Vyhledávání
Candát na feeder
29.3.2007 | silonn | 8.983 zobrazení | 14 odpovědí
co jak by šlo na feeder chytit candáta jestli jo tak poraď te jak!!!!! dík
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 5. srpna 2014 ve 21:32 @ Robin82
- reagovat
- Úterý 3. dubna 2007 v 10:31 ® davaprd reakce na …
-
Pitrasi: žádný div Jirka je člověk, který poradí a hlavně zná, takových moc není, jo mimochodem, umí opravdu všechny techniky nejen feeder
reagovat - Neděle 1. dubna 2007 ve 21:14 ® silonn
-
Cus všem vám děkuji za rady !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
reagovat - Neděle 1. dubna 2007 ve 20:34 ® pitrasi
-
Asi před pěti lety jsem kupoval v Praze feeder Trabuco Proxima medium 3,6. Prodavající se mi představil jako pan Ouředníček (údajně člověk , který testuje pro firmu Trabuco). Hned při koupi (můj druhý feeder) jsem se ptal také na tuto otázku. Bylo mi doporučeno dát návazec o délce asi 50 cm a rybičku asi 5–8 cm. Mám na tento systém chyceno několik pěkných candátů a mnoho velkých okounů. Candáti jsou vždy chycení za kraj tlamy.Malí jsou bez většího poškození vráceni zpět.Vlasec používám o průměru 0,18. Toto používám na stojaté vodě.Se zdoláváním nejsou potíže. Feeder i u větší ryby dost vypruží. Na konec bych chtěl říct, že o výše uvedeném pánovi jsem se dočetl na internetu pouze chválu a také to, že je našim předním odborníkem a závodníkem v lovu na feeder. Takže díky pane Ouředníček za skvělou radu !
reagovat - Pátek 30. března 2007 ve 21:10 ® Ondra_77
-
Ještě jedna:o)
reagovat - Pátek 30. března 2007 ve 21:09 ® Ondra_77
-
Běžně na feeder candáty nechytám, ale před třemi lety se mi stala zajímavá příhoda. Na jedné přehradní nádrži jsem v březnu feederoval kapříky, cejny atd. Klasická průběžná montaž s olůvkem, 14tka forpas, 12háček a na něm kousek rohlíku. No vytáhl jsem tři candáty během cca 3hod 55, 85 a 87cm. Bohužel ani jeden za tlamu, ale záběry byly regulérní. Nádherná zdolávačka na feeder trabucco medium 3,6m. Myslim, že kamarád vedle na plavačku taky nějáký zapřáhl, ale padali mu. Petruv zdar:o)
reagovat - Pátek 30. března 2007 v 19:55 ® Kubajs
-
podle toho kde chceš chytat jestli na řece tak bych zvolil větší rybku protože tloušti se od tý rybky nehnou
reagovat - Pátek 30. března 2007 v 19:47 ® Cudla
-
Normal systemek 2háčky,rybka 6–7cm,špic se dá do pohybu sekám.Téměř stoprocentní účinnost.(dáš-li „ripku“tak pořádný kramle a hubu zalepit náplastí aby neřval)
reagovat - Pátek 30. března 2007 v 18:29 ® JarKoto
-
…JO – a ještě co se týče vlasce, tak asi nejlepší je 0,18 – 0,22 – silněkší určitě ne (candát ani moc netáhne – spíš kličkuje – jde o to, aby si mohl nahjodit rybku). Jinak rybku není většinou potřeba nahazovat moc daleko – candáti vyjíždí ke břehu za menšíma rybkama.
reagovat - Pátek 30. března 2007 v 18:27 ® JarKoto
-
Uplně v poho (jestli budou brát
reagovat: nasadíš 2 nebo 3 oz špičku (podle velikosti nástrahy). Já jako nástrahu používám ocásek plotice nabo menšího cejna, popř okouna. Vezmeš dbva menší trojháčky – každej píchneš na jednu strany rybky (jeden blíž a jeden dál k ocasní ploutvičce). Pak nahodit a povolit cívku na hrčáka – ideální je bojová brzda (popř. baitrunner – ale ten se na feeer většinou nepužívá). Při záběru nechám odmotat (já nepřeklápím překlapěč – ale neříkám, že by to nemohlo fungovat) max. 1 m vlasce a zásek – většinou vždycky sedí
Hodně štěstí a ať berou!!!
- Pátek 30. března 2007 v 15:19 ® Sander
-
Feeder a candát jde vesele dohromady, ale asi jen tam, kde je vysoká četnost záběrů. To je bohužel u nás na Otavě zcela nereálné. Musíš použít velké háky, nejlépe dvojháčkový systém, a sekat po každém sebemenším náznaku záběru. Pouští to hned z huby, kuwy…
reagovat - Pátek 30. března 2007 ve 13:19 ® silonn reakce na …
-
položenou
reagovat - Čtvrtek 29. března 2007 ve 23:59 ® ladamaj
-
silonn>jsem přesvědčen že jo a s odklopeným překlapěčem naprosto suprově,ba naopak lépe než klasicky jedná se o položenou.Feeder je citliví narozdíl od klasického proutku.Jde jenom to skusit.
reagovat - Čtvrtek 29. března 2007 ve 23:58 ® BigMike
-
Myslíš položenou nabo přívlač?
reagovat