasa reakce na …
Klobasa

kerob> Nejlepší je pružnej polyuretan, dělaj i tříminutovky. Lepím s tím cokoliv, drží to navěky a dřív rupne prut než očko.

reagovat
Úterý 3. února 2015 v 16:33 ® kerob
kerob

Vterinový lepidlo je na lepeni ocek dost nevhodny. Postrada pruznost a při namahani popraska. U epoxy je problém, pokud je potřeba to ocko nekdz sundat. Na lepeni ocek se prodava vhodné tavne lepidlo – takové hnědo-žluté, které je po vychladnutí dostatečně pružné, odolné a pevné. Stoji par korun a nic lepšího jsem nenasel. Opravil jsem tim desitky ocek…

reagovat
Úterý 3. února 2015 v 11:44 @ Palivec

Já na takové účely užívám z pohodlnosti většinou vteřinové lepidlo, pokud je větší spára, tak přiměřeně hustší (gel), nebo pastu (Loctite je například produkuje). Ona vteřinová lepidla jsou anaerobní kyanoakryláty, které polymerují bez přístupu vzduchu a když použiješ řídké do velké spáry, skutek utek. Ale perfektně funguje i „MAMUT GLUE“ od Den Bravena, vykazující prakticky okamžitou fixaci spoje (tuba 25 ml stojí cca cca 3 eura, tedy cca 85 korun)

reagovat
Úterý 3. února 2015 ve 2:02 ® Henry68
Henry68

Když to tu tak čtu tak se taky přidám ze skušeností. Mě se osvědčil obyčejný lak na nechty.

reagovat
Čtvrtek 22. listopadu 2007 v 0:36 ® rgb23 reakce na …
rgb23

Taky používám lepidlo do tavné pistole, celá „operace“ netrvá ani minutu a při slušném zacházení to drží až až. Tavná tyčinka je lehká a můžeš jí bez problému nosit sebou stejně jako zapalovač = opravovat u vody není problém. Pokud někdo „demontuje“ teleskop tak razantně, že mu upadávají očka, pak mu nepomůže ano epoxid :-)

reagovat
Čtvrtek 22. listopadu 2007 v 0:16 ® regulus reakce na …
regulus

SANDER – totálně s tebou nesouhlasím. Když to „zalepíš“ tak, že to drří po celým obvodu, tak se to ani nehne, teplota do 100 st. celsia tomu absolutně nevadí. Upozorňuji, že mluvím o očkách na teleskopy, nikoliv o klasických očkách co jsou na děličkách.

reagovat
Středa 21. listopadu 2007 ve 23:37 ® Cudla
Cudla

Sander:průser by nastal kdybys nechal pruty u kamen nebo na krbu.Takhle „lepenné“pruty máme v kroužku již X let a drží,jsou to pruty s kterýma se v rukavičkách nejedná,tahaj se ma tábory trénuje se nahazování na suchu.Když se náhodou nějaké očko zlomí tak ti na výměnu stačí zapalovač a očka máš hned dole ,což ti epoxid nebo jiné kvalitní lepidlo neumožní.Je to věc názoru,ale mě to ještě nezklamalo.

reagovat
Středa 21. listopadu 2007 ve 22:25 ® Sander
Sander

Cudla > právě to slovo snadno „demontovat“ je docela průser. Stačí ten prut neodborně složit a očka, přilepená tímto stále měkkým „tmelem“ (plastem), jsou v luftu. Nedoporučoval bych to.

reagovat
Středa 21. listopadu 2007 ve 22:05 ® Cudla
Cudla

Používam lepidlo do tavné pistole.Snadno nasadíš viz REGULUS i demontuješ.I když už teleskopy používamhodně málo kus tyčinky mam v báglu stále.Některé prodejny prodávají toto lepidlo ve tvaru žvejkačky asi za 2kč.Tyčka stojí kolem 10kč zalepíš toho spoustu.

reagovat
Středa 21. listopadu 2007 ve 20:10 ® Hora
Hora

Oček na starých teleskopech jsem vyměnil dost.Používal jsem k tomu epoxydové lepidlo Chs epoxy 1200.To nejdůležitější u toho je: očistit staré zbytky lepidla,zdrsnit povrch a řádně ho odmastit.Jinak v některých prodejnách prodávají lepidlo ve formě jak píše regulus,popřípadě se poptej v prodejně,jestli někoho neznají kdo to dělá.Jinak jsem kdysi kupoval nasazovací očka na teleskopy v černém plastu.Byly na lepení super.

reagovat
Středa 21. listopadu 2007 v 19:39 ® ART reakce na …
ART

hele nejlepší je buď epoxid což je priskiřicové lepidlo pokuď se ti bude zdát trošku drahé tak zkus kasicky kalafunu vteřinový lepido určitě nee

reagovat
Středa 21. listopadu 2007 ve 12:44 ® regulus reakce na …
regulus

EDIT – místo ne-stejnou mělo být ne-li stejnou.

ADMIN pls o opravu

reagovat
Středa 21. listopadu 2007 ve 12:40 ® regulus
regulus

Očka na teleskopy se dřív lepila různě, počínaje podmotáním textilní páskou a následně slepením nějakým lepidlem, později se lepila hmotou velmi podobnou ne-stejnou jaká se používá v tavných pistolích (pokud nevíš co to je www.naradi-modeco.cz ). Pistoli nutně nepotřebuješ, stačí ty patrony, ale prodávají se takový obyč, stojí to možná tak stovku a určitě ji využiješ i k jiným účelům. Pokud pistoli máš, tak nanes přiměřený množství lepidla na blank v místě kde bude očko, to nahřej zapalovačem a nasaď, po zchládnutí jen oloupej a ořež to co vyteklo zpod očka. Pokud pistoli nemáš, tak nahřej očko, napapli na něj z vnitřní strany to lepidlo a nasaď, po zchládnutí jen oloupej a ořež to co vyteklo zpod očka.

BTW epoxydem bych to asi nelepil.

reagovat
Středa 21. listopadu 2007 v 8:56 ® Robur
Robur

asi jo, když to tak po sobě čtu, tak by se to taky mohlo jmenovat Mrtvá a živá voda:-))

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1