Chytej.cz
Chytej.cz Recepty Smažené ryby Pražené oukleje

Pražené oukleje

5.8.2014 vložil(a) ladaxxx | ReceptySmažené ryby | 1.504× zobrazeno
uvodni1624.jpg K přípravě této pochoutky nemusíme mít pravé oukleje. Postačí libovolné, takzvané plevelné rybičky.

Vykucháme, odstraníme hlavičky a oškrábeme. U línků postačí odrhnout ostrým kartáčkem. Posolíme uvnitř i zevně a naklademe na pekáček střídavě ocásek − hlavička.

Potom hustě pokmínujeme a poklademe kousky tuku. Můžeme volit máslo i rostlinný tuk.

Pekáček zakryjeme a restujeme v troubě nejméně 2 hodiny.

Poslední čtvrthodinu pekáček odkryjeme a dorestujeme dočervena. Rybičky musí být tak urestované, že jsou chřupavé a jedí se i s kostmi. \'