Na výpravu jsem se vypravil s boilie od firmy Tandem baits Euro boilies s příchutí kukuřice. Tento produkt jsem již v minulosti zkoušel s dobrými výsledky. Připravil jsem si pět kilogramů boilies a dvacet kilo partiklu - kukuřice s řepkou. 

Při příjezdu k vodě jsem si vybral místo, kde je malá zátočina lemovaná rákosovým polem. Je to snad nejklidnější místo na rybníce, protože je na něm celkově dosti velký tlak rybářů. Projel jsem si místo na lodičce, abych zjistil, kde je největší hloubka. Nad ní jsem na hladinu umístil bójku. Kolem ní jsem zakrmil partiklem a asi kilogramem boilies. Na hranu jsem dal montáž a čekal, co se bude dít. Věděl jsem od ostatních rybářů, že ryby nejsou nijak zvlášť aktivní, tak jsem neočekával žádné zázraky. 

Ryby přes den nebraly, a tak jsem trpělivě čekal na pozdní čas. O půl osmé večer mě zcela nečekaně probral zvuk hlásiče a rychle se odvíjející vlasec s navijáku. Po záseku jsem tušil, že to nebude ryba, po které toužím. Opravdu, byl to asi tříkilový kapřík. Nahodil jsem novou nástrahu a loviště přikrmil pár kuličkami. Po necelé půlhodině přišel záběr na druhý prut. Tentokrát to byl kapr o hmotnosti zhruba 7 kg. Z brzkého záběru vyplynulo, že se má strategie lovu se vyplatila. Zvolené boilies rybám zachutnalo. Za první večer jsem chytil ještě dva kapry, oba měli kolem sedmi kilo. Byl jsem nadmíru spokojen. Takový úvod jsem ani ve snu nečekal, zvláště pak, když jsem všude okolo slyšel, že to moc nebere.

 

Šupinatá nádhera.

 

Jeden ze sedmikiláčů

 

Ráno jsem vyjel znovu zakrmit a usadit montáže k bójce. Na zvolené taktice jsem nic neměnil, protože podvečerní lov dopadl celkem úspěšně. Celý natěšený jsem očekával, co se bude dít dál. V klidu jsem se usadil na židličce a popíjel kávu. Tentokrát už o půl osmé ráno mi přišel první záběr. Zase to byl jen jeden z menších kapříků.

Na tomto revíru ryby začínají brát vždy kolem osmé, ale jejich krmení trvá sotva dvě hodiny. Poté jsou záběry jen výjimečné. Přesto jsem neskládal hlavu do dlaní a číhal dál. A dočkal se... 

Druhý záběr přišel kolem deváté - byl to další sedmikiláč. Po jeho ulovení bylo dočista po záběrech. Zbytek dne jsem relaxoval a přemýšlel, co můžu změnit na taktice. Napadlo mě, že na jednu montáž nasadím jen jednu kouli a na druhou dám kouli a plovoučku s příchutí tropického ovoce, kterou navíc obalím pastou.

Navečer jsem svůj plán realizoval. "Snad jsem udělal dobře!", říkal jsem si v duchu. Doufal jsem, že změnou docílím většího počtu ryb. Večer přišel záběr na plovoučku s pastou. Konečně to byl lepší kousek - krásný šupináč o váze dvanáct kilo! Bohužel to byl první a taky poslední záběr tohoto večera.

Věděl jsem, že mi do konce výpravy schází už jen ranní lov. S prvními slunečními paprsky jsem se dočkal dalšího kapra o váze kolem osmi kilogramů.

 

Největší kousek víkendové výpravy.

 

Prožil jsem skvělou víkendovou výpravu a zdolal několik nádherných a bojovných ryb. Zvolená taktika i nástrahy se mi osvědčily. Zvláště pak kukuřičné boilies bylo místními kapry přijímáno s důvěrou. 

 

Přeji vám Petrův zdar!

Adam