Přišel čas odjezdu. Věcí jsem měl nachystaných až na hlavu, zato moje drahá polovička si vzala k mému překvapení jen pár hadříků – tak na jedno odpoledne. Nijak jsem to nekomentoval. Pak jsme se nechali mými rodiči odvést do Mladoňovic na soukromý revír - rybníku Asuán. Vyjeli jsme hned ráno, předpokládal jsem, že kolem oběda začnu chytat. Po vybalení nádobíčka jsem vyjel vyhlídout lovné místo. Označil jsem ho tyčovou bójkou a zakrmil si na něm vlastnoručně vyrobenou směsí. Jako nástrahy jsem použil Halibut pelety. První kapr na sebe nenechal dlouho čekat. Měl krásných 8 kg! 

 

Můj první kapr.

 

Ke konci prvního dne jsem už měl na kontě dva kapry, oba zhruba stejné hmotnosti. Bohužel, díky brblání mé společnice jsem se na ryby nemohl soustředit. Zkrátka, nešlo se věnovat jí a rybám zároveň. To mi maličko hatilo rybářskou pohodu. Situace se začala vyostřovat a už v úterý jsem si byl skálopevně jistý, že na příští výpravu nepojede! Byly to „neprohádanější“ dni našeho dosavadníhovztahu! 

Po zbytek týdne jsem přesto dosáhnul několika lepších úlovků – kaprů o hmotnosti 7-9 kg. Přesto jsem se tešil, až v pátek dorazí můj parťák. Když se tak stalo, pochopil jsem, že společný víkendový lov bude určitě pohodovější, než celý předchozí pobyt s přítelkyní. Není hold nad to, když se máte na koho spolehnout... 

 

Není nad spolehlivého parťáka.

V sobotu ráno jsme na kamarádův podnět přešli na jiný typ nástrah. Stačilo jen málo a sobotní chytání se rozjelo ve velkým stylu - za tento jediný den jsme zdolali hned osm kaprů nad 7 kg a k nim i čtyři menší kousky.

Každý lov má nějakou třešničku, a my měli hned dvě! Tou první byly dlouhé a napínavé souboje z loďky. A tou druhou bylo zdolání nádherného patnáctikiláče. Kamarád Damián ho zdolal na vlasec s osmikilovou nosností! Úlovek nás strašně potěšil a probudil v nás další neskromná přání. Zatoužili jsme dosáhnout doubla.

 

Patnáctikilový cvalda.

 

Neděle - poslední den výpravy se nám nemohl vydařit lépe. Hned při ranním svítání jsem uslyšel dvojitý tón hlásičů. Vyletěl jsem ze stanu jako vyplašený srnec. Damián už třímal svůj prut  a zdolával. Můj hlásič stále kvílel, ale mysleli jsme si, že kamarádův bojovný kapr přejel přes mou šňůru. Když už to trvalo trochu déle, tak jsem přece jen zkusil přiseknout. Co kdyby náhodou…

Prut se mi v rukou prohnul a bylo to tu! Vysněné double se stalo skutečností! Prvního kapra zdolal Damián - byl totiž menší. Nakonec se ukázalo že můj úlovek měl krásných 12 kg!

 

Závěrečné double.

 

Na tuhle podařenou výpravu budu vzpomínat hodně dlouho. Jen díky příjezdu parťáka jsem si chytání neskutečně užil. Hodně štestí při každém pobytu u vody přejí 

 Lukáš Tvrdý a Damián Jindra