Pan Václav Fikar, prvoligový závodník v přívlači, známý autor rybářských článků a literatury mne cca před 14 měsíci kontaktoval s tím, že jej nedostatek času nutí server Chytej.cz po jeden a půl roce od založení opustit. Dotázal se mě, zda bych jej neměl chuť dále provozovat. Jelikož jsem o podobném projektu již delší dobu uvažoval, příliš jsem neváhal a 13. srpna 2003 jsme společně podepsali smlouvu o převodu. Jeho hlavním přáním bylo, aby nadále pokračoval v rozkvětu a nezanikl. Jak se to daří, můžete hodnotit především Vy, návštěvníci.

Přesto si dovolím zmínit pár údajů, které snad budou hovořit za vše.

Návštěvnost

Od data založení serveru do 31.8.2004 bylo zobrazeno celkem cca 280000 stránek a průměrný denní počet unikátních návštěvníků byl cca 120.

Za poslední rok bylo zobrazeno cca 540000 stránek a sever nyní navštěvuje cca 270–320 lidí denně. Dosavadním maximem pak do dnes bylo cca 450 návštěvníků v jednom dni. Návštěvnost se tedy více než zdvojnásobila.

Registrovaní uživatelé

Od září 2003 se na serveru zaregistrovalo k původním 90 přes 200 nových uživatelů což představuje nárůst přes 200%

Nové články

Za posledních 52 týdnů, tedy doby, kdy jsem server převzal bylo publikováno celkem 70 nových článků.

Fotogalerie

Za poslední rok se rovněž rozrostla fotogalerie. Z původních cca 48 záznamů (48 fotografií) dnes čítá záznamů 225 (cca 360 fotografií) – nárůst cca 400 %

Nové funkce serveru

  • V září 2003 byla spuštěna rubrika DOWNLOADS
  • V únoru 2004 byla spuštěna rubrika RECENZÍ, která zatím není příliš využívána.
  • Dále byla v únoru 2004 zprovozněna rubrika Odkazy a v současné době čítá na téměř 230 záznamů s odkazy na rybářské weby, rybářské organizace, firmy z oboru atd a je tak pravděpodobně nejobsáhlejší databází tříděných rybářských odkazů na webu.
  • 2. března 2004 bylo spuštěno FÓRUM pro registrované uživatele s možností zakládat témata pro diskusi
  • 21.6.2004 byla zavedena další rubrika TOP 20, kde je možno nalézt nejčtenější články, nejlépe hodnocené, NEJ ankety atd.

Tvář serveru

V průběhu mého působení byly zprovozněny další dvě verze grafického vzhledu webu založené na jiných barvách. Mimo dalších drobných změn také stojí za zmínku fakt, že u většiny článků již není pravidlem jen jeden obrázek, některé jich mají i 3–5. Do konce letošního roku pak předpokládám uvedení zbrusu nového designu webu s tím, že původní tři zůstanou jako volitelné zachovány.

Rekapitulace

Když jsem se do provozování serveru Chytej.cz pouštěl, domníval jsem se, že se jedná o jakousi „procházku růžovým sadem” a o zábavu. To druhé do písmene platí, procházka se však jaksi nekonala a nekoná a asi nikdy konat nebude. Jedná se spíše o "průběžné šlechtění, prořezávání, očkování, stříkání proti škůdcům..." Chytej.cz potřebuje a i si zaslouží věnovat dostatek času. A ten mu rád dávám, i když je to mnohdy na úkor mé práce, rodiny a někdy i nejmilejšího koníčku–rybařiny. Když se ohlédnu a zhodnotím své roční úsilí, jsem s výsledkem poměrně spokojen. Návštěvnost stále roste, příznivců Chytej.cz také přibývá a věřím, že tento pozitivní trend bude pokračovat.

Chcete pro server Chytej.cz něco udělat?

Napište článek, který může ostatním něco sdělit nebo je poučit! Posílejte své fotografie do fotogalerie, zúčastňujte se diskusí ve fóru, pište recenze, doplňujte chybějící odkazy atd. Rovněž o nás řekněte svým známým rybářům a pozvěte je k nám na návštěvu. Jen díky Vám, návštěvníkům, bude server dále růst a na nebi internetu nebude časem princem ale korunovaným králem :–) .

Petrův zdar a bohaté zážitky u vody s rybami přeje David Havlíček alias DaH (dnes již Had), provozovatel serveru Chytej.cz

PS: Václave, doufám, že jsem Tě nezklamal a že jsi s „životem” Chytej.cz spokojen. Rovněž doufám, a nejen já, že si někdy najdeš trochu času a obohatíš Chytej a jeho návštěvníky nějakým dalším článečkem. Chytej.cz si přivedl na svět Ty a i proto si to zaslouží!