velká huba Tani Muhonen vytvořil pro Nils Master plovoucí rybku s široce otevřenou tlamou, jejíž spodní čelist plní důležitou funkci nořítka. Po spodní čelisti (nořítku) se valí do otevřených úst voda, která proudí skrz část těla a vychází z otevřeného hřbetu za hlavou. Díky tomu se nástraha lehce a atraktivně pohybuje (jako kdyby bruslila – pozn. autora) i při velmi pomalém vedení. Možná právě proto hovoří finský Nils Master o „hydrodynamické revoluci” mezi nástrahami.

Jestli s Big Mouth přichází skutečná revoluce, to posoudí až samotní specialisté na přívlač. Právě oni totiž vystaví „Velké hubě” vysvědčení. Za sebe mohu prohlásit, že jsem z tohoto atypického woblera o hmotnosti 6 gramů nadšen.

Když se na mě před několika měsíci firma Finlandia Uistin Oy (producent značkových woblerů Nils Master) obrátila s tím, abych novou nástrahu připravenou pro evropský a zámořský trh otestoval, přistupoval jsem k tomuto výrobku s nedůvěrou, s určitým despektem. A nezabránilo tomu ani vědomí, že „nilsmástry” patří již léta do absolutní světové špičky mezi woblery.

Sotva jsem ale „Velkou hubu” volně protáhl pod nohama, abych si zblízka prohlédl její chod, došlo mi, co musí přijít. A ujišťuji vás, že to také přišlo – na pstruhových vodách. A teď, o čemž nepochybuji, to bude „mazec” i na mimopstruhovkách...

Á propos... Big Mouth si vyrábí v šesti barevných vzorech