První kategorie byly pruty (přívlačové dělené či teleskopické), druhá kategorie byly navijáky na přívlač(smekací či multiplikátory) a třetí a zároveň poslední kategorií byly nástrahy. Druh těchto nástrah nebyl určen, takže si každý mohl vybrat od gumy přes woblera po třpytku. Každý si napsal pouze svoji neojblíbenější značku ve všech kategoriích.

Kolik hlasovalo rybářů?

Ilustrační foto HaD Čekal jsem, že zájem o anketu nebude téměř žádný. Ale pak to přišlo. Anketa se začala rozjíždět a už jsem věděl, že se jí zúčastní hodně rybářů. A měl jsem pravdu. Během těchto 11 dní se ankety zúčastnilo přesně 30 vláčkařů (nepočítal jsem mezi ně různé překlepy, či příspěvky netýkající se této ankety). Jeden hlasující se dokonce i kvůli této anketě registroval na tento server, čímž mu děkuji. A taky bych chtěl poděkovat vám všem(jména či přezdívky vypisovat nebudu, to by se moc protáhlo), kteří jste se ankety zúčastnili. A teď už pojďme na výsledky, protože ty vás asi budou zajímat nejvíce.

Jak to teda dopadlo?

Jak jsem psal, příspěvků se sešlo tolik, že jsem z nich mohl udělat žebříček. Některé značky se vyznamenaly, jiné ne. Začneme pěkně od začátku, tedy od prutů.

Pruty

Vyhrála značka BERKLEY, což mě vůbec neudivuje. Jsou to úžasné "proutky" (mohu posoudit, jelikož jeden vlastním). 1.místo v kategorii prutů si určitě zaslouží. Tato podle vás nejlepší značka prutů získala celkově 7 hlasů. Druhé místo patří značce SHIMANO, která dostala hlasy 4. I SHIMANO jsou perfektní proutky, které se vyrovnají BERKLEYMU, ale ve většině případů je to stejná preciznost a kvalita za vyšší cenu. A nakonec třetí místo. Toto umístění vyhrála značka JAXON. Věřím, že i vy máte prut na přívlač od jiné značky a jste taky s ním velice spokojeni, ale takhle jste rozhodli.

Navijáky

U navijáků to bylo taky těžké, ale nakonec vyhrálo už zmíněné SHIMANO. Dostalo celkem 15 hlasů, což je neuvěřitelné, kolik vláčkařů má důvěru v tuto značku. I já vlastním jedno SHIMANO a můžu tyto navijáky všem doporučit, "chodí" úžasně. Druhé místo získala značka OKUMA se sedmi hlasy. Nemůžu říci, jaké jsou, jelikož žádný naviják této značky nevlastním, ale asi jsou dobré (jinak by asi nezískali 2.místo v kategorii navijáků). A nakonec bronz.O třetí místo se dělí 3 značky: SHAKESPEAR, dále TICA a nakonec ABU. Všechny tyto značky získali po dvou hlasech. Opět opakuji, že i vy znáte či máte nějaký naviják, který je podle vás lepší, ale hlasy mluví za vše.

Nástrahy

A nakonec nástrahy. V této poslední kategorii jednoznačně získala prvenství značka RELAX s 18 hlasy. Neznám vláčkaře, který by tyto "gumy" neznal. Tyto nástrahy jsou úžasné a jedinečné a dá se na ně docílit hodně úlovků. Od těchto nástrah mám v jedné z mých krabic hodně kusů, takže vím, jaké jsou to perfektní nástrahy. Další, čili druhé místo získaly výrobky od SALMA se sedmi hlasy. S nástrahami SALMO mám taky zkušenosti a vím, že to jsou to výborné woblery, které nejsou až tak drahé a přitom chodí naprosto bezchybně. Vřele doporučuji si tyto woblery vyzkoušet. A opět třetí místo. O bronz se dělí značky BERLEY a RAPALA po šesti hlasech. RAPALY jsou taky vynikající, ale většina rybářů radši sáhne po něčem levnějším. Ale ani ”rapalíkům” nemůžu nic vytknout. A BERKLEY? Kdo by neznal tuto značku. Z vláčecích nástrah mě u ní nejvíc ohromili smáčci a twistery Power bait. Mám taky od nich nějaké woblery a stejně jako u dříve zmíněných značek si nemůžu na tyto vynikající nástrahy stěžovat.

Pár slov na konec......

Zase se musím opakovat, ale chtěl bych všem hlasujícím poděkovat za to, že vůbec hlasovali a taky, že se na této anketě nenašlo až tolik lidí, kteří by psali příspěvky netýkající se této ankety. A taky bych se chtěl omluvit, jestli jsem se někde přepsal či přepočítal (což doufám, že ne), ale ani já nedělám se 100 procentní přesností. Ale snažil jsem se a to se cení.

Tato anketa dokázala, že např.: woblery od RAPALY nejsou ”jediné” na trhu, jako tomu bylo před několika lety, ale že je několik značek, které se RAPALE naprosto vyrovnají (myslím v kvalitě a chodu, v ceně ne). A poslední ”opáčko” ode mne. Vím, že i vy máte doma určitě ”nádobíčko”od jiné značky, než která zde byla zmíňená, ale návštěvníci serveru to tak rozhodli. S tím já už nic neudělám.

A úplně nakonec bych chtěl poblahopřát firmám, které se umístily, ale i firmám, které se neumístily. Chtěl bych popřát především hodně kvalitních výrobků a co nejvíce spokojených zákazníků.

Denis Groeger alias denyg