Vyhledávání
Smáčci
22.8.2004 | rybopet | 3.172 zobrazení | 10 odpovědí
Je to pravda!Na Zemplínskej Šírave chytal vedľa mňa chlapík na gumené rybky s plochým rozdvojeným chvostíkom,s českým názvom „smáček“. Na každý hod ťahal ostrieža,ja vedľa neho som cielene skúšal všetky možné nástrahy,jedine na riper som jedného vytiahol. Aké skúsenosti máte s touto nástrahou?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 7. listopadu 2004 v 19:41 ® Zlinsky_lovec
-
jdou perfektne,ale musis na ne umet chytat,pak jsou skvely hlavne na okouny
reagovat - Úterý 24. srpna 2004 v 19:50 ® morpheus
-
Sem ještě neviděl......... vypadá zajímavě. Musím vyzkoušet.
reagovat - Pondělí 23. srpna 2004 ve 14:30 ® HaD
-
toulovec: to asi ne. možná v určitých obdobích bude účinější. hlavně mě to hrozně baví, protože je chod nástrahy zcela v mé režii!
reagovat - Pondělí 23. srpna 2004 ve 14:11 ® toulovec
-
DaH: myslíš, že smáček je na okouna nejúspěšnější nástraha??? větší počet záběrů – nebo větší kusy? Nebo alespoň že je lepší než rotačka? V jakých velikostech a barvách?
reagovat - Pondělí 23. srpna 2004 v 0:11 ® doktor
-
DaH:Ďakujem. Pošlem osobnú.
reagovat - Neděle 22. srpna 2004 ve 22:25 ® HaD
-
doktor:
reagovat - Neděle 22. srpna 2004 ve 21:59 ® doktor
-
Ahoj. DaH: Nemáš foto?
reagovat - Neděle 22. srpna 2004 ve 20:44 ® overhaul
-
Uz sem si par modylku koupil pudu to zitra vyzkouset
reagovat - Neděle 22. srpna 2004 v 16:48 ® HaD
-
zkušenosti mám velmi dobré hlavně s okouny. Chce to hodně jemnej proutek (já má 0–15g), slabej vlasec např. 0,14 a hrozně důležitá je práce s prutem (naviják pouze navíjí vlasec). Smáček totiž bez „oživení“ špičkou prutu nic nedělá. Taky má velký význam způsob nastražení. Buď na twistrovou hlavičku, mě se spíš osvědčilo jen na streemrový háček a 5–15 cm před něj na vlasec olůvko 3–10g. Někdy smáčka taky zkrátím (ukousnu hlaičku-cca1 cm) aby byl háček dostatečně vzadu(na menší rybky)-ale max v půce těla, jinak už zase smáček dobře nepracuje.
reagovat - Neděle 22. srpna 2004 v 16:04 ® jiris
-
Hodně dobrá nástaha na okouny, štiky a candáty. Já sní mnoho zkušeností ještě nemám, stále ve fázi vývoje ) David bude určitě vztřícnější.
reagovat