Chytej.cz

Chov masných červů necteno

22.4.2007 | PeťanX | 36.124 zobrazení | 53 odpovědí

Zdarec lidi, nemáte někdo nákou zkušenost s chovem masných červů v domácích podmínkách?? Budu rád za každou odpověď, díky…

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Sobota 15. ledna 2011 ve 12:36 ® LuboO reakce na …
LuboO

Radek M.> len si ich potom sleduj, aby ti tie kukly neuleteli, ako raz mne…

reagovat
Sobota 15. ledna 2011 ve 12:22 ® Radek M. reakce na …
Radek M.

kondor82> Takže koupím krabičku masňáků a nechám je zakuklit?

reagovat
Sobota 15. ledna 2011 v 11:50 ® kondor82 reakce na …
kondor82

nasel sem to na nachytano.cz v lete sem tak chytal::::Kukly larev masných červů jsou vynikající nástrahou při lovu bílích ryb. Kukly larev masných červů (anglicky-casters) jsou vynikající nástrahou pro lov plotic, tloušťů, parem, línů jesenů a velkých cejnů. Již před více než dvaceti lety se vědělo, že jejich použití je velice populární a rozšířené především v Anglii. Ještě v nedávné době bylo obstarání a přechovávání kukel pro lov, především závodní, velký problém. V současné době je situace velice dobrá a prakticky nebývá problém si tuto nástrahu obstarat a především pro závodní rybolov je to velké pozitivum. Kukly jsou vynikající především do koulí základního krmení, které se při jejich použití nerozbijí. Naopak mrštně se pohybující červy přípravu vnadících koulí svým pohybem komplikují. Do litrové odměrky se na rozdíl od živých červů vejde téměř dvojnásobné množství kukel. Například Angličtí závodníci v plavané přikládají kuklám veliký význam. Používají je především na silně prochytávaných místech k lovu cejnů, línů ale také kaprů. Kukly se na háček nastražují buď v kombinaci s masným červem, nebo jen jedna samotná kukla na háčku. Při intenzivnějším braní se může špička háčku nechat z larvy vyčnívat, při opatrném braní by měla zůstat skryta Při nastražování propíchneme kuklu v širším konci, opatrně vtlačíme oblouček háčku do nástrahy, případně ho velice opatrně do kukly zamáčkneme tak,aby se celý skryl. Na háček si z tohoto důvodu vybíráme ty největší kukly. Pro svou vlastní výrobu kukel si vybereme vždy čerstvé a velké larvy. Červy dokonale vysušíme a vyčistíme. K tomu použijeme dostatečné množství kukuřičné mouky, nebo jemně přesáté strouhanky, kterou po důkladném vyčištění červů odstraníme přesátím přez jemné sítko. Kukly larev umístíme do vědra v teplé a temné místnosti. Tma je důležitá, protože na světle se červi snaží schovat, jsou neklidní. Za teplého počasí venku. Nesmí však být na přímém slunci, kde by rychle hynuly. Jakmile se začnou objevovat první nahnědlé kukly, necháme larvy prolézt přez síto do dalšího vědra, nepohyblivé kukly pak zůstanou na sítě. Podle rychlosti kuklení musíme tento proces neustále opakovat, až se všechny larvy zakuklí. Někdy probíhá proces kuklení velice rychle, ale často se larvy začnou kuklit až po týdnu a proměna několika litrů larev na kukly trvá i několik dnů. Ale tento problém se týká především závodníků, nám běžným rybářům postačí mnohonásobně menší porce. Jeden z dobrých způsobů uchování kukel je jejich zamrazení.Tyto kukly jsou mnohem účinnější a nekazí se tak brzy jako podchlazené. Kukly odebrané ze síta urychleně přendáme do nádoby s vodou, což zamezí jejich dalšímu přirozenému tmavnutí, zároveň je promyjeme a zbavíme posledních nečistot. Žádané kukly jsou ty, které padnou ke dnu, plovoucí kukly můžeme vyhodit. Tyto plavající kukly vznikají buď příliš rychlím zakuklením, nebo pokud nevěnujeme dostatečnou pozornost jejich vybírání a kukly jsou již staré. Kukly pod vodou se již dále nevyvíjí, jsou mrtvé. Neplovoucí kukly nechte ve sklenici s vodou a nejpozději do několika dnů spotřebujte, nebo si je bez vody zamrazte v igelitovém pytlíku

reagovat
foto/forum/2011/th-img16158.jpg
Sobota 15. ledna 2011 v 11:40 ® kondor82 reakce na …
kondor82

Power Baits- Červy umělé

reagovat
foto/forum/2011/th-img16157.jpg
Sobota 15. ledna 2011 v 11:33 ® kondor82 reakce na …
kondor82

ja to skoušel ale jak jsem citil ten smrat tak sem pozvracel babce celou zahradu

reagovat
Sobota 15. ledna 2011 v 11:07 ® kety.vydra reakce na …
kety.vydra

kondor82> Co máš proti? Já mít větší zahradu (bohužel nemám) tak jdu do toho.Už jsem zažil,že jsem letěl do rybářských potřeb a prodavač mi řekl,že dodavatel nedodal červy,a lítat po městě po ryb. potřebách kvůli jedné krabičce červů by se mi dvakrát nechtělo.Mít tu možnost,tak si nadělám červů kolik je mi libo…

reagovat
Sobota 15. ledna 2011 v 9:38 ® ART reakce na …
ART

kondor82> záleží kde to chováš já to také zkoušel. Měl jsem je schovaný v jednom místě v lese a to poznáš i místo poznáš i v noci to je puch :-)

reagovat
Pátek 14. ledna 2011 v 19:55 ® kondor82 reakce na …
kondor82

jste blazni jen ja jsem letadlo.....fakt hnus

reagovat
Čtvrtek 13. ledna 2011 v 15:07 ® Poldík
Poldík

Tak musím souhlasit z názory ostatních,ale pokud jsi se rozhodl přece jen je chovat,tak je to pěkně popsáno v knize 100+ 1 rad pro rybáře.

reagovat
Úterý 11. ledna 2011 ve 21:58 ® busemi

Já si je taky kupuji protože kdybych to měl doma tak ě s tim vyhodí a je jedno kde by to bylo :-(( vždy mam krabičku na 1 vycházku

reagovat
Úterý 11. ledna 2011 ve 21:10 ® sidla
sidla

nene nemá to cenu. u nás tojí krabička červíku 20kč. s feedrem to mám na 2–3× k vodě. na dírkách na 1× ve dvou. člověk s tím mám jen prácu,a starosti.a jak už tady bylo psáno, škoda každé ryby

reagovat
Čtvrtek 27. května 2010 v 11:14 ® jeldas
jeldas

chtěl jsem to vyzkoušet ale když to tady čtu tak si je radši koupím asi to nestojí za ten smrad a převrácenej žaludek

reagovat
Čtvrtek 27. května 2010 v 9:49 ® kraui
kraui

Já bych to nedělal!jednou jsem to zkoušel myslel jsem si že mam na to dost velkou náturu ale v momentě když jsem odevřel kbelík hned jsem si odplivnul pullitra.Tak jsem to njak vyzbíral ale bylo to naposledy co jsem s něčím takovým experimentoval.:-D

reagovat
Středa 26. května 2010 ve 20:00 ® tony.bobo
tony.bobo

Jde to ale nedoporučuju to blíž jak 50m od baráku.To tlející maso hrozně páchne a o spoustě masařek nemluvě.

reagovat
Úterý 25. května 2010 ve 23:40 ® IV.TO.ŠIRDA reakce na …
IV.TO.ŠIRDA

hraji> Děkuji

reagovat
Úterý 25. května 2010 ve 22:10 ® tucnak11 reakce na …
tucnak11

Piranha>Jak nehutne je to rarita:-P

reagovat
Úterý 25. května 2010 v 18:55 ® Piranha reakce na …
Piranha

tucnak11> ty vole, tak to je nechutny, to se neda snad ani nikde stahnout, tak pomyslim nad tim, že ty to mas ze sveho domaciho alba, co :-)) :-)) :-P

reagovat
Úterý 25. května 2010 v 18:34 ® spike
spike

džigit> :-D ty dvě tečky ale fakt připomínaly hlavu:-D

reagovat
Úterý 25. května 2010 v 18:27 ® džigit reakce na …

spike> Ty taky vidíš oči všude :-D

reagovat
Úterý 25. května 2010 v 17:38 ® spike reakce na …
spike

hraji> a já si celou dobu myslel, že tam má hlavu:-D

reagovat
Úterý 25. května 2010 v 16:47 ® hraji reakce na …
hraji

zadek má červ tam, co jsou na něm dvě černé tečky v okamžiku krátce před tím, než se zakuklí.

reagovat
Úterý 25. května 2010 v 15:48 ® IV.TO.ŠIRDA reakce na …
IV.TO.ŠIRDA

hraji> no jo,dal jsi mi smysluplnou odpověď,ale kde má červ zadek?

reagovat
Úterý 25. května 2010 v 15:47 ® IV.TO.ŠIRDA reakce na …
IV.TO.ŠIRDA

osprey> hraji -souhlasím s vámi, ta samovýroba smrdí a je nehygienická, raději koupit než mít problémy se zdravím a sousedy.

reagovat
Úterý 25. května 2010 v 8:55 ® tucnak11
tucnak11

Ja mam a velkou.MUSIŠ NAJTY KULATOU SOUSEDKU TAK ASPON 150 KG,ABY MĚLA VYFUK POŘADNĚ ZLEPENY,NEHAŠ JI NA SLUNKU SEDĚT A UVIDIŠ MASAŘKY SAME SE POŘENAU A ZA 2 DNI MAŠ BILE ČERVY S TAKOVEHO ZDROJE JAK PALEC TLUSTE.:-D :-D :-D

reagovat
foto/forum/2010/th-img13697.jpg
Úterý 25. května 2010 v 8:44 ® hraji
hraji

Při spotřebě v řádech desítek litrů ročně se mi opravdu vyplatí si červy koupit. Kdysi jsem se o chov červů pokoušel a vím o čem to je. Není šance odchovat v městských podmínkách potřebné množství v potřebné kvalitě a s načasováním. Dneska si raději zůstanu o hodinu déle v práci a mám vyděláno na červy na celý týden. Ale chápu, že pro někoho je ušetřených 60 korun mocným impulzem a je kvůli tomu schopen ztratit pár hodin času.

reagovat
Pondělí 24. května 2010 ve 23:05 ® osprey reakce na …
osprey

hraji> Vše záleží na možnostech, preferencích a ekonomické situaci konkrétního rybáře.

Jsou i lidi, co to vidí tak, že cejnů je v řece dost a 120 korun, to jsou dvoje cigára…

A nehodlám je soudit, i když mi přijde škoda každé ryby, která na podobné účely padne.

reagovat
Pondělí 24. května 2010 ve 22:59 ® hraji reakce na …
hraji

Na opačném konci než zadek, to je přece jasné, ne?

reagovat
Pondělí 24. května 2010 ve 22:28 ® IV.TO.ŠIRDA reakce na …
IV.TO.ŠIRDA

hraji> a kde má červ hlavu?

reagovat
Pondělí 24. května 2010 v 16:08 ® hraji
hraji

Domácí chov červů je možná zábavná a ušlechtilá činnost, ale když vezmu v potaz možná rizika a potřebu tomu věnovat čas, je pro mě cena 120 korun za litr čistých a nesmradlavých červů víc než přijatelná. Navíc není problém červy kdykoliv zakoupit, což je výhoda, která se nedá vlastním chovem překonat.

reagovat
Pondělí 24. května 2010 v 15:41 @ sláva

Jo domácí červi jsou lepší něž kupovaný jsou živější. Chovat se dají jednouduse stačí 10l belík do toho pletivo pro králíky radši jemnější na to dát tak 2 cejny a zhruba za 5 dní jsou v belíku červi. Záleží tyky na tom jak je venku teplo. Takto se dají pěstovat ale je to pouze jen pro lidi co něco vydrží. Smrad je v bezvětří cítit tak cca 10m zbytky je lepší zakopat i s belíkem. Na takto vypěstované červi jsem měl plně úspěch, dával jsem je do krmení tak i na haček.

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1