V takovém případě máme v zásadě na výběr dvě možnosti. Buď vyzkoušet zcela nový typ (či barvu woblera), a nebo toho starého nějakým způsobem upravit. A tady můžeme použít fantazii – ovšem střídmě – a některé z následujících pomůcek:

  • lihový fix
  • chemlon, peří, bavlnku
  • tenká měkká podložka (k dostání v papírnictví)
  • twisterová tělíčka
  • jiný (menší) wobler

A věřte, že s tímto už jsme schopni udělat z „vyčichlého” woblera novou bombu. A když ne bombu, tak alespoň nástrahu, která může opět zabodovat. Jak to dokážeme?

Lihový fix – fixem uděláme na nástraze pruhy nebo tečky. Používáme červenou, černou, žlutou, modrou či zelenou barvu.

woblery Chemlon, peří, bavlnka – tímto materiálem můžeme udělat malé střapce kolem jednoho, nebo všech trojháčků. Je ale třeba vědět, že to změní (zklidní) chod nástrahy. Takový střapec se pak dá „napustit” vhodnou aromatickou látkou.

Tenká měkká podložka – u woblera plní stejný účel, jako třeba chemlon. Z podložky (používám výhradně červené) vystřihneme malý trojúhelníček, jeho rohy zaoblíme, přičemž u jednoho z nich uděláme dírku tak velkou, aby se „střapec” mohl volně pohybovat na kroužku. Výtvor pak navlečeme na kroužek v zadní části woblera, čímž dostaneme nový, dráždivý ocásek. I tady však může dojít k mírné změně chodu nástrahy.

Twisterové tělíčko – u woblera sundáme koncový trojháček. Nahradíme ho úhořovým jednoháčkem s očkem, na který jednoduše navlečeme twistera. Tím dostaneme jakýsi tandem... (viz náš snímek)

Menší wobler – u woblera sundáme koncový trojháček. Do prázdného kroužku uchytíme jiný (menší) wobler. A je tu další tandem. Je však nutné používat selský rozum a přemýšlet o proporcích obou woblerů. V opačném případě by totiž nástraha mohla špatně chodit.