Než se dostaneme k vybraným expozicím, které jsem navštívil a objektivem fotoaparátu zachytil ve čtvtek odpoledne, kdy se hala trochu vyprázdnila a položím některým zástupcům firem otázku: "Proč by měl rybář navštívit na veletrhu jejich expozici a jaký by vyzdvihli jeden konkrétní produkt, nejlépe novinku", zhodním veletrh podle vlastních zkušeností.

 

Veletrh je podle mého názoru obdobného rozsahu jako vloni a má návštěvníkovi rozhodně co nabídnout. Zajímavé expozice, zastoupení mnoha značek, vcelku pestrý doprovodný program... Možná došlo k menšímu poklesu počtu vystavovatelů, ale není nikterak výrazný. Osobně se domnívám, že je to částečně způsobeno současnou situací v této oblasti, kdy se v Praze konají veletrhy dva a defakto se jedná o třetí velký rybářský veletrh v rozmezí čtyř měsíců. O dalších důvodech spekulovat nechci, doufám však, že se situace v této branži zklidní a bude profitem pro všechny zúčastněné strany - tedy pořadatele, firmy i samotné návštěvníky.

 

Celá tato reportáž vznikla v průběhu mnoha návštěv našeho stánku, kdy jsme porůznu odbíhali zpovídat zástupce firem, fotit stánky a exponáty, diskutovali s Vámi, návštěvníky našeho serveru apod. Proto prosím omluvte případné nedostatky, chvílemi jsme si připadali jako novináři v Afgánistánu :-) Samozřejmě řečeno s jistou dávkou nadsázky. 

 

A nyní již s chutí mezi stánky. Podotýkám, že jsme si firmy, které jsme s Tomášem Rozsypalem navštívili, nevybírali podle nějakého speciálního klíče, spíše jsme dali na pocit a první dojem. Pokud jsme na nějakou významnou firmu či novinku zapomněli, je to především proto, že ve veletržním mumraji to lze obtížně zvládnout a nebyl to ani záměr. Můžete nás doplnit formou komentáře a budeme za to rádi.

Firmy budou postupně přibývat, jak budeme zvládat data zpracovávat.

NÁSTRAHY.CZ

 

"Veletrh je jedinečnou příležitostí setkat se s ostatními rybáři, osahat si na jednom místě neuvěřitelné množství rybářského cajku a často výhodně nakoupit. Na našem stánku máme ohromný výběr špičkových smáčků RedBASS, exkluzivní jigové hlavičky a především fundovanou obsluhu, která s radostí rybářům ve výběru pomůže. Na našem stánku se setkáte se špičkovými vláčkaři jako je Sethy, Tomík, Tomáš Krejča a příležitostně i Tomáš Rozsypal, Milan Rozsypal, David Maixner a další.

 

Novinek máme celou řadu, ale vyzdvihl bych nový model malých smáčků SSR1B, zejména v barvě RH, která opravdu jde "na dračku"! David Havlíček, majitel Nástrahy.cz 

 

VM FEICHTINGER

"1) Pro návštěvníka je důležité, že pozná celý sortiment zboží, který nabízíme. V rybářských prodejnách si z této nabídky může prohlédnout a osahat jen nepatrný zlomek.

feichtinger2.jpg

 

2) Z široké nabídky zboží bych chtěl vyzvednout hybridní odlehčený naviják (kombinace hliníku a grafitu) OKUMA TRIO BAIT FEEDER. K jeho výrobě byla použita nejmodernější technologie a je v něm většina originálních patentů firmy Okuma." Ing. Jiří FEICHTINGER – majitel fy. VM Feichtinger


FLAJZAR

"1) Naše firma nabízí vysoce kvalitní výrobky, které jsou vyvíjené a současně i vyráběné pouze v ČR.

flajzar1.jpg

2) Absolutní novinkou, kterou nabízíme návštěvníkům veletrhu je signalizátor záběru – FISHTRON e1, který vyniká svou jednoduchostí, multifunkčním ovládáním a příjemnou cenou."Tomáš HRACHOVSKÝ – obchodní manažer

 

MONFISH

monfish1.jpg

1) Muškařina to je dřina! Ale i potěšením pro tělo a duši. Proto nás navštivte na stánku Monfish.

monfish2.jpg

2) Premiérově na brněském výstavišti nabízíme nepromokavé, ale prodyšné kalhoty z vlastní produkce. Kalhoty jsou vhodné nejen pro muškaře, ale i jiné rybáře a další milovníky přírody." Roman VLČEK – spolumajitel fy. Monfish

 

ADLER DOBRUŠKA

"1) U nás na stánku najdou zázemí všichni vyznavači sumcařiny, mořského rybolovu a přívlače. Nabízíme širokou škálu prutů, multiplikátorů i smekacích navijáků, dále kvalitní vlasce značky Stroft GTM – nově v průměrech 0,09 mm, 0,11 mm, 0,13 mm a 0,17 mm. V nabídce máme i muškařské ujímané návazce a fluocarbonové vlasce FC. 


2) Z novinek bych určitě zmínil novou sérii prutů, které jsou osazené ocelovými očky LTC (bez keramické výplně) – jmenovitě modely WFT ELECTRA a BALTIC PILK." Ing. Pavel PETR – majitel fy. ADLER Dobruška 

 

DEAMONS

"1) Byla by věčná škoda nenavštívit rybářský veletrh s nejdelší tradicí v ČR. Pokud při návštěvě navštívíte naši firmu, tak tím lépe. Jsme zástupci jedné z největších evropských firem s rybářským sortimentem firmy JAXON. Nabízíme však i vlastní české výrobky v nevyšší kvalitě. U nás si vybere každý rybář!

2) Z našich novinek bych upozornil na rybářský tripod DEAMONS DOUBLE 2 – jedná se o stojan vlastní výroby vynikající kvality za mírnou cenu. Stojan je přihlášen v soutěži TOP PRODUKT 2013 a současné době se drží na druhém místě!" Miloš LIŠKA – majitel firmy DEAMONS

 

DAIWA – CORMORAN

"1) Letošní výstava Rybaření 2013 je opravdu skvěle zorganizovaná, je přehledná a stánky jsou konečně ve velikosti a kvalitě srovnatelné s výstavami v západní Evropě. Je patrné, že se kvalita výstavnictví u nás konečně posunulo tam, kdy bychom ho chtěli mít. A proč by zákazníci měli přijít na náš stánek? Těch důvodů je tolik, že ani nevím, kde začít… ?

Všechny novinky a špičkové pruty a navijáky Daiwa stojí zato vidět, vzít do rukou a vyzkoušet. Cormoran nabízí zajímavý program PRO CARP, BIG CAT, PRO LINE a spoustu dalších rybářských potřeb od světoznámé značky, která letos slaví 40 let od založení.

2) Naší letošní top novinkou je naviják EXIST, který je „vytuněný“ všemi čerstvými patenty Daiwa – Mag Seal, tělo ze zaionu, Air rotor, Digi Gear II, brzda UTD, Air Bail, Twist Bunter II. Bližší informace najdete na: www.daiwa-info.cz" Zástupce firmy, Věra Papírníková.

 

 FIORD

"1) Výstava RYBAŘENÍ 2013 se letos pořadatelům mimořádně podařila – vytvořili zázemí nejen pro návštěvníky, ale i pro vystavovatele. Projevilo se to v širších uličkách, díky nimž mají rybáři dostatek místa a času zastavit se u stánků a v klidu si vše prohlédnout. Při té příležitosti získá spoustu informací od prodávajících.

Pokud navštívíte náš stánek, najdete kompletní sortiment firmy, který nenajdete v žádném maloobchodě. Vždyť jen v kaprařské bižuterii – CARPLINQ, máme 500 položek! 

Obslouží vás kvalifikovaní prodavači, kteří vám doporučí osvědčené montáže, zodpoví i nejrůznější dotazy věnované správnému složení krmení. Tak vyčerpávající odpovědi málokdy získáte v prodejnách…


2) Z novinek firmy FIORD bych vyzdvihnul řadu jedinečných kaprových prutů BRILINTANIUM CARP. Stojí zato vyzkoušet je…" Vojtěch MAŠTERA – majitel firmy FIORD

 

CHYTIL

"1)Vyrábíme rybářské nástrahy a krmení již třináctý rok! Díky kladným odezvám rybářů víme, že naše výrobky jsou při rybolovu mimořádně úspěšné. Letos jsme pro vás připravili novinky pro lov na feeder a plavanou od firmy Cralusso a Korum.


2) Veletržní novinkou jsou krmítka DUKA METHOD FEEDER od firmy Korum:

Skládá se z formičky + dvou vychýlených zarážek.

-Dodává se ve třech gramážích. 

-Krmítka mají aerodynamický tvar, v letu i při dopadu na hladinu z nich vypadne minimum krmení, umožňuje nahodit větší množství návnady.

-Je určené pro chytání s peletami i s vnadící směsí." Pan Šustr, marketing firmy CHYTIL

VLÁČEJ.CZ

"1)Veletrh by měl navštívit každý rybář, který rybařinou žije. Může si na něm osahat a porovnat nepřeberné množství srovnatelných výrobků od různých firem. To je deviza, kterou maloobchody nenabídnou.

Náš stánek VLÁČEJ.cz  nabízí přes 300 typů měkkých umělých nástrah, jiggových hlaviček, marmyšek a dalších vláčkařských drobností.


2) Jako novinku pro rok 2013 jsme  připravili „nanosmáčky“ v délce 30 mm, které budou tajnou zbraní pro rybáře s UL vláčecím náčiním." Jaroslav PŘICHYSTAL – výrobce a spolumajitel internetového obchodu VLÁČEJ.CZ

JET FISH

"1) Návštěva podobného veletrhu je pro rybáře svátkem. Je ideálním místem pro setkání přátel se společným koníčkem. Náš stánek by měli navštívit všichni přátelé kaprařiny. Najdou u nás spousty novinek, které jim v sezóně dopomůžou k bohatým úlovkům.

2) Podle dosavadního zájmu a prodeje je největším hitem firmy Jet Fish – boosterované dumbles." Jaroslav TĚŠÍNSKÝ – majitel firmy JET FISH

GRAFFISHING and HUNTING

"1) Proč mají návštěvníci dorazit? Důvodem mohou být slevy 10-40% na vybrané druhy zboží. Na našem stánku navíc představíme nové oblečení a rybářské vybavení firmy Graff, Tandem Baits, Kinetic, Bradley-Smoker (udírny).

2) Náš vybraný produkt pro rok 2013 je membránový komplet od fy. Graff. Má jedinečné vlastnosti: - vodní sloupec 8000, propustnost 8000, membrána Bratex, lepené švy, ošetřeno teflonem, neoprenové výstuhy (kolena, rukáv, zadní část). Varianta celoroční i vyloženě zimní (zimní komplet z dutého vlákna je testovaný do -50 stupňů)." David LUŽNÝ – majitel firmy GRAFFISHING and HUNTING

 

MIKBAITS

"1) Na veletrhu je k vidění spousta novinek. Na našem stánku se jedná především o nerezový program firmy TASKA, nové pruty E-CLASS, lilie LIVERIX a mnoho dalších rybářských produktů.

2) Novinky máme v druzích boilies, v dipech a boosterech Spiceman, které přinášejí výsledky i v ledové vodě." Michal KUČERA – majitel firmy MIKBAITS

 

 

MIVARDI

 

"1) Veletrh je jedinou příležitostí pro rybáře, aby si ochytali a posoudili výrobky na „vlastní kůži“. Osobní posouzení dá mnohonásobně víc informací, než tisíc recenzí na internetu nebo v tištěných médiích. Pár hodin na veletrhu nahradí spoustu návštěv maloobchodů, kde nikdy nebude po hromadě tolik druhů zboží různých parametrů.

Na stánku Mivardi si mohou návštěvníci prohlédnout a zakoupit žhavé novinky určené pro sezónu 2013.

 

2) Velkým lákadlem v programu naší firmy jsou nové čluny M-BOAT (první a jediné čluny na trhu optimalizované pro pohon elektromotory. Tyto čluny jsou dostupné ve čtyřech modelech, s různými délkami a variantami podlážek. Vyznačují se unikátním tvarem a hydrodynamickými vlastnostmi ve spojení s extrémně nízkou hmotností. Díky tomu jsou rychlé a energeticky nenáročné." Václav FREYLICH – generální manažer značky MIVARDI

 

 9.3. 14:01
Výstaviště praská ve švech!
 
 
 
HORKÁ ZPRÁVA PRO FANOUŠKY JAKUBA VÁGNERA!

Jakub se vrací z natáčení na Sibiři a míří přímo na výstaviště v Brně, kde bude mít zítra před obědem přednášku!

 
 
Těšíme se na Vaši návštěvu! 
 
A pokud ještě váháte, neváhejte. Stojí to za to! A navíc: stále platí možnost vstupného za polovic:
 

Pro všechny, kdo se chystáte veletrh navštívit jsme s BVV připravili slevu na vstupné ve výši 50%. Stačí pouze následující:

 - jděte na stránky  www.bvv.cz/rybareni

 - klikněte na odkaz "REGISTRACE NÁVŠTĚVNÍKŮ"

 - zadejte registrační kód RYBA13

 - vyplňte zobrazený formulář a odešlete

Po registraci Vám bude emailem zaslán voucher (pdf), který si vytiskněte. Voucher Vás opravňuje k využití 50 % slevy na vstupném, které s platným voucherem činí 80,- Kč.

Oficiální podrobnosti o veletrhu, vstupném, parkování apod. naleznete zde: http://www.bvv.cz/rybareni/rybareni-2013/profil-veletrhu/

 

V závěru veletrhu jsme se už dostávali mezi davy návštěvníků ke stánkům dostávali velmi omezeně. Proto bude závěr reportu pouze fotografický.

Děkujeme všem za přízeň a těšíme se někdy příště!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Za CHYTEJ.cz
David Havlíček a Tomáš Rozsypal