pstruh americký duhový Největším a asi nejznámějším stojákem je nádrž Tatrovice (22 ha) obhozpodařovaná Božíčanskou organizací. Tato malá organizace zjevně nemá prostředky a asi ani zájem o danný ravír se starat. Zatímco jiné revíry podobného typu v republice zažívají boom i za cenu změny majitele a zdražení povolenek tato nádrž hyne na úbyt. Ano ozvou se hlasy, že kdo umí – nachytá, ale kde při večerním rojení sbírá jedna ryba na zhruba 100 m a to ještě ne opakovaně, prostě nenachytá nikdo. Nebo rozhodně ne opakovaně. Také je pravdou, že je zde silná obsádka okouna (15 cm) a mnoho línů + prakticky nechytatelné marény, což ovšem nemůže sportovního rybáře nijak uspokojit.

Dalším revírem byla nádrž Přebuz (3 ha) byla tam celkem slušná obsádka sivena a potočáka, ale svaz ji nepochopitelně pustil obci a podle mne tam asi dají kapra, ostatně co jiného.

Nádrž Pozorka (1 ha) patřící Nejdecké organizaci je celkem výborně dostupná ovšem jsou zde znevýhodněni muškaři. Prakticky se dá házet pouze ze tří míst. Nádrž je limitována svou velikostí, většina chycených ryb má kolem 20 cm (potočák, okoun, lín)

Černé jezírko–nádrž nad Hroznětínem o níž nemám v poslední době moc informací z důvodu horší dostupnosti. Hlavní rybou by měl být potočák a siven. Z dětsví si pamatuji na obrovské líny v této nádrži a také na velké pytlačení místních chatařů.

Z toho je vidět, že nad stojáky se stahují mraky, ovšem byla tu velká šance na alespoň částečné rozjasnění. Sokolovská uhelná v rámci rekultivací vytěžených dolů vytvořila umělé jezero Michal (12 ha) asi 1 km od Sokolova. Jezero napájené Lobezkým potokem (potočák), tak mohlo nabídnout velmi solidní náhradu za ostaní stojáky, leč opak je pravdou. Na prvopočátku opět stojí kapr–ten dle krajské rady do nádrže nepatří, tudíž ČRS Sokolov nemá o tuto vodu valný zájem. Nakonec se tedy přece jen vody ujme, ale ejhle na dotaz co bude vysazovat je tato drastická odpověď: "No potočák tam připlave sám, dáme tam nějakou bílou rybu, dravce – dokonce i sumce, ale duháka????? Duháka ne–na toho je tam moc" a teď se držte "MOC STUDENÁ VODA". Takže je vymalováno.

belly boat Další podobná, ale menší nádrž vzniká u Habartova a už teď je mi jasné jak to s ní dopadne!!!!

Doufám, že tímto článkem otevřu, alespo pár povolaným lidem oči a na rybářskou veřejnost apeluji–zachraňme alespoň Tatrovice! I z přiložené fotografie je vidět, že tak malebný kout se nemusí nacházet pouze ve Švédsku, jak si mnoho lidí vysvětluje původ této fotografie.