Chytej.cz

BRODÍCÍ holíny PRSAČKY necteno

4.1.2006 | svaca | 13.587 zobrazení | 34 odpovědí

zdravim skuste kazdej napsat vase zkusenosti z holinama slysim ze neopren nevydrzi pvc je celkove na prd dejchace nejlepsi ale ta cena( dik!

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Středa 17. prosince 2014 v 18:28 ® tenodvody
tenodvody

Ty do kterých neteče, je mi v nich teplo a v létě nezkolabuji, takže na chladné období neopreny a jak začne být tepleji, tak dejcháče. K té podrážce, ono to chce taky umět v té vodě chodit, s gumovou sem vždy všude přebrodil i proudy nad pas, jak sem si koupil filc, ve vodě běhám :-D

reagovat
Pondělí 15. prosince 2014 v 18:14 @ analzdenal

Mám dotaz mám broďáky AQUVAZ (Brodící kalhoty Aquaz Neopren s punčochou) dostal jsem je od znameho rok lezely ve vlhku a hrozne zapachaj zatuchlinou a vlhkem da se to prat ne nejak jinak se zbavit zapachu ? Abych praním v pracce tomu neubližíl…

reagovat
Středa 11. ledna 2006 v 9:50 ® rarach

Hele je to stejný jako když si obuješ holiny a trekovou obuv, v obojím se dá určitě chodit, ale pokud chytáš v hůř dostupném terénu tak určitě ponožkové a boty, pokud chodíš po normálním upraveném břehu tak s holinama vystačíš. Další nezanedbatelná věc je rychlejší schnutí a méně náročná údržba u holin.

reagovat
Středa 11. ledna 2006 v 8:57 @ 

Právě že hodně couráme nejen vodou,ale i po břehu. Každopádně dík za radu.

reagovat
Středa 11. ledna 2006 v 8:19 ® rarach

For Alivio: Hodně záleží jak to chceš používat, pokud to chceš na Jesenici a podobně,. že přijedeš a zabrodíš, tak ti stačí s holinkou, pokud chceš provozovat rybolov jako já, tj. včetně turistiky kolem Svatavy, Rolavy,Ohře atd. tak určitě s punčochou a boty, ovšem je to zhruba o 2000 kč. víc, té punčochy se není třeba bát, jak už jsem psal mám natržený jenom ten úchyt na tkaničku a ten na funkci nemá vliv. (ani na funkci rostlináře)

reagovat
Úterý 10. ledna 2006 v 16:17 @ 

rarach:ted jsem koukal na ty brodaky Cormoran. Jsou lepsi kalhoty s botou s filcem nebo puncochy a brodici boty zvlast?Nevim jestli vydrzi ta neoprenova bota.

reagovat
Úterý 10. ledna 2006 v 15:59 ® rarach

koupil jsem je jako novinku na podzim 2004, a odchytal s nima celý loňský rok. V kombinaci s thermo prádlem od p. Paličky nebo podobným jsou naprosto perfektní, mám ponožkové (ponožka-neopren) a trochu se natrhl neopren u spony, která se připíná na tkaničku, jinak bez vady.

reagovat
Úterý 10. ledna 2006 ve 14:47 ® PV

Máte někdo zkušenost s dejcháčema Aqualex? Výrobce Aquaz, teď jsem jsem to našel na netu:los-cormoran cena více než příznivá.

reagovat
Pondělí 9. ledna 2006 v 17:02 ® Axamith
Axamith

začínáte mě chlapi přesvědčovat. Nemáte nějaký odkaz, kde se dá dočíst podrobnosti, popř. E. shop ??? Díky

reagovat
Sobota 7. ledna 2006 v 17:03 ® pikos
pikos

pořiď si dejcháče vzor Karel Liška a máš po problému s pocením

reagovat
Sobota 7. ledna 2006 v 15:12 ® RW

Axamith: Pouzivam goretexove brodaky Simms asi 8–9 rokov, mal som dokonca aj ten ich prvy model. Skutocne sa to s neoprenom neda porovnat. Vyrobca tvrdi ze dychaju aj pod vodou a musim mu dat za pravdu. Proti chladu funguju vyborne klasicke 3 vrstvy – save pradlo, termoizolacna vrstva ( Polartec ), nepremokava dychajuca membrana ( v tomto pripade vlastne brodaky ). V ziadnom pripade nie bavlnene spodky !! A odolnost materialu? Doteraz sa mi ich nepodarilo poskodit a to dostavaju obcas poriadne zabrat.

reagovat
Sobota 7. ledna 2006 ve 14:05 ® ZN
ZN

Zedus: VISION Endurance

reagovat
Sobota 7. ledna 2006 ve 13:18 ® zedus
zedus

ZN: Prosímtě a jaký máš gatě? Já si letos chci koupit dejcháče a každá zkušenost od lidí co je mají se hodí.

reagovat
Sobota 7. ledna 2006 ve 13:10 ® ZN
ZN

Axamith: nemá cenu něco pořád dokola omýlat. To nemyslím nijak zle. Na netu je spousta informací. Snad jen krátce, neopreny jsem rozšvih hned při druhé vycházce, dejcháče za dva roky ještě ne. A to je o mě známo, že se k věcem nechovám nijak šetrně. Ale tím nechci říct, že jsou dejcháče nezničitelný, to rozhodně ne. Ale životnost jako taková, je určitě delší jak u neoprénů. Ty mi začaly téct po necelém roce. A o výhodě boty proti holínce je taky zbytečné psát. Používám SIMMS L2 a už nic jiného nechci. Závěrem asi tohle, neopreny leží někde v garáži, dva roky jsem je na sobě neměl a už asi nebudu. A to chytám hodně na ledové řece ( voda cca 7 stupňů C), většinou nad pás zabroděný a nemám problém. Je to jen o známé pravdě o vhodném funkčním oblečení. A co se týká vlivu na zdraví člověka, opět diametrální, neodiskutovatelný rozdíl. Nikomu nechci vnucovat dejcháče, ale to jsou mé zkušenosti.

reagovat
Sobota 7. ledna 2006 ve 12:35 ® Axamith
Axamith

Nechytej se tolik slovíček. Formulce "mám pocit " znamenala, že jsem o tom něco četl, ale detaily si už nepamatuji. Já dejcháče nezatracuji, akokát si nejsem jistej, jak moc izolují proti zimě. Taky by mě zajímalo, jak je to s mechanickou odolností. Třeba prodírání křovím na břehu. Stalo se mi, že mi ryby hupsla ze splavu a tak jsem ten splav sjel po prdeli za ní. Jak by se na to tvářily dejcháče. Poraďte pánové svoje zkušenost.

reagovat
Sobota 7. ledna 2006 ve 12:02 ® RW

Axamith: Formulacia „v praxi jsem nepouzil, ale mam pocit…“ znie prinajmensom usmevne. Skus pouzit, alebo aspon nieco o tom nastudovat.

reagovat
Sobota 7. ledna 2006 v 11:05 ® fikus
fikus

V souvislosti s otázkou mne napadá taková malá podotázka. Máte někdo zkušenosti s IQ šusťákovými prsačkami od fy SupraShoe? Stojí asi 2.500,– . Viděl jsem jejich inzerát v časáku a jejich webovka je na viz Pokud je někdo máte, tak napište prosím všechny jejich klady i zápory.

reagovat
Sobota 7. ledna 2006 v 11:00 ® Axamith
Axamith

Jasně, o prodyšnosti nemá cenu mluvit. Dejcháče jsou bez konkurence. Ale co tepelná izolace. Neopreny mají izolovat. Dejcháče taky izolují ???

reagovat
Sobota 7. ledna 2006 v 10:51 ® ZN
ZN

Axamith: dejcháče a neoprény, to je nebe a dudy, neporovnatelné. Dej vedle sebe igelitovou pláštěnku a Goráčovou bundu. Stejný rozdíl. Prostě, neopren je pro rybařinu mrtvý materiál, jak funkčností, tak trvanlivostí.

reagovat
Sobota 7. ledna 2006 v 10:11 ® pupak

DEXTR – koukni se na www. spinfly. cz

reagovat
Sobota 7. ledna 2006 ve 4:02 ® Axamith
Axamith

Dejcháče jsem v praxi nepoužil, ale mám pocit, že co je pod vodou dejchat nebude. Takže když jsem zabroděnej po pas, tak těch několik dm nad vodou mě nevytrhne. Navíc nevím jak je to s tepelnou izolací u takových kalhot. Neopren je materiál, který má za úkol tepelně izolovat. Nevím, jestli dejcháče mají srovnatelné vlastnosti, ale nechce se mi do kalhot balit do dalšího prádla. Až mi doslouží současný prsačky, tak už mám jasno. Měl jsem v rukách neopreny, který mají od pasu výše goretex, takže co mám nad vodou dejchá. Mají zvýšený neoprenový lem na močový měchýř a ledviny. Gumáky jsou navíc udělaný tak, že se dají tkaničkama utáhnout. Prostě super. Není to žádná čína, ale výrobce z hlavy nevím. Před 2 roky stály 7000,– , teď bude cena zase příznivější.

reagovat
Pátek 6. ledna 2006 ve 22:36 @ 

Jak je jiz napsano : …-texovky jsou celkem drahý,proto to řešim neoprenem. Je pravda,že v nich je v létě horko,ale co se dá dělat. Na podzim jsou v pohodě. Všechno je to bohužel o penězích.

reagovat
Pátek 6. ledna 2006 ve 21:49 ® svaca

zkuste prosim nekdo napsat cenu dejchacu bo ja je u nas v tejbru nesezenu pod sedm a to se mi zda moooc!na to ze brodim tak 20 krat do roka spis bych vyuzil do trisel to by ste mi doporucili jaky?neoprenky v tom bych se upek

reagovat
Pátek 6. ledna 2006 ve 21:06 ® vlkodlak

Myslýte že brodící kalhoty od damu Nylon-Tslan jsou zabytý prachy, do dejchaču se my nachce (financ) a bude DAM na výstavě v Brně?

reagovat
Pátek 6. ledna 2006 v 10:16 ® PV

Ještě dotaz k dejcháčům-jaké lze doporučit? Já už asi pět let mám obyčejné prsačky Cormoran s gumovou podrážkou. Pomalu začínají odcházet. Neopren jsem zavrhnul hned, ale váhám mezi opětovnou koupí podobných prsaček, co mám teď nebo dejcháčů. Předem dík za typy.

reagovat
Pátek 6. ledna 2006 v 9:00 ® pupak

neopren je pro prsacky mrtva technologie jednoznacne dejchace s ponozkou ! Boty pro lidi co chodi s podrazkou aquasteel zatim mam boty s filcem ale pristi budou s touto podrazkou

reagovat
Pátek 6. ledna 2006 v 6:09 ® Axamith
Axamith

To Milky : 4mm neopren je standart, který na naše podmínky běžně stačí. V průběhu sezóny mám pod neoprenem jenom bombarďáky a z jara a na podzim ( úplný začátek a konec sezóny ) si vezmu slabé jegrovky. V létě spíše potřebuji zabrodit do hloubky, abych se ochladil. Z člověka leje, až si myslí, že má díru a on je to pot. Na konci sezóny chytám tak do –5°C a dá se to ustát. Stejně to není na dlouhý chytání, protože zebou ruce a přivazovat mouchu skřehlýma rukama není ono. Do nějaké ledovcové ríčky by to asi chtělo silnější spodní prádlo, ale neopren bych si tlustší nepořizoval. To bych byl jak ve skafandru.

reagovat
Čtvrtek 5. ledna 2006 v 8:36 ® rarach

Mé zkušenosti: Nylon: Velmi levná, lehká pro brodění a chození zcela dostačující prsačky s fleece pod holinkou v kombinaci s thermo prádlem v pohodě v chladných obdobích roku. V létě potoky potu uvnitř. Neopren: Celoročně využitelné prsačky ovšem velmi citlivé na chůzi, jsou spíš na statické zabrodění, při chůzi se mechanicky poškozují švy v rozkroku. Neopren 4–6 mmm, 6 mm doporučuji boatařům. Pokud chcete mít pouze neopreny doporučuji koupit v rozkroku bezešvé. (jsou na trhu) V létě při chůzi zhubnete min. 2 kg a ten smrad!!! Dejcháče. Gore-tex či jiné texy, Na dlouhé vycházky naprosto dokonalé ve spojení s kvalitním prádlem pod nima, celoročně využitelné, akorát ta cena, ale kdo brodí 70–100 do roka jistě se mu tato investice vyplatí.

Důležitým doplňkem, je vhodné spodní prádlo, nevyplatí se ho ošidit, zláště z dlouhodobého zanedbávání vlastního zdraví.

Podrážky jednoznačně filc, či hřeby.

reagovat
Čtvrtek 5. ledna 2006 v 8:12 ® Milky
Milky

Axamit Já jsem taky malinko zmrzlina a nerad bych ponechával něco náhodě. 4mm na mě dělaj dojem, že je to málo. Do jak chladných vod se s nimi noříš, na jak dlouho a co máš ještě na sobě?

reagovat
Čtvrtek 5. ledna 2006 v 5:30 ® Axamith
Axamith

Mám třetí sezónu neopren od Jaxonu – 4 mm. Protože jsem „kloubař“, tak ho používám pořád a to v mém případě je asi 70 vycházek /rok. Věčně ve vodě klečím, sedím, čas od času se i plazím a bez větších problémů. Jednou mi tekla bota, ale to se dá lepit. Podrážku určitě filc. Kamarád chodil jednu dobu v gumě a nebyl schopen přebrodit ani průněrný proud.

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1