V tomto článku Vám přinášíme veškeré dostupné informace o veletrhu. A současně s nimi rozhovor se zástupcem Brněnškého výstaviště, In. Radkem Talafousem.

 

Rozhovor s manažerem veletrhu Ing. Radkem Talafousem

Kolikátý je to vlastně ročník a kolik jste jich Vy osobně připravoval?

Davide, na to se mě radši ani neptejte – těch ročníků už to pár je a připomíná mě to, že mi není už dvacet... A za pár let už ta dvacítka u výstavy bude :-)

Co je na přípravě nejtěžší a co naopak nejsnazší a na co se těšíte?

Přesvědčit vystavovatele, že se ta čtyřdenní dřina vyplatí :-)

Pak samozřejmě při umisťování výstavních expozic vyhovět všem přáním vystavovatelů. A na co se nejvíce těším? Na lidi kolem samotné výstavy, je to skutečně neformální setkání lidí, kteří mají společný koníček...

 

O Radkovi (vlevo) se to málo ví, ale i on se věnuje rybaření.

 

A na co se letos mohou těšit návštěvníci - rybáři?

Návštěvníci letošní výstavy Rybaření se mohou těšit na sortiment předních výrobců a dodavatelů rybářských potřeb na český trh. Ti zde nabídnou jak novinky, tak i tradiční sortiment. Jejich nabídku pak doplní doprovodný program, který nabídne jak testování novinek, přednášky předních osobností rybářského světa, tak i doprovodný program venku před pavilonem.

Budou na výstavě Rybaření k vidění nějaké novinky (zboží)?

Snad na každém ze stánků budou k vidění novinky. Nerad bych někoho upřednostnil před ostatními, určitě se bude na co těšit a z čeho vybírat. Ale přeci jenom bych rád zmínil jednu novinku, a tou je obojživelný karavan Sealender. S ním můžete jezdit nejenom po souši, ale plave i na vodě. Pro rybáře jak dělaný...

Budou nějaké novinky i z pohledu "veletržního". Například v doprovodném programu?

V letošním roce je připraveno hned několik novinek. Co se týká doprovodného programu, je zcela jinak postavený. Kombinuje přednášky předních osobností rybářského světa, poradenství, s představením a testováním novinek. Letos poprvé, pokud dovolí počasí, jsme udělali také venkovní výstavu bivaků, stanů a dalších potřeb k vodě – to vše, včetně Rybářské bašty bude před pavilonem G2 u bazénu s živými rybami. Bude to taková malá rybářská pohoda u vody.

Letos se výstava přesouvá v rámci výstaviště do pavilonu G2. Z jakého důvodu?

Těch přesunů je v letošním roce mnohem víc. Tím hlavním je změna termínu blíže k začátku rybářské sezóny, tedy do termínu 17.-20. března, což vyplynulo z přání vystavovatelů. Změna pavilonu s tím souvisí. V tomto termínu se na výstavišti koná více veletržních akcí. A pavilon G2 je na výstavišti jediný se samostatným vstupem. A navíc můžeme využít jeho volnou plochu s bazénem pro doprovodný program. 

Znamená to pro návštěvníky něco zásadního? Změna v parkování, dopravě...

Tato změna znamená, že pro vstup na výstavu je nutné využít pouze vstup G2 – Hlinky, který se nachází u zastávky MHD „Výstaviště – vstup G2“ na ulici Hlinky. Další možností je parkování v areálu výstaviště, kdy je zapotřebí pro vjezd do areálu využít bran číslo 8 nebo 9. V tomto případě je vstup možný také přímo od tohoto parkoviště v areálu výstaviště.

Kdybyste měl návštěvníky pozvat na výstavu jednou větou, jaká by byla?

Odstartujte letošní rybářskou sezónu na brněnské výstavě Rybaření od 17. do 20. března v pavilonu G2! :)

 

Radku, díky za rozhovor a ať se veletrh povede. My se u nás ve firmě už všichni moc těšíme!


 

 

Jak na veletrh, kde parkovat, kudy přijít?

Pro vstup na výstavu Rybaření, která se koná v pavilonu G2, je nutné využít POUZE vstup G2 – Hlinky, který se nachází u zastávky MHD „Výstaviště – vstup G2“ na ulici Hlinky. Další možností je parkování v areálu výstaviště, kdy je zapotřebí pro vjezd do areálu využít bran číslo 8 nebo 9. V tomto případě je vstup možný také přímo od tohoto parkoviště v areálu výstaviště. Ostatní vstupy nebo vjezdy není možné využít. Názornou mapku a informace o vstupném naleznete zde, prolink: http://www.bvv.cz/rybareni/vstupenky-parkovani/

 

Jak pořídit vstupenku na veletrh za 80,- Kč?

Pokud chcete vstupenku na veletrh Rybaření jen za 80 Kč, stačí objednejte si ji zde: https://etickets.bvv.cz/cs/objednavka/vstupenky

 

Kompletní seznam vystavovatelů

Seznam všech vystavovatelů: http://www.bvv.cz/_sys_/FileStorage/download/5/4784/pruvodce-navstevnika-rybareni-2016.pdf

Některé avizované novinky vystavovatelů: http://www.bvv.cz/rybareni/rybareni-2016/novinky-vystavovatelu/page:1/

 

TOP exponát výstavy Rybaření

I v letošním roce pokračujeme v návštěvnicky atraktivní soutěži TOP exponát výstavy Rybaření. Vítěz se z přihlášených exponátů vybírá v rámci anonymního internetového hlasování. A že je z čeho vybírat! Přehled přihlášených exponátů naleznete na webových stránkách výstavy od 15. března 2016. Výsledky soutěže budou vyhlášeny v rámci nedělního doprovodného programu výstavy Rybaření na podiu v pavilonu G2.

 

Rybářská aréna se zajímavými osobnostmi

V doprovodném programu výstavy s názvem rybářská Aréna se návštěvníci dozvědí o nových technikách lovení, například o chytání sumců s revoluční vábničkou na umělé nymfy. Vyslechnou si také příběhy zkušených rybářů z oblasti kaprařiny, muškaření, přívlače, lovu v česku i ve světě. Na koho se můžete těšit v tomto roce? Karel Nikl poradí, jak správně lovit na plovoucí boilies, lov kaprů z dalekého odhozu přiblíží Jirka Scopex Majer. Tomáš Blažek nám přiblíží svět kaprů ve své přednášce Žij svůj sen na Českých svazových vodách.Mistr světa v muškaření Luboš Roza zavede prostřednictvím svých zážitků na mistrovství světa v muškaření Big River Race na Slovensku.

 

Praktické ukázky a představení novinek

Neméně zajímavou součástí doprovodného programu bude i představení a praktické ukázky novinek jednotlivých vystavovatelů, ať už se jedná o představení nových typů krmiv a dalšího rybářského vybavení.Můžeme také zmínit i nácvik nahazování při muškaření. Opět bude v provozu profesionální rolovací stroj na výrobu boilies. Vyrobené vzorky budou zdarma pro návštěvníky. Před pavilonem G2 se můžete těšit na pravou rybářskou pohodu, nebude chybět ani občerstvení a posezení u vody!

 

Odborné poradenství pro všechny rybářské techniky

 

Nejenom začínající kapraři jistě přivítají odborné rady od předních českých rybářských kapacit, jako jsou třeba Tomáš Blažek, Ivan Juřička, Lukáš Krása, Michal Kučera, Roman Kuršner, Karel Nikl, Radek Řehák, Jaroslav Těšínský a další. S mořským rybolovem zase poradí Pavel Petr z firmy Adler, s rybařením v Norsku Vladimír Zelenka z firmy Zerp.

 

 


Kompletní doprovodný program

 

Čtvrtek 17. 3. 2016

 

10.30 - 11.00 Přírodopisný film o sivenech – Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích

Siven je dravá sladkovodní ryba z čeledi lososovitých. Více o životě tohoto druhu se dozvíte v krátkém naučném filmu.

 

11.00 - 12.00 TOP destinace pro Big Game Fishing: KAPVERDY – cestovní agentura DORADA atlantic (PELAGIC team)

U pobřeží západní Afriky leží Kapverdy – ideální destinace pro Big Game Fishing. Tedy lov velkých ryb, jako je třeba tuňák. Ve filmu od cestovní agentury DORADA atlantic se podíváte do krásného prostředí v Atlantském oceánu a zjistíte, jak takový lov vypadá.

 

12.00 - 12.30 Prezentace - SŠRV J. Krčína Třeboň, ukázka filetování, ochutnávka

Vybíráte střední školu pro mladé rybáře? Přijďte se podívat na prezentaci Střední školy rybářské a vodohospodářské Jakuba Krčína v Třeboni. Kromě prezentace školy vás čeká i popis zpracování ryb a ochutnávka.

 

12.30 - 13.00 Ultra-kompaktní a extra lehký rybářský nafukovací člun Adventure, Dmitry Schelkalin

Nafukovací člun Adventure je ultra-kompaktní a extra lehký. Zjistěte, jak snadno ho nafouknete a složíte. Dozvíte se i více o konstrukci a materiálech, ze kterých je tento nafukovací rybářský člun vyrobený.

 

13.00 - 13.30 Přírodopisný film Biologie a chov raků – Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích 

Raci žijí v tekoucích vodách a jsou velmi citliví na její znečištění. Tito sladkovodní korýši jsou tak indikátory čisté vody. Přírodopisný film vám prozradí další zajímavé informace o tomto druhu a jeho chovu.

 

13.30 - 14.00 Prezentace školy, hospodaření na účelových revírech, SRŠ Vodňany

Střední rybářská škola funguje ve Vodňanech už od roku 1920. V České republice je také jediná, která vyučuje studijní obor Rybářství. Zjistěte, co nabízí zájemcům o studium. Dozvíte se i zajímavosti o hospodaření na účelových revírech.

 

14.00 - 14.30 Video prezentace a praktické ukázky jednotlivých novinek firem TANDEM BAITS, WINNER METHOD, MONSTR CAT, Petr Kovárna

Vyzkoušejte nové návnady. Představíme vám novinky SuperFeed Diffusion Boilies, novou řadu Feeder krmení Winner Method a sumcové krmení Monster Cat.

 

14.30 - 15.00 Kvíz pro mladé rybáře – SŠRV J. Krčína Třeboň

Mladí rybáři, potrapte své mozkové závity! Střední školy rybářská a vodohospodářská Jakuba Krčína v Třeboni si pro vás připravila vědomostní kvíz. Přijďte ukázat, kolik toho o rybaření víte.

 

15.00 - 16.00 Big River Race na Slovensku – Luboš Roza, Muškařské závody

Tříčlenná družstva, tři kola lovu. Vítěz ale může být jen jeden. Podívejte se na film o závodu Big River Race na slovenské řece Váh.

 

Pátek 18. 3. 2016

 

10.00 - 10.30 Novinky Kamikadze Carp a strategie chytání, Michal Merta

Tráva, bahno a další podmínky ovlivňují strategii chytání. Zjistěte, jak efektivně chytat na návazce za různých podmínek. Dozvíte se i o novinkách v boilies programu na rok 2016.

 

10.30 - 11.00 Prezentace - SŠRV J. Krčína Třeboň, ukázka filetování, ochutnávka

Vybíráte střední školu pro mladé rybáře? Přijďte se podívat na prezentaci Střední školy rybářské a vodohospodářské Jakuba Krčína v Třeboni. Kromě prezentace školy vás čeká i popis zpracování ryb a ochutnávka.

 

11.00 - 11.30 Prezentace školy, hospodaření na účelových revírech, SRŠ Vodňany

Střední rybářská škola funguje ve Vodňanech už od roku 1920. V České republice je také jediná, která vyučuje studijní obor Rybářství. Zjistěte, co nabízí zájemcům o studium. Dozvíte se i zajímavosti o hospodaření na účelových revírech.

 

11.30 - 12.00 Video prezentace a praktické ukázky jednotlivých novinek firem TANDEM BAITS, WINNER METHOD, MONSTR CAT, Petr Kovárna

Vyzkoušejte nové návnady. Představíme vám novinky SuperFeed Diffusion Boilies, novou řadu Feeder krmení Winner Method a sumcové krmení Monster Cat.

 

12.00 - 13.00 Jak správně lovit na plovoucí boilies, Karel Nikl

Drtivá většina rybářů neumí správně chytat na plovoucí boilies. Nemá na něj tolik záběrů, jako na potápivé boilies.  Chcete vědět, jak to změnit? Karel Nikl Vám představí, v čem se dělají největší chyby. Zároveň ukáže, jak být úspěšný s plovoucím boilies.  Jeho přednášku obohatí nádherné poetické video ukazující na krásu kaprařiny. Na video jsou skvělé odezvy i od těch nejnáročnějších kaprařů. Přijďte se podívat.

 

13.00 - 13.30 Novinky značky Mivardi pro sezónu 2016, Ing. Václav Freylich

Největší výrobce rybářských potřeb v České republice si na novou sezónu připravil spoustu novinek. Přijďte se podívat na prezentaci těch nejzajímavějších.

 

13.30 - 14.00 Žij svůj sen na Českých svazových vodách, Tomáš Blažek

Také české vody jsou skvělé k lovení ryb. Tomáš Blažek ve své přednášce představí lov na velkých jezerech na Pálavě, na řece Labe a v pískovnách. Přijďte si poslechnout jeho přednášku. 

 

14.00 - 14.30 Kvíz pro mladé rybáře – SŠRV J. Krčína Třeboň

Mladí rybáři, potrapte své mozkové závity! Střední školy rybářská a vodohospodářská Jakuba Krčína v Třeboni si pro vás připravila vědomostní kvíz. Přijďte ukázat, kolik toho o rybaření víte.

 

14.30 - 15.30 Lov kaprů z dalekého odhozu, Jirka Scopex Majer

Jirka Majer je úspěšný kaprař, který se loni zaměřil na lov kaprů z dalekého odhozu. Podělí se s vámi o informace a svoje zkušenosti, jak svoji nástrahu dopravit do vzdálenosti až 160 metrů. Přednášku navíc začne krátkým videem z jeho některých loňských výprav.

 

15.30 - 16.00 NA RYBY V SUCHU aneb impregnace nanotechnologií pro každého rybáře, Štefan Kunštek, DOC Fishing

Zjistěte, jak na ryby v suchu. Štefan Kunštek vám prozradí zajímavosti o impregnaci nanotechnologií, která je vhodná pro každého rybáře.

 

Sobota 19. 3. 2016

 

10.00 - 11.00 Úspěšný lov kaprů, Jaroslav Těšínský

Kapr je ryba, bez které si většina českých domácností nedokáže představit Vánoce. Zjistěte, jak kapra úspěšně ulovit. Prozradí vám to Jaroslav Těšínský.

 

11.00 - 11.30 Prezentace novinek Mikbaits, Michal Kučera

Připravte se na novou sezonu a vybavte se novinkami od Mikbaits, CC Moore, Free Spirit, EasyFISHING, Taska, Kryston a Nutrabaits.

 

11.30 - 12.00 Nový nafukovací kajak Halibut od Gumotexu, David Havlíček

Nafukovací rybářský kajak HALIBUT nabízí nový typ dobrodružství z lovu. Můžete si vychutnat rybolov i na vzdálenějších místech, kam je obtížnější se dostat. Užít si zápas s úlovkem hezky z blízkosti vodní hladiny. Kajak je velmi stabilní, ale dostatečně obratný a rychlý při přesunech po vodě. Na dně lodi je pevná podlážka pro stabilní postoj při lovení. Vysoko postavená polohovatelná sedačka vám zaručuje pohodlí při nasedání, vysedání i dlouhém čekání na úlovek. Vše sbalíte do vaku, který vezmete s sebou na zádech nebo odvezete v kufru auta.

 

12.00 - 13.00 Jak správně lovit na plovoucí boilies, Karel Nikl

Drtivá většina rybářů neumí správně chytat na plovoucí boilies. Nemá na něj tolik záběrů, jako na potápivé boilies.  Chcete vědět, jak to změnit? Karel Nikl Vám představí, v čem se dělají největší chyby. Zároveň ukáže, jak být úspěšný s plovoucím boilies.  Jeho přednášku obohatí nádherné poetické video ukazující na krásu kaprařiny. Na video jsou skvělé odezvy i od těch nejnáročnějších kaprařů. Přijďte se podívat.

 

13.00 - 13.30 Novinky značky Mivardi pro sezónu 2016, Ing. Václav Freylich

Největší výrobce rybářských potřeb v České republice si na novou sezónu připravil spoustu novinek. Přijďte se podívat na prezentaci těch nejzajímavějších.

 

13.30 - 14.00 Žij svůj sen na Českých svazových vodách, Tomáš Blažek

Také české vody jsou skvělé k lovení ryb. Tomáš Blažek ve své přednášce představí lov na velkých jezerech na Pálavě, na řece Labe a v pískovnách. Přijďte si poslechnout jeho přednášku. 

 

14.00 - 14.30 Video prezentace a praktické ukázky jednotlivých novinek firem TANDEM BAITS, WINNER METHOD, MONSTR CAT, Petr Kovárna

Vyzkoušejte nové návnady. Představíme vám novinky SuperFeed Diffusion Boilies, novou řadu Feeder krmení Winner Method a sumcové krmení Monster Cat.

 

14.30 - 15.30 Lov kaprů z dalekého odhozu, Jirka Scopex Majer

Jirka Majer je úspěšný kaprař, který se loni zaměřil na lov kaprů z dalekého odhozu. Podělí se s vámi o informace a svoje zkušenosti, jak svoji nástrahu dopravit do vzdálenosti až 160 metrů. Přednášku navíc začne krátkým videem z jeho některých loňských výprav.

 

15.30 - 16.00 Prezentace školy, hospodaření na účelových revírech, SRŠ Vodňany

Střední rybářská škola funguje ve Vodňanech už od roku 1920. V České republice je také jediná, která vyučuje studijní obor Rybářství. Zjistěte, co nabízí zájemcům o studium. Dozvíte se i zajímavosti o hospodaření na účelových revírech.

 

Neděle 20. 3. 2016

 

10.00 - 10.30 Přírodopisný film o sivenech – Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích

Siven je dravá sladkovodní ryba z čeledi lososovitých. Více o životě tohoto druhu se dozvíte v krátkém naučném filmu.

 

10.30 - 11.00 Prezentace - SŠRV J. Krčína Třeboň, ukázka filetování, ochutnávka

Vybíráte střední školu pro mladé rybáře? Přijďte se podívat na prezentaci Střední školy rybářské a vodohospodářské Jakuba Krčína v Třeboni. Kromě prezentace školy vás čeká i popis zpracování ryb a ochutnávka.

 

11.00 - 11.30 Prezentace školy, hospodaření na účelových revírech, SRŠ Vodňany

Střední rybářská škola funguje ve Vodňanech už od roku 1920. V České republice je také jediná, která vyučuje studijní obor Rybářství. Zjistěte, co nabízí zájemcům o studium. Dozvíte se i zajímavosti o hospodaření na účelových revírech.

 

11.30 - 12.00 Představení firmy Mráz Agro – její části zabývající se výrobou vnadících směsí pro rybáře, Mráz Agro

Jsme 100% českou firmou, která působí na trhu 20 let. Dlouhodobě se zabýváme mimo jiné i výrobou vnadících směsí pro rybáře. Představíme vám jednotlivé druhy výrobků se zaměřením na novinky posledního roku. 

 

12.00 - 12.30 Přírodopisný film Biologie a chov raků – Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích 

Raci žijí v tekoucích vodách a jsou velmi citliví na její znečištění. Tito sladkovodní korýši jsou tak indikátory čisté vody. Přírodopisný film vám prozradí další zajímavé informace o tomto druhu a jeho chovu.

 

12.30 - 13.00 Lov sumců s vábničkou na umělé nymfy Redbass, David Havlíček

David Havlíček se s vámi ve své přednášce podělí o první zkušenosti s revolučním způsobem lovu sumce. Tímto revolučním způsobem je lov s vábničkou na umělé nymfy Redbass.

 

13.00 - 13.30 Vyhlášení výsledků TOP exponát výstavy Rybaření

Zjistěte, který exponát zaujal návštěvníky Prodejní výstavy Rybaření natolik, že pro něj hlasovali v soutěži TOP exponát výstavy Rybaření 2016. 

 

13.30 - 14.30 TOP destinace pro Big Game Fishing: KAPVERDY – cestovní agentura DORADA atlantic (PELAGIC team)

U pobřeží západní Afriky leží Kapverdy – ideální destinace pro Big Game Fishing. Tedy lov velkých ryb, jako je třeba tuňák. Ve filmu od cestovní agentury DORADA atlantic se podíváte do krásného prostředí v Atlantském oceánu a zjistíte, jak takový lov vypadá.

 

14.30 - 15.30 Big River Race na Slovensku – Luboš Roza, Muškařské závody

Tříčlenná družstva, tři kola lovu. Vítěz ale může být jen jeden. Podívejte se na film o závodu Big River Race na slovenské řece Váh.

 

Více informací naleznete na www.bvv.cz/rybareni