Byl jsem informován dost důrazně, že když poruším rybářský řád nebo se budu chovat neslušně a neukázněně u vody, tak mi budou odebrány okamžitě papíry. Údajně z toho důvodu, že tam mají dost problémy s braním podměrečných ryb, broděním  a dalšími jinými způsoby porušování rybářského řádu.

Po dvaceti minutách porybný odešel a já v klidu chytal dál. Ryb je tu, zdá se, plno, ale záběru se pořádně nedočkávám. Nakonec ale přece jen mám  první záběr a zdolávám amura asi 30 cm.

Uplynula asi hodina po tom, co odešla rybářská stráž a místo ní přišel na první pohled také rybář, ale to se dělo v dalších hodinách, mi drásalo srdce. Nejdříve dotyčný chytal kus ode mě, ale po půl hodině bez záběru šel na druhou stranu, prolezl rákosí a vlezl po kolena do vody. Došel až k místu, kde se objevovali kapři, strávil tam asi 45 minut a měl první rybu.

 

Zdolal kapříka, který měl velikost asi 30 cm, vyhákl ho a zahodil do rákosí. Pak si vlezl zpátky a po další půl hodině měl na prutu dalšího kapříka zhruba ve stejné velikosti. Následoval stejný proces jako u prvního.

Opět se vrátil na své místo do vody a po další hodině měl na prutu už třetího kapra, tentokrát to  byl krásně vyrostlý šupináč asi okolo 50 cm. I toho hodil opětovně do rákosí, složil si prut, naházel ryby do igelitového pytle a v klidu odešel. I přes mou snahu a volání na pytláka, že se to nesmí a ať ty ryby ať vrátí, byla snaha marná :-(


Po hodině, co pytlák odešel, přišla opětovně rybářská stráž a znovu přišlo stejné poučení jako ráno. Když jsem oponoval pytlákem, byl jsem na tom ještě hůř. Bylo mi vytčeno, že jsem ho nedokázal zastavit a jak si to vlastně představuju. Proto jsem se radši sbalil a odjel domů úplně znechucen návštěvou jinak nádherného a dobře zarybněného revíru.

 

Text i foto:  Tomáš Sloup - vidlak12