ruda.jpg

Věčně optimisticky naladěn a se svým potutelným úsměvem.
Rudolf Bayer 22.7. 1953 - 27.1.2014.

 

Existují blízcí lidé, se kterými se potkáváte rádi co nejčastěji. Kdyby to bylo možné, tak vlastně nejlépe každý den. Pak ale jejich náhlý odchod zamrzí o to víc. A ať je vzdálenost mezi námi jakákoli, nelze na ně nemyslet. Právě Ruda Bayer patřil mezi ně... 

 

2007: Ruda na závodech na Sázavě v Havlíčkově Brodě

 

 

 

Dravé ryby, to byla jeho láska

 

Znali jsme se řadu dlouhých let. Podnikli spolu spoustu zajímavých výletů na ryby u nás i do ciziny. Vždy to byl chlap, který kam vstoupil, tam s sebou přinesl dobrou náladu a pohodu. Každá chvíle s ním byla zábavná i poučná. 

V osobním životě zastával mnoho rolí, těžko lze všechny vyjmenovat a přitom na některou nezapomenout. My, rybáři, ho máme však spojeného hlavně v souvislosti se společným „mokrým“ koníčkem – rybařením. A asi je vcelku jedno, jestli s tím běžným nebo závodním. Dlouhá léta působil v rybářském sportu na všech úrovních a v rozličných disciplínách. Znala ho asi většina sportovních rybářů z Tábora, z jihu Čech, ale i z ostatních koutů naší vlasti.

Jeho životní láskou byla přívlač a té se věnoval dlouhá léta. V nedávné minulosti se ještě účastnil i rybářských klání coby zkušený a výborný závodník. V těch posledních několika sezónách byl ale především obětavým a pracovitým organizátorem nejrůznějších soutěží LRU na domácí, ale i mezinárodní scéně. A staral se nejen o dospělé rybáře, značnou část své nekonečné energie věnoval i dětem a mládeži a při svém náročném povolání zvládal celý život úzce spolupracovat s vedením Táborské MO.

 

2006: S přáteli z Čech i Slovenska v Norsku

 

2009: Přívlač na moři

 

2013: Rudolf jako hlavní pořadatel MS v přívlači v České republice

 

2007: Závodní úlovek na Sázavě

 

2011: Rudolf coby pořadatel 1. kola extraligy v Boršově nad Vltavou

 

2008: Uvláčená treska v Norsku

 

2007: Organizátor a účastník 2. kola 1. ligy v přívlači v Týně nad Vltavou

 

2007: Rudolf se všemi účastníky 1. ligy v přívlači 2007 v Havlíčkově Brodě

 

2013: MS v přívlači 2013 v Ivančicích

 

U vody byl těžko přehlédnutelnou postavou. Mimo svérázný humor vynikal tento bodrý chlapík i svérázným stylem oblékání. Vyhlášená a snadno rozpoznatelná byla hlavně jeho mikina čítající snad všechny známé barvy. Stejně tak i tradiční ručník kolem krku. Neznáme také nikoho, kdo by i na pstruhy chodil s pletenkou a přitom byl úspěšný stejně, jako my kolem s tenkými vlasci. Naše narážky vždy přijímal s úsměvem a těžko opakovatelným nadhledem. Vždy měl po ruce známé vtipné hlášky a zábava v jeho podání pokaždé nabrala správný směr. 

 

Bohužel, nyní už víme, že si s ním na ryby k oblíbené Vltavě nikdy nevyrazíme! A ani nepřipijeme na jeho zdraví panáčkem Tullamore Dew. Ani s ním neshlédneme DVD koncertu s jeho oblíbenou skupinou Metallica. Stejně tak už neuslyšíme jeho obvyklou odpověď: „Jasná páka!“...

Těžko se to přijímá, vyslovuje, ale odešel skvělý člověk a kamarád...

 

Rudo, přejeme Ti, ať to v rybářském nebi bere skvěle!

 

David a David

 

2007: Na poradě před závody na Lubině - 1. liga v přívlači.

 

2013: I na MS v přívlači 2013 v Ivančicích nosil svůj nezapomenutelný ručník kolem krku.

 

2008: Úlovek tresky, který Rudu na jemný vláčák potěšil.

 

2008: S přáteli z celé ČR na rybách v Norsku.

 

2007: Při závodech v Týně nad Vltavou