Začal jsem tuto vodu navštěvovat zhruba od začátku dubna a měl jsem tady pěkné úspěchy s kapry, kterých je tu poměrně dost. Je to krásná pískovna s nádherně čistou vodou, lekníny, rákosem a pěknou krajinou. Vodu jsem projížděl echolotem a byly tu pěkné kousky. Raritou na tomto revíru jsou dva krásní amuři albíni.

Při jedné z mých dalších návštěv v měsíci červenci tu bylo teplo na padnutí. Velkou výhodou bylo, že zde nebyly sinice a to asi z toho důvodu, že zde jezdí motorový člun, který dost okysličuje vodu a dno je tu pěkně čisté.

Ten den jsem chytal na jeden prut na těžko v dálce na žížalu a druhý prut–feeder jsem měl nahozen u břehu na foukanou pšenici. Kapři brali docela vesele a já jsem se docela na tom sluníčku pěkně „pekl”. Nadešel čas se jít trochu svlažit.

Najednou „píp píp” a už se brzda navijáku na nahozené děličce v dálce začíná odvíjet. Následuje zásek a já po chvíli zdolávání usuzuji, že to asi kapr nebude. Tuším amura, kterých je tady také dost. Po chvíli je již ryba u břehu. Je to pěkná štika. Držím rybu pěkně v tahu a už ji chci podebrat. Najednou ”hup”. Ryba vyskakuje a ocasem mi přetrhává silon s odhozovou šňůrou. Tak a je pryč pomyslím si. Najednou však vidím, jak se mi druhý prut (feeder) se sklání do vody. Přiskakuji a opatrně zasekávám. Na cívce mám totiž slabý vlasec 0,18. Ryba chvíli jezdí u břehu. Pak si „sedá” na dno a nic. Domnívám se, že to asi bude malý sumec. Nedá se nic dělat. S rybou nejde ani hnout a tak za ní lezu do vody. Když už jsem vedle ní, tak se opět rozjíždí. Najednou na vlasci vidím obmotanou odhozovou šňůra a hned je mi jasné, že štěstí dnes stojí při mně. Když se štika z prutu utrhla, tak jak odjížděla od břehu, zamotala se do druhého prutu.

Štika je v podběráku. Měřím krásných 91 cm. Je velmi pěkná, taková ta hlubinná. A co jí jen tak ze dna zachutnalo? Žížalka. Místní říkají, že tu jsou pěkné štiky, ale takovou se tu dlouho nepovedlo chytit a k tomu ještě takovým způsobem.

Tak páni kolegové je vidět, že na těch našich vodách jsou pořád nějaká překvapení. Přeji Vám ať i těchto zážitků máte mnoho.

Petrův zdar, Jarda Rabiňák - carp team J+J