Věděl jsem jen, jak tato voda vypadá, kde leží a něco málo o místních rekordních rybách.I přesto jsem se rozhodl vyrazit tam na víkendovou chytačku - zkusit štěstí a pokořit nějakého toho kapřího krasavce!

Ještě doma jsem si nachytal veškeré potřebné vybavení a především kapří osvědčené dobroty od Tandembaitsu jako pop – upy, pelety a boilies.

Po příjezdu na místo jsem si vybral flek úplně na samém konci rybníka s mírnou zátočinou obrostlou rákosem.

Na této vodě se chytá pouze z jednoho břehu a rybařinu máte ještě ztíženou elektrickými dráty, které vedou přímo nad vodou a tudíž přesné náhozy na zakrmené místo těsně pod protějším břehem jsou velmi obtížné. Nicméně jsem si po pár zkušebních náhozech našel fígl, jak tento problém co nejvíce zjednodušit a vyvarovat se neustálému přehazování drátů a přicházení o montáže.

 

Tak konečně vše vyřešeno a jde se na to. Jako parťáka jsem měl s sebou svou ženu, která taky rybaří a při výpravách jsme si vzájemně oporou.

 

Konečně je vše nachystáno. Použil jsem jemnější montáže s in-line olovem a menším háčkem bez protihrotu. Ze startu jsem zkusil nastražit svého oblíbence a to Tandembaits Impact Boilies Pop-Up 18mm – jahodu.

Podařilo se přesně nahodit pod protější břeh a už se jen čekalo. Jak u této nástrahy není výjimkou, záběr přišel poměrně brzy a hned tento krásný šupináč 12,5 kg.

 

Byl jsem rád, že zas a opět se pop-upka od Tandembaitsu osvědčila a opravdu zatím nikdy nezklamala. Nicméně jsem zkusil kapříkům předložit i něco jiného a to Tandembaits Impact boilies 18mm – monster krab, Tandembaits Pelety Játra L1 na zakrmování a Tandembaits Top edition boilies Oliheň 14 mm.

Na první pohled se to může zdát jako míchanice, ale dle mých zkušeností se to vyplácí a vyplatilo.

Díky začínajícímu tření a obrovskému tlaku rybářů nebyly záběry tak četné, ale moje experimentování a zkoušení vždy přineslo slušný výsledek.

Další kapřík stojící za zmínku je krásný lysec, který neodolal již zmiňovanému Tandembaits Top edition boilies Oliheň 14 mm.

 

Dohromady za ten víkend přišlo asi 15 ryb, což si myslím, že je na podmínky panující v daném okamžiku velký úspěch. Jak jsem se již zmiňoval, na tomto revíru jsem byl poprvé a výsledkem je příjemné překvapení.

I když nepřišel žádný místní obr, i tak se sem určitě v průběhu roku vrátím, zkusím opět štěstí a  snad se mi povede nějakého toho kapříka znovu přelstít.

Mnoho úspěchů u vody a krásných ryb přeje...

 

Miloslav Barták - Milkynek