Chytej.cz

Muškaření

V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 23. října 2007 ve 13:46® xycht

regulus: Mimochodem mě píšeš, abych se v tom nešťoural a teď poskytuješ komplexní informace. O co ti vlastně jde? :-D

Úterý 23. října 2007 ve 13:42® xycht

regulus: Ježiši kriste, já si nestěžuju, že mi vyměřili blbě DPH a clo, jen píšu co se mi stalo a bylo to míněno jako rada klukům, kteří si něco dovézt chtějí a tápají.

Opravdu nevím proč mi píšeš jak to probíhá když to znám. Poučuj někoho jinýho ne mě.

Nikde jsem také nepsal, že ta neproclená zásilka byla přes UPS, pouze tvrdím, že šla pozemní dopravou z Cabelasu. Nic víc, nic míň. Netvrdím také, že to byla náhoda. JEN TVRDÍM, ŽE SE TO MŮŽE STÁT a také se to stalo.

Z USA už více než rok také kupuji (Cabelas, BlueflyCafe, Orvis) takže již vím jak to funguje a žádnej regulus mě tu nebude školit. Je hezký, že máš info z celní správy, ale mě stačí projít web CS, abych se příslušné informace dozvěděl. K tomu co píšeš jen dodávám, že celník je úředník a i ten může porušit předpis a zboží nemusí být procleno i přesto, že má být procleno.

Minulý rok jsem si kupoval brodící kalhoty Cabelas za cca 100 USD a šly pozemní dopravou = neprocleno.

A ještě jedna věc. Napsal jsi mi do osobky, abych do toho nešťoural, mohu vědět proč? To by ti tak moc vadilo, kdyby někdo jiný si také mohl něco za zvýhodněnou cenu dovézt? To mi fakt vysvětli.

Úterý 23. října 2007 ve 13:35® regulus
regulus

xycht> ještě malá poznámka k tomu pozemně/letecky.

Pokud to jde poštou, z USA prostřednictvím USPS, tak to bez ohledu na to, jestli to jde letecky nebo pozemně skončí u nás na výcelně pošty Praha 120.

pokud to jde UPS nebo jinou přepravní službou, tak to u nás skončí v celním skladu. Seš upozorněnej na příchod zásilky a buď si to necháš proclít nějakým svým celním deklarantem nebo a to je nejčastěji, to necháš proclít onu přepravní službu, která má svoje celní deklaranty, za což jí zaplatíš oněch cca 250 Kč.

V této souvislosti je to co jsi psal 22. října v 18:33:50 je otázka naprosté náhody.

Moje zkušenosti jsou takový, že otázka proclení/neproclení jsou v závislosti pošta/přepravní služba = se uvidí/vždy.

Pokud se orlího lítání týká, tak si mohu dovolit napsat to co jsem napsal na základě dvouletejch zkušeností a informací který jsem získal od člověka z celní správy. :-P

Úterý 23. října 2007 ve 12:46® regulus
regulus

xycht> nepsal jsem, že jsi psal, že je UPS letecká doprava, byla to poznámka na to, co napsal Pike007.:-D

Pokud ti proclili, přesněji řečeno dopočítali ti DPH, za zásilku která byla dopravená poštou včetně poštovného, tak nejjednodušší bylo dojít na nejbližší celnici a reklamovat to, jako špatný vyměření celního dluhu. Nevidím jedinej důvod, proč platit víc než musím, pokud mi špatně vyměří větší celní dluh, tak to jdu reklamovat (ještě se mi to nestalo). Další věcí je, jak to máš daleko na nejbližší celnici a jestli se má cenu kvůli pár desetikorunám ztrácet čas a projíždět benzín. Pokud se toho co je napsaný na www.něco.cz týká, tak jsou to celní předpisy. Pokud má zásilka hodnotu víc jak 22 Euro, tak podlíhá proclení, pokud ne, tak dojde jen tak. Pokud je dopravena poštou tak se poštovné do celní hodnoty nezapočítává proto, že poštovné je u nás se sazbou DPH 0%. Naopak při dopravě přepravní službou (UPS, DHL, FedEx a pod.) zase naopak ano, protože tyto služby podléhají DPH 19%.

Tomu, že ti UPS dodalo neproclenou zásilku (za předpokladu, že proclení podléhala) nevěřím ani omylem.:-D

Úterý 23. října 2007 v 11:27® xycht

regulus: Osobku jsem si přečetl až teď, takže máš odpověď.

Úterý 23. října 2007 v 9:07® xycht

regulus: A ještě drobnost, mám pocit, že učíš orla / orly létat :-D

Úterý 23. října 2007 v 9:06® xycht

regulus: Mýlíš se a hned uvedu proč. Při dopravě poštou tj. USPS je základ pro clo a DPH bez dopravy? Mám opačnou zkušenost. Několikrát jsem si nechal posílat zboží přes USPS a v základu byla vždy doprava. Nikde jsem nenapsal, že UPS je jen letecká doprava, ale v mém případě a v případě doručování z Cabelasu a Orvisu to tak bylo. Píšeš, že u proclení přes UPS je v základu doprava – několikrát se mi stalo, že tam doprava nebyla a několikrát byla. Několikrát mi dokonce zboží procleno vůbec nebylo :-) A co je nápsano na www.neco.cz je mi uplně u prdele, mám vlastní zkušenosti. Prostě zkušenosti mám různé a nikdy bych se neodvážil napsat to co jsi napsal ty. To co píšeš prostě neplatí obecně. Že je něco na webu, ještě neznamená, že to tak v praxi funguje :-D

Úterý 23. října 2007 v 7:34® Dědek
Dědek

modrák : Franto, jeden postřeh k těm návazcům. mikrokroužek by bylo vhodné mírně zakápnout rozředěným lakem a návazec u něj co nejvíc utáhnout. Když je volně otočný, časem ho prošoupe. Aspoň mě se stalo, že se začal v místě spoju rozedírat.

Úterý 23. října 2007 v 6:36® Dědek
Dědek

Tomucha> ač se to může zdát jako maličkost, správné umístění držáku bobiny je nesmírně důležitá věc a kdybych ti nezavolal, určitě bych byl rozčarovanej z toho, že se nedá motat. Klika je origoš, upravil jí p. Tvrdek. Na zaučení rád přijdu buď k tobě a nebo zase začíná vázání – první pátek v měsíci jako loni, tzn. 2.11. u Yanka v ateliéru. Jinak motám, ořezávám, motám, ořezávám :-D :-93; :-D

Úterý 23. října 2007 v 1:04® regulus
regulus

Ještě drobnost, jsou určité druhy zboží, které Cabelas zasílá výhradně prostřednictvím UPS letecky, jako např. pruty, blanky atd. Některé druhy zboží zase nepošlou mimo území USA a Kanady (rozhodující je dodací adresa).

Úterý 23. října 2007 v 0:52® regulus
regulus

xycht, Pike007> máte tam pár nepřesností, ale asi bych to tu raděj nepitval, jen krátce, při dopravě poštou je vyměřovací základ cena zboží bez dopravy. Pokud to jde přes UPS, tak včetně dopravy. UPS se nerovná letecky!!! Přečti si o tom něco tady www.chytej.cz jak je to se clem pro změnu tady www.cs.mfcr.cz

Pondělí 22. října 2007 ve 22:50® Tomucha
Tomucha

dědek – moc pekný, dílna vypadá líp. Držák máš dobře. Pak mi zavolej a domluvíme se. Ukážu ti jak se v něm dělá … já ho mám taky ten novej. Kliku sis ohnul sám do těch 45stupňů ? :->

Pondělí 22. října 2007 v 19:38® brčal
brčal

fikus>neplní a to je myslým důvod k odebrání dekretu k této vodě.Jsem rád že jsme všichni na tohle přispěli (ten kdo si koupil Pstruhovou povolenku):-(( :-(( :-((

Pondělí 22. října 2007 v 19:21® fikus
fikus

brčal> by mě zajímalo jak plní zarybňovací plán když tam lososovitou nepotkáš

Pondělí 22. října 2007 v 19:20® fikus
fikus

brčal> když chceš chytat na pstruhové přehradě, tak si vem fíííídr. Zažiješ fíčáááák na špičce. Na pstruhovou přehradu v Rožnově je mušák naprosto nevhodný.

Pondělí 22. října 2007 v 19:14® brčal
brčal

fikus> nechci být sprostý ale tohle je překrásné.Kapr v revíru vůbec neroste a lín to je konečná :-D :-D :-D :-D

Pondělí 22. října 2007 v 19:02® fikus
fikus

brčal> Matrix v Rožnově, čemu se divíš, že do pstruhové přehrady nesadí žádnou lososovitou rybu, ses zbláznil nebo co......... :-) ? Spíš je ještě vubec zázrak, že z toho není MP jako Bystřice Valašská. Aneb jak udělat z luxusní pstruhové přehrady MP revír s dominantním kaprem? Stačí vypustit hlavatku do přehrady a je po mega pstruzích dočista čisto :-(( ( A pak kde není pstruh, nemůže být ani pstruhový revír :-((

Pondělí 22. října 2007 v 18:33® xycht

Moje zkušenost (ne pravidlo) je zatím taková, že když to pošlu z Cabelasu pozemní dopravou tak mi clo a DPH nevyměří, když letecky, tak mi clo a DPH vyměří vždy.

Pondělí 22. října 2007 v 18:32® xycht

Pike to napsal naprosto správně, jen bych dodal, že se občas stane, že se nějakým zvláštním způsobem zvýší základ pro DPH a clo :-D Naposled se mi stalo, že jsem kupoval reel za cca 2700,– Kč a DPH+clo vypočítali ze základu 4700,–, takže docela rozdíl :-) Odměna pro UPS je asi 250 Kč, dobrý je mít fax

Pondělí 22. října 2007 v 18:04® Pike007

Shadowhunter: Co si to tam tak precist? Ale abys nerekl, ze jsem chrt, tak ti napovim, ze u dodavky po povrchu (trva to 1 – 3 mesice) je to 20% z ceny (je tam minimalni castka), letecky (cca za tyden doma) je to za 40% ceny (opet minimalni castka). Pak ti to casto procli a pripoctou DPH ve vysi 19%, pri leteckem poslani si neco nauctuje i UPS, pokud to nechavas pres ne

Pondělí 22. října 2007 v 17:24® brčal
brčal

Fikus to je k zasmání www.crs-roznov.cz :-D :-D :-D :-D

Pondělí 22. října 2007 v 16:54® Zauwi
Zauwi

mno koukám, že ztráta klíče od auta není zas tak neobvyklá věc, ale zaráží mě řešení…koupit si nový auto…:-D

Pondělí 22. října 2007 v 16:30® macek

dědek> tys ztratil klíče od auta? tak to vítej v klubu! mě se zadařilo před rokem asi 7 km od vsetína – domů skoro stovka, a ve vsetíně na mě navíc čekali na odvoz 2 lidi. super to bylo. taky jsem to ve finále řešil novým autem a novýma klíčema… :-D

Pondělí 22. října 2007 v 16:28® Shadowhunter
Shadowhunter

a vy z toho www.cabelas.com nekdy neco objednavate??? Kolik vyjde postovne do CR?

Pondělí 22. října 2007 v 16:00® bubu
bubu

Dědek> já s tím taky ještě nejsem srovnanej,neboj,šak to doženem. Byl by v tom čert,aby sme se to nenaučili. Nemáš problém s odleskem od svěráčku? Mně to trochu vadí,lepší by byl černý.

Pondělí 22. října 2007 v 15:59® Dědek
Dědek

jiris> wole, mám nové auto a nové klíče :-D už nevím, co je smůla :-P

Pondělí 22. října 2007 v 15:56® jiris
jiris

Dedek / klice od auta? Tys je tentokrat neztratil? :-D

Pondělí 22. října 2007 v 15:39® Dědek
Dědek

regulus> s těma doktorskýma máš pravdu, zatím nejlepší řešení, ikdyž i tohle nestojí za nic – šňůra v nich neklouže ani náhodou a je makačka takhle nahodit. O víkendu jsem to zkoušel, na tenké pletené dát doktorské šprcky ,celkem to šlo, ale mouchu v tom nenavážeš. Navíc jak je jednou sundáš, už je na ruku nedostaneš :-/ Nakonec po pár minutách jsem toho nechal a mrznul dál. Po třech hodinách jsem nevyndal ani klíčky od auta, natož abych něco navázal :-D

Pondělí 22. října 2007 v 15:28® Zauwi
Zauwi

btw mám dojem, že jsi nám pořád nenapsal, jak to děláš s vyháčkováním u minimušek:)

Pondělí 22. října 2007 v 15:12® Zauwi
Zauwi

to regulus: dlabat na hmyz..to se nedělá..to je zrada!:-1