Chytej.cz

Diskuze s adminy

V diskuzi je 4.174 příspěvků, z toho 4174 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Neděle 4. prosince 2011 v 18:04® regulus
regulus

džigit> mě je fakt jedno co sis dal, na antiviry gratis moc nevěřím, takže já si už spoustu let antivir platím, jsou to v reále nějaký desetikoruny za měsíc, možná i míň než krabička cigaret, takže žádnej kritickej náklad. Já sem pouze dal návod jak to ošetřit, nic víc.

Tento příspěvek byl editován 4.12.2011 17:05:25 uživatelem regulus.
Důvod editace: Oprava textu (překlepů)
Neděle 4. prosince 2011 v 15:58® džigit

regulus> já si dal Security Essential a jsem v poho

Neděle 4. prosince 2011 ve 12:49® regulus
regulus

ENKA VERSUS AVG

Takže jak jsem tady už psal eNka v AVG 2012 blokuje webový štít, proč, to se mohu jenom domnívat, ale s největší pravděpodobností to AVG vyhodnotí jako potenciálně nebezpečný a tak je zablokuje. Docela pochybuju, že by se Grisoft jako takovej tímto drobným detailem zabýval, takže si musíme pomoct sami. Následující postup zařadí server Chytej.cz mezi vyjímky.

Postup je takovýto:
1/ Otevřete rozhraní AVG a zobrazí se vám okno viz obr. 1
2/ Klikněte na Linkscaner a následně na pokročilé nastavení viz obr. 2
3/ V nově otevřeném okně najděte komponentu Link Scaner, rozklikněte Webový štít a klikněte na Expertní nastavení. Do seznamu „Vyloučit hostitele/IP/doménu …“ vepište http://www.chytej.cz/, následně klikněte na použít, OK a po restartování prohlížeče vám eNka budou opět fungovat.

Je nutné upozornit na to, že předchozí postup s velkou pravděpodobností vyřadí tento server z kontroly antiviru a v případě, že by se tu objevila nějaká havěť tak vás na to neupozorní. Je docela možné, že by se něco takového mohlo vyskytnout i u jiných antivirových programů, postup bude s největší pravděpodobností obdobný.

foto/diskuze/diskuze_s_adminy/2011/th-img46202.jpgfoto/diskuze/diskuze_s_adminy/2011/th-img46203.jpgfoto/diskuze/diskuze_s_adminy/2011/th-img46204.jpg
Neděle 4. prosince 2011 ve 12:48® 1Mara
1Mara

jinak v muškařině je opět šašek co neví co je to slušné chování , nešlo by mu dát stopku aspoň na měsíc ? @ tulbum

Neděle 4. prosince 2011 ve 12:47® 1Mara
1Mara

gomz> Taky mě to přeskakuje .

Neděle 4. prosince 2011 v 0:50® gomz
gomz

Zdravim vsechny a pripojuji dotaz. Je mozne, abych videl reakce na kohokoli ve vseobecne diskusi a po aktualizaci teto stranky videl reakce cca o hodinu(odhad) starsi? Za dalsi dve hodiny jsem nevidel ty reakce, ktere jsem videl na zacatku(po prihlaseni). Nejaky problem se strankama, prihlasenim? Dekuji za info.gomz

Sobota 3. prosince 2011 v 15:37® Libor
Libor

sus1> to je tajny

Sobota 3. prosince 2011 ve 14:39® sus1

Libor> … ,, Ve finále mi vadí kritika lidí, kteří sami nic neukázali."

A ty si pro web udělal co?? abych byl( nejen já ) v obraze a veděl.:-)

Díky právě té ,, kritice "( a to bys mohl možná vedět,když tady též kritizuješ )se věci mění,sunou se ku předu,zlepšují se,pomáhají a upozornují na problem, …
Jak píše Mpečko,nemá to cenu.

Tento příspěvek byl editován 3.12.2011 13:45:19 uživatelem sus1.
Sobota 3. prosince 2011 ve 14:35® regulus
regulus

michec> ne scren odpovědi nepotřebuji a vlastně ani nechci, jen mi to připadlo kapku přitažený za vlasy, … no asi jsem se mýlil …

David Havlíček> viz to co jsem napsal o „jetí webu“ ve středu a za tím si stojím, chápu že to není jednoduchý, ale hold takovej je dnešní internet, je to „živej organismus“ je potřeba držet krok s vývojem. Pokud se týká Chrome, tak jsem to nechtěl rozpitvávat, ale CeP to ukázal jasně, osobně mi to do počítače nesmí. Mozilla je po IE dlouhodobě druhým nejpoužívanějším prohlížečem, je sice pravda, že se s chrome přibližují, nicméně furt je na druhým fleku http://marketshare.hitslink.com/…t-share.aspx?… a myslím si, že by na to provozovatel webu měl brát zřetel.
Nevím kdo komu co napsal a je mi to vlastně jedno, ale nepřipadne mi rozumný řešit to tak jak zde bylo psáno, pokud to tak opravdu bylo.

Sobota 3. prosince 2011 ve 14:21® Libor
Libor

MP-E65mm> jj, je to tak, vsak ja vim jak to myslis. Dost veci je treba brat s nadhledem, a tohle jsou pikacoviny,

Sobota 3. prosince 2011 ve 13:23® MP-E65mm
MP-E65mm

Libor> nebaví mě to, je to nekonečný. Myslím, že víš co mám na srdci.

Sobota 3. prosince 2011 ve 12:57® Libor
Libor

MP-E65mm> to s tebou souhlasím, konečný uživatel být odborník nemusí. Vztahuju to k této konkrétní situaci.

Nic není černobílé, kdybych si tu něco platil, asi bych se požadoval určitých změn. Osobně vidím díru v designu. Je však třeba zmínit finanční / časovou náročnost pro tvorbu techto systémů.

Validita kódu je v tom všem dnešním marastu problém, a třeba i takové instituce jako banky apod. mají na svých aplikacích upozornění na používání specifických prohlížečů.

Je mi to celkem jedno ale svoboda chození/nechození na web je snad jasná věc.

Ve finále mi vadí kritika lidí, kteří sami nic neukázali. A použil bych tvojí oblíbenou větu, že za každého mluví výsledky :-|

Sobota 3. prosince 2011 ve 12:30® MP-E65mm
MP-E65mm

Libor> já se teda jako odborník přes IT nepovažuju, ale dokážu si udělat svůj vlastní usudek o fungování tohoto webu. Řeči typu, tak sem nechoď nebo bud me rádi za to co je apod. neberu!!!

Edit: sorry, ale to co si napsal je kravina.

Tento příspěvek byl editován 3.12.2011 11:33:04 uživatelem MP-E65mm.
Sobota 3. prosince 2011 ve 12:27® MP-E65mm
MP-E65mm

CeP> Co by mělo být větší prioritou provozovatele webu takového formátu jako je chytej.cz než právě ta optimalizace pro vámi zminované prohlížeče. To je prostě základ všeho. Barák taky nestavíš od střechy. Možná to není směrováno přímo na tebe, ale zmínka o prioritách mě nenechala chladným :-)

Sobota 3. prosince 2011 ve 12:14® Libor
Libor

Tak zase koukám kolik se tu vyskytlo IT odborníků. Důležité je zmínit kolik toho má člověk nainstalováno, kdo má víc prohlížečů, ten vyhrává.. :-) , Hlavně negativně kritizovat, to by Vám šlo asi nejvíc.

Souhlas s CePínem, mnoho povyku pro nic.

Sobota 3. prosince 2011 v 10:00® sus1

CeP> Nechci do toho nějak zasahovat,ale – jsem na webu hodně často a problem je opravdu jen s chytej.Na Mrku (i jinde )se mě nestalo nic , ani nepamatuju.Měl jsem,nebo mam IE,Mozilu,Goo­gl.V posledním jmenovaném to jakž takž jede. Jinde( jiný prohlížeče ) neni s ostatníma webama problem,pouze zase jen s chytej. Jestli ta oná změna k novému opravdu pomohla,tet nemyslím vizuálně ale …

Sobota 3. prosince 2011 ve 2:21® michec

CeP> Tohle já všechno chápu, ono když se vrátíme k jádru věci tak vlastně o to video ani nešlo, ale rozpoutala to moje reakce na Davidovu odpověď. Každopádně bych tu už rád UZAVŘEL. A tobě ještě jednou díky.

Sobota 3. prosince 2011 v 1:57® CeP
CeP

michec> to nic. byla to otazka par minut a par kroku dojit ke klukovo kompu s woknama.

jinak ver ze to neni zadna sranda optimalizovat web tak aby se zobrazoval korektne ve vsech prohlizecich. nota bene kdyz se prohlizece co chvili aktualizuji, coz zrovna firefox ted provedl. verze 5, 6, 7 a 8 za sebou nasypal jako davku z kulometu a pravdepodobne s nejakou vyraznejsi zmenou v jadru, coz prineslo ony koplikace s videjkama. toto sebou nese ohromne penzum prace pro admina, ktery by mohl je neustale hledat co se zase kde rozsypalo. pak je to neunosne nakladove a mnohdy to mozna ani nema cenu. Krom jineho to take momentalne nemusi byt nejpalcivejsi prioritou.

Sobota 3. prosince 2011 v 1:34® michec

CeP> Super, jak říkáš, mnoho povyku pro nic. Kdyby mi to ovšem někdo takhle hned popsal nemuselo se to tu řešit už několik dní. Díky moc že sis dal stím práci mi popsat v čem je problém. Taky nemám problém si pustit (a ano shitovej IE) abych si zde přehrál videa, dokonce jsem to i udělal. Jen si myslím že když ty videa tu jsou tak by si ji měl pustit každý a ne abych musel měnit prohlížeče nebo dokonce přecházet z win. na linux. A o to mi právě šlo aby se tento web o to mohl postarat a případně vyřešit, jenže jak mi bylo řečeno a já to pochopil tak že je to vlastně blbost a momentálně se to řešit nebude. Chtěl jsem jen na nefunkčnost videi poukázat. Takže ještě jednou díky moc za tvůj čas, práci a vysvětlení situace.

Sobota 3. prosince 2011 v 1:08® CeP
CeP

David Havlíček> Take si dovolim nesouhlasit. Ja zase vsem znamym Chrome zakazuju. Nebudu se rozepisovat, jen prikladam dva screeny jak se chova Chrome s 10 otevrenymi taby vs. FF s 10 identicky­mi taby…

Tento příspěvek byl editován 3.12.2011 00:11:51 uživatelem CeP.
foto/diskuze/diskuze_s_adminy/2011/th-img46182.jpgfoto/diskuze/diskuze_s_adminy/2011/th-img46183.jpg
Sobota 3. prosince 2011 v 1:00® CeP
CeP

michec> Tak musim potvrdit ze starsi videa ve Firefoxu (FF) opravdu nefunguji, ovšem.. pouze ve Windowsech. V Linuxu mi totiz ve FF vsechna videa, i ta stara funguji. Cimz bych si dovolil nesouhlasit s tvym apriori tvrzenim ze je to problem webu. Jak vidno neni. Problem je v kombinaci FF & Windows nebot FF & Linux je v poradku. Toto ostatne potvrzuje i strejda Google. Staci v nem zadat jwplayer firefox a mas ihned spoustu odkazu kde se tento problem zminuje. Ostatni prohlizece ve woknech by mely byt ready takze nevidim duvod delat kvuli FF estrady. Naopak nemam problem spustit si na stara videa shitovej Internet Explorer a shlednout je v nem (i kdyz ja tedy Operu). Mimochodem stare verze FF prehravaji taktez. Potvrzeno Flockem, coz je Firefoxove jadro stare, tusim ze verze 2.0 oplacane a vyladene pro facebook.

Tedy moje resume na zaver.. mnoho zbytecneho povyku pro nic.

Pátek 2. prosince 2011 ve 21:50® michec

David Havlíček> To mě mrzí že mi nevěříš, ale co už, ber to jako fakt. Přeji hodně štěstí při zdokonalování.

Pátek 2. prosince 2011 v 18:51® HaD
HaD

michec> na webu pracujeme kontinuálně od doby, co server provozuji. Částečný problém s určitými starými videi v určitých prohlížečích nyní skutečně neřeším. Nicméně řešení, které Tě sice neuspokojuje, jsem Ti nabídl. Tomu co píšeš absolutně nevěřím, nicméně nemám potřebu to dále rozebírat.

Pátek 2. prosince 2011 v 17:02® michec

David Havlíček> btw: Řešit problém s webem by si měl asi řešit Ty a ne uživatel změnou prohlížeče, nemyslíš? Já tedy myslím že ano a nejsem v tom sám! Mozilla mi plně vyhovuje a nehodlám ji měnit, zajímalo by mě pokud takhle odpovídáš všem tak kolik lidí si kvůli chyte změnilo na stálo prohlížeč.

Pátek 2. prosince 2011 v 16:47® michec

David Havlíček> Asi tě překvapím, ale pokud bych nakupoval v Bauhausu on-line nebo se zajímal o jejich stránky a měl na ně dotaz který by mě neuspokojil a já věděl že v Baumaxu se mi to nestane a nikdy nestalo tak ano, opět udělám to že jim poděkuji a napíšu proč jim vlastně děkuji. Nejsem rejpal, Dávno už bych tohle neřešil, jenže mě kontaktoval uživatel MRKu Ať se podívám na tuhle diskuzi.

Tento příspěvek byl editován 2.12.2011 15:51:19 uživatelem michec.
Pátek 2. prosince 2011 v 16:38® michec

CeP> Ahoj, jedná se o vide od 8.2.2009 a níže.

Pátek 2. prosince 2011 v 11:32® HaD
HaD

michec> btw: když tě „zaskočí a neuspokojí“ odpověď třeba v Bauhausu, půjdeš taky s amplionem do Baumaxu a „vykřičíš to tam do světa“?

E-mailem sem Ti to vysvětlil a to, že jsem doporučil nepoužívat mozillu ber jako benefit – po různých problémech s různými PC a konzultacemi s odborníky TO RADÍM KAŽDÉMU!

Pátek 2. prosince 2011 v 11:08® HaD
HaD

michec> někdo může stručnou odpověď chápat jako odbytí. Třeba i tuto.

Pátek 2. prosince 2011 ve 2:09® CeP
CeP

michec> ahoj. muzu poprosit o jaka videa se jedna?

Čtvrtek 1. prosince 2011 ve 23:38® michec

osprey> Zrovna třeba vaše články a videa se mi moc libí! A rád se sem budu za nimi vracet. Ale ta reakce na ten větší server a tím pádem i profesionální jak říkáš mě prostě zaskočila a neuspokojila. Toť vše :-) A díky za upřímnost.