Je poněkud překvapivé, že druhý ročník veletrhu se koná ještě v témže roce jako první (je to pak vůbec druhý ročník?), ale je to jen výsledek snahy vyřešit situaci, která nastala na jaře. Tehdy došlo k souběhu dvou dvou velkých rybářských akcí - For Fishingu v Letňanech a Moderního rybáře v Holešovicích. Do jisté míry tím byli poškozeni jak návštěvníci, tak vystavovatelé i sami organizátoři.

Přesun termínu tak, aby obě akce nekolidovaly, byl asi jediným rozumným řešením a doba před Vánoci nebyla zvolena náhodou. Řada firem již má k dispozici novinky na příští sezónu, je šance, že hodně rybářů dá přednost návštěvě veletrhu před mrznutím u vody a lidé jsou před Vánoci ochotni utratit nějaké ty peníze navíc, což by mohlo mít pozitivní dopad na ekonomickou stránku veletrhu. No a ekonomika hraje při veškerém lidském počínání zásadní roli.

Takže konec listopadu. Proč ne?

 

Potenciální návštěvníky by jistě zajímalo, v čem bude druhý ročník Moderního rybáře jiný (předpokládejme, že lepší) než ten první.

V první řadě se změní skladba vystavovatelů. Někteří tahouni jarního veletrhu přítomni nebudou a nahradí je jiné firmy. Asi největší rošádou bude náhrada stánku Daiwy expozicí Normarku, firmy zastupující mimo jiné jejího věčného rivala Shimano. Rozlehlou expozici Dragonu by mohl nahradit rovněž polský Robinson. Ve větší míře bychom se měli setkat se značnou Sportex a příznivci značky Mivardi se mohou opět těšit na její typický červený stánek. Samozřejmě to zdaleka není všechno. Kompletnější výčet značek představujících své produkty by mohl vypadat zhruba takto:

NORMARK (SHIMANO, RAPALA, HUMMINBIRD, MIN-KOTA, SUFIX, STORM, PLANO, POWER PRO), MIVARDI,  VM FEICHTINGER (OKUMA, PROLOGIC, SAVAGE GEAR, RON THOMPSON), TOMAS, CARPIO (FOX, NASH, DELKIM), KAPRAŘSKÁ SPECIÁLKA (DAIWA, CORMORAN), LOS-CORMORAN (ESOX, MEPPS, CLIMAX), COLMIC, EGERFISH, ZEBCO EUROPE (QUANTUM, ZEBCO, BLACK CAT, RHINO, VAN STAAL, BROWNING, FIN-NOR) a mnoho dalších.

 

Veškeré vystavované exponáty bude možné zakoupit a to za příjemné veletržní ceny. Podle dosavadních informací bude hala zaplněná více než na jaře a rozsah sortimentu by měl být širší.

Jarní veletrh si připomeneme nejen několika snímky, ale i videem, které si můžete prohlédnout zde:

VIDEO Z VELETRHU

 

 

Ale nejen náčiním živ je rybář. A proto jsou mezi vystavovateli i cestovní kanceláře včetně řady zahraničních, rybářská média (časopisy nebo třeba náš server), výrobci lodí, sítí, svítidel apod., rybářské školy, ústavy a instituce (atraktivní bude expozice Českého rybářského svazu, kde budou dvě obří akvária plná ryb). Souběžně navíc probíhá výstava BOAT EXPO zaměřená na lodě a potápění.

Kompletní seznam vystavovatelů najdete ZDE.

 

 

Pro návštěvníky je připraven doprovodný program, který je rozdělen na část teoretickou a na část praktickou. V teoretické části se návštěvníci setkají s mistryní světa v plavané Janou Grešovou, vicemistrem světa v plavané Josefem Konopáskem, vítězem extraligy v přívlači Davidem Havlíčkem, Jiřím Ouředníčkem a dalšími osobnostmi sportovního rybolovu. Jmenovaní mají připraveny zajímavé přednášky a besedy. V praktické části si mohou návštěvníci vyzkoušet své dovednosti v rybolovné technice. Pod vedením sportovního úseku Českého rybářského svazu si mohou zájemci vyzkoušet své umění v hodu na terč a na přesnost. Praktická část bude doplněna o ukázky práce s 13 m děličkou, a to pod vedením Josefa Konopáska. Soutěžit se bude v „kalíškování“.

Kompletní doprovodný program si můžete prohlédnout ZDE:



Pro návštěvníky je připraveno mnoho soutěží. Soutěžit se bude např. o pobyt pro 2 osoby v kempu Buena Vista ve Španělsku na řece Ebro, o rybářské vybavení atd. Pro prvních 7 tisíc návštěvníků je navíc připraven hodnotný dárek, wobler RAPALA v hodnotě 250 Kč.

Takhle David Havlíček pomáhal na jaře losovat výherce soutěží...

 

...a takhle pak ředitel veletrhu Martin Chmelík obvolával vítěze

 

 

FAKTA o veletrhu:


Počet vystavovatelů:  80
Zastoupené země:      6   (Norsko, Polsko, Německo, Pakistán, ČR)
Výstavní plocha:       5 524 m2
Zastoupené značky:     více jak 250
Počet přednášejících:  15 (ČR, Norsko, Německo)
Souběžný veletrh:  BOAT EXPO

Patronem veletrhu je tradičně pan Rudolf HRUŠÍNSKÝ



PRAKTICKÉ informace pro návštěvníky:

 

Web veletrhu: http://www.modernirybar.cz/


Otevírací doba: 22. – 23. 11.   10.00  - 18.00 hod.
                                   24. 11.      9.00 – 18.00 hod.
                                   25. 11.      9.00 – 16.00 hod.

Vstupné:  základní – 150 Kč

zlevněné – 120 Kč (po 15. 00 hod. nebo po předložení poukázky na zlevněné vstupné)

děti do 12 let mají vstupné zdarma


Parkování:  pro návštěvníky je připraveno přes 2000 parkovacích míst v bezprostřední blízkosti areálu

Celodenní parkovné – 200 Kč, 1h / 40 Kč


KUDY na výstaviště?

Po celou dobu konání veletrhu bude v provozu ZVLÁŠTNÍ VELETRŽNÍ LINKA č. 751, která jezdí na trase NÁDRAŽÍ HOLEŠOVICE - VÝSTAVIŠTĚ HOLEŠOVICE v 15. min. intervalu a bude ZDARMA.

Především mimopražští návštěvníci mohou na okrajích Prahy využít záchytných parkovišť P+R, kde je obvyklá denní sazba za parking 20 Kč/den, a pro další dopravu na výstaviště využít MHD. Rychle a pohodlně se tak dostanete přímo před pokladny veletrhu na holešovickém výstavišti.

METRO
Stanice trasy "C"  NÁDRAŽÍ HOLEŠOVICE

TRAMVAJ
Linky č. 5, 12, 14, 15, 17 - zastávka VÝSTAVIŠTĚ

BUS
Linka č. 156 - zastávka VLTAVSKÁ (cca 1 km od výstaviště)
Linky č. 102, 112, 152, 186 - zastávka NÁDRAŽÍ HOLEŠOVICE

AUTO
Výstaviště se nachází na Praze 7 v Holešovicích. Příjezd je ideální ze všech směrů.

 

 

CHYTEJ.cz na veletrhu

Samozřejmě bude součástí veletrhu i náš chytejácký stánek, kde mimo jiné představíme NOVINKY DVD 2012/2013 - FEEDER III. a CHYTÁME KAPRY II.

 
 

Zveme všechny návštěvníky a sympatizující rybáře, aby se u nás zastavili na kus řeči, případně využili toho, že je u nás většinou k dispozici nějaká ta volná židle.

 

Takže pokud máte zájem, zajděte a nestyďte se. Nekoušeme, k lidem jsme milí, poradíme, pomůžeme a těšíme se na Vás.

 

 

POSLEDNÍ ZPRÁVY Z VÝSTAVIŠTĚ:

 

STAVBA VELETRHU ZAHÁJENA

V úterý odpoledne byla zahájena stavba veletrhu. Do posledního místa zaplněné Pravé křídlo a Střední hala Průmyslového paláce jsou zárukou kvalitně obsazeného veletrhu. Souběžně s rybářským veletrhem se koná veletrh lodí a vodních sportů - BOAT EXPO (www.boatexpo.cz). Tento veletrh zaplní Levé křídlo Průmyslového paláce (provizorní montovanou halu) a návštěvníci se mohou těšit na mnoho krásných jachet, motorových člunů, katamaránů a pramic. Oba veletrhy obsadí celkovou výstavní plochu 8 794 m2.

DSCN0125.JPG

 

Text:  M. Horáček - Osprey

Foto:  Osprey a Martin Chmelík