Vyhledávání
Muškaření
V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pondělí 11. března 2013 ve 23:00® Mates(původní)
-
Tomik> Ok, sice mi přišel matroš ale seru na to taky…
- Pondělí 11. března 2013 ve 22:53® LaMa
-
Mates(původní)> vazu bo za 14 dni uz vyrazim na soukromak a pak uz casu moc nebude…abstak je sfina
a at mam pak navazano na 16-teho
Buko: no nez bych dosel na lovne misto co by bylo na druhe strane tak by bylo po zavodech
Tento příspěvek byl editován 11.3.2013 21:55:08 uživatelem LaMa.to neni nic pro me…
- Pondělí 11. března 2013 ve 22:49® Tomik
-
Mates(původní)> sereme…
- Pondělí 11. března 2013 ve 22:46® Mates(původní)
-
Vážete někdo, nebo na to serete?
- Pondělí 11. března 2013 ve 21:52® Mates(původní)
-
Buko> Kouknu zítra v práci, díky.
- Pondělí 11. března 2013 ve 20:42® Buko
-
LaMa> MR není pro veřejnost.30.3. je Zla tá muška Skalička.Tam si můžeš zazávodit. http://www.skalicka-ryby.cz/web/index.php?…
- Pondělí 11. března 2013 ve 20:36® Buko
-
Mates(původní)> Video máš na mailu.Zde jej nedostanu.
- Pondělí 11. března 2013 v 19:42® LaMa
-
Buko> a ty tam budes a je to i pro verejnost (cumily
)? bych se urco prijel podivat
ja na jezere jsem vseho vsudy chytal na suchou snad 2× a to jsem hazel jak s 6 tak 7 aftma a nic sem nechytl
ono jde spis o to ze po hodine nebo dvou se mi zacinaji hody zkracovat a nelita mi to tak jak pri zacatku lovu… obcas me ke konci tak boli ruky ze to jen nahodim a mlada mi stahuje musky bo uz nemuzu ani prut udrzet
ale na rece kde staci hazet max. 10–15m je to v klidu po cely den…
- Pondělí 11. března 2013 v 11:15® regulus
-
Mates(původní)> tyčkou od koštěte …
- Pondělí 11. března 2013 v 10:59® Mates(původní)
-
Buko> …S navijákem v kapse a bez prutu,jen rukou,vyhodím 12–15m.
Jak to děláš?
- Pondělí 11. března 2013 v 10:32® Buko
-
LaMa> Martine a suchou chceš chytat ne jezeře čím? Na jezeře se používají i čtyřky. Pokud nemáš techniku hodu, tak ti nepomůže ani 12 ft. aby mouchy za tebou nevázly v trávě.S navijákem v kapse a bez prutu,jen rukou,vyhodím 12–15m.Záleží na AFTMA.4–5.5. je na Skaldě MR jezero.Přijeď se podívat.Píšeš možna i díky hřebenove sňůře od Airflo Tím jsi mne překvapil.Mně nelítá.Používám Airflo forte plus 38,1m. Tu prutem 9ft/7 vyhodím i 3 mm backingem.
- Neděle 10. března 2013 ve 20:40® jepice-zruseno
-
LaMa> topinka> Tak on kdo umí házet, vyhodí celou šňůru ze všeho. Když si takto schopný člověk ode mě vzal cca 40 let starej Shakespeare (laminát, kovové spojky, aftma 5, 8 stop), vyhodil z něj celou šňůru DT5 a ještě kus mého ostudného podkladového vlasce, takže ten ošklivej uzel prodyndal očkama. Já jsem za svého 7 a půl stopy dlouhého levného cortlandu aftma 4 vyhodil šňůru celou jenom jednou na louce, jinak mi v tom vždycky zbyly dva tři metry. Z mého obyčejného prutu 6–7 se mi to nikdy nepovedlo, přesto byl v praxi na Lipně ve větru vždy lepší, navíc to utáhne i nějaký větší mouchy. S tou dýlkou je to individuální, ale mám pocit, že dnes bych asi volil spíš těch 10 stop, protože mám 9 a myslím, že když je za mnou křoví, líp bych s tím ty mouchy „odvaloval“ na vodu. Nesetkal jsem se totiž s revírem, kde by za mnou něco nebylo. Jinak všecky ty pruty, který jste jmenovali neznám, ale určitě jsou lepší, než to co mám já. V praxi je u vody tolik proměnných, že je to nakonec asi skoro jedno. Možná, pokud máš k prutům přístup, si kup šňůru a pruty vyzkoušej před krámem, pokud prodejce dovolí a uvidíš sám nejlíp.
Tento příspěvek byl editován 10.3.2013 19:41:21 uživatelem jepice-zruseno. - Neděle 10. března 2013 ve 20:15® LaMa
-
topinka> zalezi na tom co na tom chces vodit… ale pod aftma 7 bych byt tebou nesel… na rybnicich docela casto fouka a pak je to drina… i kdyz sem docela dlouho chytal s #4 8,6 Redasem RS4 a taky sem neco nachytal ale nebylo to ono… pak sem koupil vision atack #6 na pakose ok ale na 3 lury nic moc… nakonec sem koupil #7 10ft a prozatim plna spokojenost…
- Neděle 10. března 2013 v 19:58® topinka
-
LaMa> na sucho házím 8,6 4 lajna s větrem docela slušně ale na jezero si nejsem nějak jistej délkou ani lajnou .
- Neděle 10. března 2013 v 19:20® LaMa
-
topinka> ty pruty neznam… se musis poptat nekoho zkusenejsiho komu projde rukou vice prutu za rok… na jezero jsem si porizoval neco levneho a hlavne lehkeho a nejlepe mi vysel Flextec PowerTec… nakoc jsem si koupil dva at furt nemusim prevazovat pakomary/lury a jsem max spokojenej…kamos mi s nima vyhodi celkou lajnu z ocek a ja hazu tak ze mi v reelu zustava tak 2–5m lajny bo mam leve ruce
Tento příspěvek byl editován 10.3.2013 18:21:31 uživatelem LaMa.ale nejsem po zkonceni chytani sedreny jak kun z toho hezeni…
- Neděle 10. března 2013 v 18:59® topinka
-
® LaMa dobrá a s uvedenými pruty zkušenost máš?
- Neděle 10. března 2013 v 18:45® LaMa
-
Buko, ja se teda osobne vice na jezere nadru s 9-ti ft nez s 10-ti ft… s 10-ti ft to lita o poznani dal (mozna i diky hrebenove snure do Airflo) a neberu tolik za sebou travu nebo zabradli na skalde kdyz uz mam ruky vyhazene…
- Neděle 10. března 2013 v 16:39® topinka
-
Buko> Te´t se dívám na tu 8 a ta je nad finanční limit .
- Neděle 10. března 2013 v 16:34® topinka
-
Buko> Dík za rychlou reakci . Letos chci s jezerem začít tak jsem rád za každou radu.
- Neděle 10. března 2013 ve 14:48® Buko
-
topinka> Co s chceš na jezeře tím 10ft dělat.Snad chytat v sedě z lodě? Na břehové chytání ti 9ft stačí.Tolik se nenadřeš. Pokud mohu poradit, tak jdi do řady SK 8.Je to oproti SK 3 rychlejší řada. Mám tři sedmičky a jednu šestku. Jak chců vaši, našim je to jedno.
- Neděle 10. března 2013 ve 14:28® topinka
-
Dobrý den ve spolek . Mám dotaz na prut na jezero . Bude to okrajová věc tak nechci moc utrácet . V hledáčku jsou tyto kousky SONIK SK3 Fly rod – 10ft (3.05m) # 6/7 (116 g) 3díl Shimano Biocraft EV A Fly 9073 10" #7 SHIMANO BIOCRAFT XTR FLY 1067 AX Hanák Wave 7/290 Pouze Sonika nemám jak ošahat ale vypadá zajímavě,mate někdo s tímto výrobcem jějaké zkušenosti.
- Neděle 10. března 2013 v 11:34® jepice-zruseno
-
Draky> Napadl mě vazač uzlů. Prodávají se drátěné se dvěma háčky (e na obrázku), lze nahradit vytvořením smyčky v prstech a je to nutné pro konečné uzlování mušek s kovovou hlavičkou. Pokud je muška zakončena hlavičkou vyvázanou z vázací nitě, je nejrychlejší „propiskový“ vazač (obrázek). Kolem špičky propisky bez náplně či jiné zužující se trubičky se omotá nit, trubička se protočí, navlíkne se přez očko a uzlík se z ní stáhne na hlavičku. Má to tu výhodu, že se u toho do uzlíku nepletou nožičky a podobně. Také občas používám plíšek s otvory se štěrbinou na nit, když vážu hlavičku (obrázek). Jehlu (g na obrázku) mám vyrobenou z normální jehly na tyčce. Mám širší a užší jehlu na propichování oček (aby se nezalakovala), lak používám obyčejný na nehty z vietnamského obchodu, takže ho nanáším buď přiloženým štětečkem na ramínko háčku nebo 3tí jehlou na hlavičku mušky. (obrázky pocházejí s nadčasové publikace od M. Kurnocika)
Tento příspěvek byl editován 10.3.2013 10:35:47 uživatelem jepice-zruseno. - Neděle 10. března 2013 v 11:07® jepice-zruseno
-
Funkční skřipec je věc, které si vazač musí považovat. Nevím jak teď, ale dřív to nebylo úplně snadné pořídit. Nakonec jsme skončili u starého rezatého, který táta vyrobil v době jeho mládí. V podstatě od té doby se už všechny vázací pomůcky tak nějak obměnily, ale ten skřipec zůstal. Pamatuji si, když jsme ještě vázali mouchy bez bobiny, svěráčků jsme měli několik, ale jejich společnou vlastností bylo, že je někdo dělal na koleně a nitě byly na širokých papírovch špulkách. K podstatné obměně přispěly výprodeje u Zemana v Praze na Vinohradech, když se stěhoval obchod. Doteď doma máme skvělý dabingy s cenovkou 5,– atp.
- Neděle 10. března 2013 v 7:27® siri
-
Myslim, ze je to tenhle: http://www.musky-muskareni.cz/…ma_6313.html Ale neni to moc zretelne, dost prasiva fotecka…
Jinak na tom prvnim eshopu jsou ke koupi i hodne povedene a hlavne spolehlive hacky Dohiku (mimo jine).
- Neděle 10. března 2013 v 7:16® siri
-
Draky> Laibluv skripec bych svorkou nenahrazoval,
ono tu neni doplneno, ze chce jeste vytunit pripevnenim nejakych prouzku plastu, aby to dobre drzelo – origos stoji nejakou tricetikorunu, takze to je alternativa spis pro nadseneho kutila…
Naopak dratky nekupuju, pouzivam jen medeny a krouzkuju primo z civecky, vylomene z nejake PC karty/desky. Jednou jsem tedy v muskar. specialce koupil i stribrny, ale pouzil ho jen jednou, po nejake dobe, a od te doby se mi jen furt do neceho motal, bo jak je tuzsi, ma tendenci na civce ‚povolovat‘ a odmotavat se. Naproti tomu bych se uz ted nerad vzdaval kvalitniho skripce – pouzivam tento: http://www.fliesfactory.com/…-svorka.html?… Ale urco staci i levny z ploche pruziny, tusim taky za tricet,
ovsem ty vetsinou mivaji dost ostre hrany, ktere umi ufiknout pericko, ktere drzi, takze obrousit ci navliknout buzirku – nebo oboji.
- Pátek 8. března 2013 ve 14:55@ akumulátor
-
Sintrix> Nevím, o čem točíš, ale asi nevíš, co je skutečná odvaha. To, že někdo něco motá v teple domova, není odvaha.
- Čtvrtek 7. března 2013 ve 22:21® jepice-zruseno
-
Sintrix> Mě ty mouchy přijdou bejt OK. V podstatě stejné běžně používám – alespoň na MP vodě fungujou.
- Čtvrtek 7. března 2013 v 19:29® brčal
- Pěkné .-)
- Středa 6. března 2013 ve 23:36® Sintrix
-
abraxas> Já musím kladně ohodnotit jeho odvahu. Na stříhanou rybičku si netroufnu ani teď. A zbytek – za rok dva se vyváže a možná natrhne žaket ještě leckomu.
Tento příspěvek byl editován 6.3.2013 22:37:15 uživatelem Sintrix. - Středa 6. března 2013 v 19:42@ d
-
Mates(původní)> Kdo si to přečte, ví fšecko…