Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 13. března 2014 v 5:40® sethy
sethy

Venca Zelenka> Sumík už mi párkrát kroužky zdemoloval

Středa 12. března 2014 ve 23:35® BigMike

Já to vidím zcela jasně! Plandavka 8cm, stříbrná, tak na sezónu 10–20ks, u vody budu jak pérová váha, ale tady vás budu krmit jak to jde na big woby v barvě fluo:)))

Středa 12. března 2014 ve 22:51® Venca Zelenka
Venca Zelenka

skwor> Tak já se letos pokusím vsadit na woby, 4 chody, 6 barev a 3 potápivosti uvidíme co to udělá. Nevím jestlise o něco neochudíme, i sedění na břehu a přehrabování krabiček má své kouzlo :-)

Středa 12. března 2014 ve 22:33® Venca Zelenka
Venca Zelenka

sethy> Tak jedině, když to vezme nějak na páku, ale tam stejnak dostávají víc naprdel háčky jak kroužky. To jsou ty situace kdy dostává záhul vnitřní kostra.

Středa 12. března 2014 ve 21:30® kubas
kubas

skwor> Jo to jsem taky minulý rok plánoval a pak se to v nějaký moment zvrtlo jaksi a zapomněl jsem kde co v jaké krabičce je a tak jsem začal tahat opět skoro vše, abych náhodou něco doma nenechal. Takže to ve finále dopadlo ještě hůř :-) . Letos budu tahat na běžnou vláčku ve dne jen něco na boleny, protože nic jiného u nás není, takže to mám o to jednodušší :-D .

Středa 12. března 2014 v 19:52® jepice-zruseno

My jsme vybírali loni na podzim tvistry na závody na divizi. Pořád sme spekulovali, jaký vzít barvy. Nakonec kámoš prohlásil, že to nemá cenu, že zase stejně pudou na nějaký fialový s hnědejma flitrama, který nebudem mít. Nakonec šli na hnědý z fialovejma flitrama, který při pohledu proti světlu vypadaly fialově. Samozřejmě, že jsme tuto variantu s sebou neměli.

Bigpista> Já většinou nosím hlavně ty rotačky a plandy. Je jich potřeba míň variant. Když to má jít u dna, táhnu pomalejc, když u hladiny, táhnu rychlejc … Gumy maj tisíce barev a tvarů, to samý vobleři, to je cesta do pekel …

Středa 12. března 2014 v 17:58® Bigpista
Bigpista

skwor> Tak to tě dost obdivuju. Já mám snahu udělat probírku před každou vycházkou, ale dopadne to vždy stejně. Odložím rotačky a plandy, který skoro nechytám a pak s sebou rvu krabici gum a dvě až tři woblerů. A nakonec si u vody říkám, že by to možná tu rotnu chtělo :-D

Středa 12. března 2014 ve 14:17® skwor
skwor

BigMike> V jednoduchosti je síla, takže proč ne. Zrovna nedávno jsem se hrabal v krabičkách a konstatoval, že sebou tahám fakt dost nástrah, co do vody hodím minimálně. Navíc stejně jedu tak polovinu roku v gumách. Tak letos budu mít lehčí bágl :-)

Středa 12. března 2014 ve 13:43® BigMike

skwor> člověk vždy chce to, co nemá! A když, tak chce zase už něco jiného:))Já redukuju krabky k vodě rok od roku, ale co kdyby… Letos už jsem tak línej a i zvědavej co to udělá, že si woby nabarvím jen jednobarevně – bílá, stříbrná, modrá, žlutá… Možná barvu okouna a RH ještě ponechám.

Středa 12. března 2014 ve 13:33® skwor
skwor

Koukám, že příprava na sezónu je v plném proudu :-D Já to letos udělám naopak, plánuju nosit místo současných třech jednu krabici s woblery, kde si udělám vždycky výběr podle vody, kam pojedu… takže mi vždycky bude něco chybět :-D

Středa 12. března 2014 v 9:45® HaD
HaD

Tak co no, kdyžtak se dá nástraha zanést nebo nahodit rukou jako granát :-)

Středa 12. března 2014 v 9:35® kubas
kubas

sethy> Začlo to Ownerama, kroužkama to pokračuje, kurnik to abych se bál tam chodit :-D .

Středa 12. března 2014 v 9:34® kubas
kubas

Venca Zelenka> Tak můj set má ± polovinu. Zase až tak extrémně na tom nejsu. 1,25kg to bych nějak delší asi nedal teda :-D .

Středa 12. března 2014 v 5:59® sethy
sethy

kubas> Jak říkám, bůh ví co vám rozsypka prodal, zda do té krabky nedaly něco jiného :-D
Kroužek na whitefish je podstatně slabší.

Středa 12. března 2014 v 5:58® sethy
sethy

Venca Zelenka> Nemáš tak uplně pravdu, pokud sumec chytne wob na telefon, dostanou kroužky a háky takovový záhul, že je srovná i metrovka jak nic.

Středa 12. března 2014 v 5:56® sethy
sethy

kubas> Můžem jen spekulovat, čím to je, kdo ví. Každopádně má je i tomík, tak se na ně někdy mrkni :-)

Středa 12. března 2014 ve 2:23® jepice-zruseno

David H.> Já jsem ještě sumce, který by rovnal koružky, nezasekl. Otázka ale je, jestli s tou tvojí sestavou dokážeš vůbec nahodit a zdolat větší nástrahu :-)) Já teda se svojí diavou do 10 g mám problém vytáhnout dvojku rotačku z hrčáku pod jezem. A to na tom mám aspoň držadlo.

Středa 12. března 2014 v 0:52® Venca Zelenka
Venca Zelenka

kubas> Tak jsem to taky zvážil, bývalý vláčkařský set na sumíky 1,25kg :-) Teď to používám na volno za lodí občas na bojkou, plně dostačující sestava.

Středa 12. března 2014 v 0:46® Venca Zelenka
Venca Zelenka

kubas> Taky jsem býval takový extremista :-) Ale já chtěl chodit vláčet a né do posilovny. Jak dlouho stím vydržíš vláčet? Já po 3 hoďkách šel do křeče a byl zralý na lázně :-)

Středa 12. března 2014 v 0:41® Venca Zelenka
Venca Zelenka

David H.> Tak fčils to rozťal :-)

Středa 12. března 2014 v 0:35® HaD
HaD

Mám pro vás řešení jak nezničit žádnej kroužek :-)) )) stačí prut PM 2–7g a 0,12 MM vlasec. LOL

Úterý 11. března 2014 ve 23:57® kubas
kubas

Venca Zelenka> Tys mně donutil to spočítat a mé sestavě do kila ještě něco schází teda, ale zase né nějak moc :-) . Brzda a zdolávačka sumíka? Kde co? :-D

Úterý 11. března 2014 ve 23:53® Venca Zelenka
Venca Zelenka

kubas> Sakra nějak se mi hryže klávesnice :-) Podivej pokud nevláčíš sumíky jak já před 2lety s kilovou sestavou a pletenkou na 80kg, tak je to zbytečné to mít tak překalibrované, stejnak ti to neudrží ani brzda na naviaku, když do někde zobnu za dno, natáhnu rukavicu a buď to vytáhnu aj z vázkou nebo urvu a tím je otázka pevnosti kroužků vyřešena.

Úterý 11. března 2014 ve 23:38® Venca Zelenka
Venca Zelenka

kubas> Podívej, většina wobů je z nerezdrátu do 1mm, ty kroužky 1 až 1,6mm pružinový, tak nevím co dřív povolí. U balzových wobu bych to neřešil vůbec, protože ho dřív rozštípneš, snad u nějakého většího slaidra, tam už je i v kostřičce hrubší drát.

Úterý 11. března 2014 ve 23:28® kubas
kubas

Venca Zelenka> Tak hlavně dostačující na co? Na tahání metrovek určitě. Počítat pouze s takovýmato rybama, tak možná ani neřeším nějaké překovávání, návazce, karabinky atd :-) .

Tento příspěvek byl editován 11.3.2014 22:29:11 uživatelem kubas.
Úterý 11. března 2014 ve 23:17® kubas
kubas

Venca Zelenka> Tak kéž by, ale jsem si skoro jist, že netrefil. V porovnání s ostatníma kroužkama s udávanou daleko nižší hmotností dopadli suverénně nejhůř ze všech. Něco málo vydrží, někomu to možná stačí, ale mně určitě ne.

Úterý 11. března 2014 ve 23:14® Venca Zelenka
Venca Zelenka

kubas> Zdar, netrefil jsi nějakou vadnou várku? IF jsou plně dostačující Od 30kg výš dle velikosti nástrahy.

Úterý 11. března 2014 ve 23:12® Venca Zelenka
Venca Zelenka

kubas> Zdar, netrefil jsi nějakou vadnou várku? IF jsou plně dostačující Od 30kg výš dle velikosti nástrahy.

Úterý 11. března 2014 ve 23:04® Venca Zelenka
Venca Zelenka

sethy> IF jsou na woby dobré, chod nerozhážou, dřív prdne pletenka nebo rozláme wob než kroužky, případně natáhne trojhák.

Úterý 11. března 2014 ve 23:01® kubas
kubas

sethy> Whitefish kroužek vydržel o mrak víc, co si pamatuju… A ten je dost pochybný, já už bych tomu teď nevěřil ani kdybys na to vytáhl ponorku asi :-D . Což je samo o sobě nemožné:-D .